انجمن انیاک
آموزش ویندوز 10 - قسمت سوم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن انیاک (http://forum.learninweb.com)
+-- انجمن: آموزش های تصویری (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- انجمن: آموزش تصویری ویندوز (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: آموزش ویندوز 10 - قسمت سوم (/showthread.php?tid=1046)



آموزش ویندوز 10 - قسمت سوم - learninweb - 05-31-2015 06:42 PM

با سلام خدمت تمامی کاربران گرامی در زیر آموزش تصویری Windows 10 را بررسی میکنیم توجه کنید که شما میتوانید نرم افزار آموزش Windows 10 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت تعاملی و شبیه سازی شده با صدا و متن فارسی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش Windows 10دانلود کنید. در نرم افزارهای آموزشی کارهای بیان شده را باید در محیط شبیه سازی شده انجام دهید. در ابتدا و انتهای این آموزش تصویری نیز کل آموزش (هم متن و هم تصویری) در فایل PDF و Word موجود است.

دانلود فایل pdf آموزش تصویری Windows 10
دانلود فایل word آموزش تصویری Windows 10

در این بخش می‌خواهیم به روش استفاده و تغییر در میزکاری یا Desktop بپردازیم
در ابتدا می‌خواهیم ابعاد و وسعت صفحه Desktop را تعیین کنیم. هر چه Resolution صفحه را افزایش دهید ابعادی که امکان نمایش در میزکاری یا Desktop را دارد نیز بیشتر می‌شود. یعنی میز کاری شما بزرگتر می‌شود. مشخص است که با افزایش ابعاد Desktop چون مانیتور شما بزرگتر نمی‌شود! تصاویر پنجره‌ها و برنامه‌ها در میزکاری کوچکتر نمایش داده می‌شوند.
مقدار Resolution بستگی به کارت گرافیک که یکی از قطعات سخت‌افزاری موجود در جعبه کامپیوتر (Case) است و مانیتور شما دارد. برای مثال بعضی از کارتهای گرافیکی Resolution بالا را نمی‌توانند نمایش دهند و همچنین در صورتیکه از یک مانیتور یا LCD پهن (Wide) استفاده کنید Resolution متفاوتی را خواهید داشت.
ممکن است که کارت گرافیکی شما قوی باشد ولی مانیتور شما ضعیف باشد در این صورت با تغییر Resolution مانیتور امکان نمایش تصویر را نخواهد داشت. حال بهتر است بصورت عملی تغییر Resolution را بررسی کنیم. در محل مشخص شده بر روی Desktop راست کلیک کنید.‌
روی گزینه Display Settings کلیک کنید.
[تصویر:  001.jpg]

با استفاده از گیره مشخص شده توسط کادر آبی می‌توانید ابعاد متن‌ها را بزرگتر کنید. دو قسمت مشخص شده با کادر سبز مخصوص تبلت و موبایل است که توسط این دو گزینه به ترتیب می‌توانید جهت نمایش ویندوز و تنظیم خودکار نور صفحه را فعال یا غیر فعال کنید. روی میله لغزان کلیک کنید.
[تصویر:  002.jpg]

روی گزینه Advanced display settings کلیک کنید.
[تصویر:  003.jpg]

راه دیگر وارد شدن به این قسمت جهت تغییر Resolution : کلیک بر روی گزینه Adjust screen resolution در پنجره Control Panel می‌باشد..
در این کامپیوتر فقط یک مانیتور وجود دارد که به عنوان خروجی تعیین شده است. ابعاد صفحه کاری در این تنظیمات بصورت 768x1024 است. برای تغییر روی لیست باز شوند Resolution کلیک کنید.
در این قسمت با استفاده از لیست می‌توانید Resolution را تغییر دهید. یعنی می‌توانید ابعاد میزکاری یا Desktop را تغییر دهید. پیشنهاد می‌کنیم که بر روی کامپیوتر خود Resolutionهای مختلف را امتحان کنید تا تفاوت آنها را مشاهده نمائید. Windows 10 ابعاد 1024*768 را برای استفاده پیشنهاد می‌کند
در محلی خارج از این منو کلیک کنید تا بسته شود.
روی دکمه Back کلیک کنید.
[تصویر:  004.jpg]

روی دکمه Back کلیک کنید.
[تصویر:  005.jpg]

ویندوز به شما اجازه می‌دهد تا رنگها و تصویر زمینه میزکاری یا Desktop را تغییر دهید. از آن جا که ممکن است کامپیوتر شما دارای کاربران مختلفی باشد هر کاربر می‌تواند تنظیمات مخصوص به خود را داشته باشد. برای ورود به این صفحه می‌توانید بر روی دکمة Start کلیک کرده و گزینة Settings را انتخاب کرده. روی گزینه Personalization کلیک کنید.
[تصویر:  006.jpg]

یک راه دیگر برای ورود به این قسمت راست کلیک بر روی صفحه Desktop و انتخاب گزینه Personalize می‌باشد.
در قسمت Background می‌توانید تصویری که در پس‌زمینه Desktop نمایش داده می‌شود را تغییر دهید. روی لیست باز شونده Background کلیک کنید.
با انتخاب گزینه Picture یک تصویر در پس‌زمینه Desktop نمایش داده می‌شود. در صورتی که گزینه Solid color را انتخاب کنید پس‌زمینه Desktop فقط با یک رنگ نمایش داده می‌شود. با انتخاب گزینه Slideshow نیز چند تصویر انتخاب شده و بعد از مدت زمانی هر تصویر نمایش داده می‌شود. روی گزینه Picture کلیک کنید.
[تصویر:  007.jpg]

در قسمت مشخص شده توسط کادر یک سری عکسهای آماده موجود است که می‌توانید آن تصاویر را به عنوان عکس پس‌زمینه میزکاری خود انتخاب نمائید. با کلیک بر روی دکمه Browse نیز می‌توانید عکس مورد نظر خود را از داخل کامپیوتر انتخاب کنید. برای مثال بر روی عکس دوم کلیک کنید.
[تصویر:  008.jpg]

در بالای پنجره یک پیش نمایش از صفحه Desktop را مشاهده می‌کنید. در این پیش نمایش از عکس جدید استفاده شده است. روی میله لغزان کلیک کنید.
[تصویر:  009.jpg]

در صورتی که تصویر شما به اندازه صفحه Desktop نباشد با استفاده از لیست بازشونده Choose a fit می‌توانید تعیین کنید تا این تصویر در وسط صفحه قرار گیرد، به اندازه صفحه Desktop در آید، صفحه Desktop با این تصویر کاشی شود یا به روشهای دیگر متناسب با اندازه صفحه شود.
برای مشاهده حالتهای دیگر روی لیست باز شونده Background کلیک کنید.
روی گزینه Solid Color کلیک کنید.
[تصویر:  010.jpg]

با این کار صفحه Desktop با پیش زمینه تک رنگ نمایش داده شده است. در قسمت مشخص شده با کادر می‌توانید این رنگ را تغییر دهید. در بالای صفحه نیز پیش نمایش این حالت را مشاهده می‌کنید.
برای حالت Slideshow روی لیست باز شونده Background کلیک کنید.
روی گزینه Slideshow کلیک کنید.
[تصویر:  011.jpg]

در این قسمت با استفاده از دکمه Browse تصاویر مورد نظر خود را انتخاب کرده و توسط لیست باز شونده Change picture every مدت زمان نمایش هر تصویر تعیین می‌شود. روی گزینه Colors کلیک کنید.
[تصویر:  012.jpg]

در این قسمت می‌توانید رنگ دور پنجره‌ها و دور آیکون‌ها و قسمت های منوی Start که قسمت پیش نمایش مشخص شده است را تغییر دهید. در صورتی که گزینه Automatically pick and accent color from my background فعال باشد ویندوز بصورت خودکار خود این رنگ را انتخاب می‌کند. روی میله لغزان کلیک کنید.
[تصویر:  013.jpg]

با فعال کردن گزینه Show color on Start, taskbar and action center با کادر آبی این رنگ بر روی منوی Start و قسمت Taskbar و قسمت راست آن یعنی Action Center نیز تاثیر گذاشته و رنگ آنها را نیز تغییر می‌دهد.
با فعال کردن گزینه Make Start, taskbar and action center transparent سه قسمت اعلام شده شفاف خواهند شد. روی گزینه Lock Screen کلیک کنید.
[تصویر:  014.jpg]

در این قسمت می‌توانید تنظیمات صفحه نمایش زمانی که قفل است را تغییر دهید. تصویری که اکنون در زمان قفل بودن صفحه نمایش داده می‌شود در بالای صفحه و بزرگ نمایش داده شده است. در پایین نیز یک ردیف از تصاویر وجود دارد که می‌توانید با کلیک بر روی آنها یکی از آنها را انتخاب کنید. با کلیک روی دکمهBrowse نیز می‌توانید از تصاویر موجود در کامپیوتر استفاده کنید.
با انتخاب گزینه Slideshow از لیست باز شونده Background می‌توانید چند عکس را انتخاب کنید تا به صورت اسلاید شو به نمایش در بیایند. روی قسمت مشخص شده از نوار لغزان کلیک کنید.
[تصویر:  015.jpg]

در قسمت Choose an app to show detailed status می‌توانید برنامه‌ای که می‌خواهید در زمان قفل بودن صفحه جزئیات آن نمایش داده شود را انتخاب کنید. در قسمت Choose apps to show quick status نیز با کلیک بر روی دکمه + می‌توانید برنامه‌هایی را انتخاب کنید تا وضعیت آنها در زمان قفل بودن صفحه نمایش داده شود.
روی گزینه Screen timeout settings کلیک کنید.
[تصویر:  016.jpg]

زمانی که با کامپیوتر کاری انجام ندهید بعد از مدت زمان تعیین شده توسط لیست باز شونده اول (Screen) صفحه نمایش خاموش شده و بعد از مدت زمان تعیین شده توسط لیست باز شونده دوم (Sleep) کامپیوتر به حالت Sleep می‌رود.‌ در حالت Sleep کامپیوتر با حداقل مصرف برق به حالت نیمه روشن درخواهد آمد و با فشردن یک دکمه بصورت کامل روشن خواهد شد تا در مصرف برق صرفه جویی شود. در این مثال با سپری شدن ده دقیقه که توسط لیست باز شونده اول تعیین شده است مانیتور خاموش خواهد شد تا در مصرف برق صرفه جویی شده و استهلاک مانیتور نیز کاهش یابد.
در بالای هر دو لیست عبارت When plugged in نوشته شده است. این عبارت به معنی زمانی که اتصال برق برقرار است می‌باشد. زمانی که شما از لپ تاب استفاده کنید این تنظیمات برای حالتی که دستگاه به برق متصل است و برای زمانی که از باتری استفاده می‌کنید می‌توانید تنظیمات دیگری را تعیین کنید. روی دکمه Back کلیک کنید.
[تصویر:  017.jpg]

با استفاده از گزینه Screen Saver می‌توانید محافظ صفحه نمایش، تعیین کنید. با این کار زمانی که تصویر روی صفحه مانیتور شما برای مدتی ثابت باشد تصویری بر روی صفحه نمایش داده می‌شود تا به صفحه نمایش آسیبی وارد نشود. روی گزینه Screen Saver Settings کلیک کنید.
[تصویر:  018.jpg]

روی لیست Screen Saver کلیک کنید تا لیست محافظ‌های صفحه نمایش را مشاهده کنید.
برای مثال روی گزینه Ribbons کلیک کنید.
[تصویر:  019.jpg]

با کلیک بر روی دکمه Preview می‌توانید تصویر محافظ صفحه نمایش را مشاهده کنید. در جعبه متن جلوی گزینه Wait نیز می‌توانید تعیین کنید که بعد از چند دقیقه بیکار بودن سیستم‌عامل محافظ نمایش داده شود. روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  020.jpg]

روی گزینه Themes کلیک کنید.
روی گزینه Theme settings کلیک کنید.
[تصویر:  021.jpg]

در قسمت My themes تمی که هم اکنون توسط ما ایجاد شده است را مشاهده می‌کنید. هر تم شامل تصویر پس زمینه، محافظ صفحه نمایش، صداهای تعیین شده و ... است. برای آنکه این تغییراتی که تا اینجا ایجاد کردیم را ذخیره کنیم تا در صورتی که در آینده تغییری دادیم بتوانیم دوباره به این تنظیمات برگردیم روی گزینه Save Theme کلیک کنید.
[تصویر:  022.jpg]

اکنون باید یک نام برای این تم انتخاب کنیم. عبارت Eniac را تایپ کنید
روی دکمه Save کلیک کنید.
[تصویر:  023.jpg]

مشاهده می‌کنید که تم ما در قسمت My themes ایجاد شده است. در قسمت Windows Default Themes یک سری تم از پیش تعریف شده موجود است روی گزینه آخر کلیک کنید.
[تصویر:  024.jpg]

اکنون این تم انتخاب شده است روی دکمه Minimize کلیک کنید.
[تصویر:  025.jpg]

مشاهده می‌کنید که تنظیمات به حالت تعیین شده تبدیل شده است. روی آیکون Personalization کلیک کنید.
[تصویر:  026.jpg]

برای برگشت به حالت پیش‌فرض روی تم Windows کلیک کنید.
روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  027.jpg]

زمانیکه سیستم‌عامل تازه اجرا شده یا از آن خارج می‌شوید یک صدا پخش می‌شود. با استفاده از گزینه مشخص شده توسط فلش شما می‌توانید صداهایی که با توجه به رویدادهای مختلف پخش می‌شود را تغییر دهید یا صدای جدیدی برای رویدادی که صدایی ندارد تعریف کنید. روی گزینه مشخص شده (Advanced sound settings) کلیک کنید.
[تصویر:  028.jpg]

برای آنکه رویدادهای ویندوز با توجه به اطلاعاتی که تاکنون دارید قابل درک باشند روی میله لغزان کلیک کنید تا به رویداد آشنا برسیم.
[تصویر:  029.jpg]

کنار گزینه‌هایی که آیکون بلندگو دارد یک صدا برای آن رویداد تعیین شده است. اکنون کنار گزینه Maximize خالی است با کلیک بر روی این گزینه قسمت Sounds فعال شده و می‌توانید یک صدا به این رویداد تخصیص دهید. به این ترتیب با Maximize کردن یک پنجره یک صدا پخش می‌شود. روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  030.jpg]

روی گزینه Desktop Icon Settings کلیک کنید.
[تصویر:  031.jpg]

در این قسمت شما می‌توانید آیکون چند گزینه پرکاربرد را بر روی میزکاری نمایش دهید یا آیکون آنها را تغییر دهید.
در قسمت Desktop Icons می‌توانید تعیین کنید که چه آیکونهایی بر روی میزکاری شما قرار داده شود. اکنون فقط Recycle Bin انتخاب شده است. روی گزینه Computer کلیک کنید.
[تصویر:  032.jpg]

در قسمت وسط تصویر آیکونها نمایش داده شده است. در قسمت پایین نیز با استفاده از دکمه Change Icon می‌توانید تصویر هر آیکون را تغییر دهید. روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  033.jpg]

روی دکمه Minimize کلیک کنید.
[تصویر:  034.jpg]

مشاهده می‌کنید که گزینه This PC بر روی میزکاری ظاهر شده است. روی آیکون برنامه Settings کلیک کنید.
[تصویر:  035.jpg]

روی گزینه مشخص شده (Mouse Pointer Settings) کلیک کنید.
[تصویر:  036.jpg]

تا اینجا متوجه شده‌اید که تصویر ماوس با توجه به حالات مختلف در سیستم‌عامل تغییر می‌کند. در این قسمت می‌توانید تمامی حالتها را مشاهده کنید و تصویر آنها را تغییر دهید. روی دکمه Cancel کلیک کنید.
[تصویر:  037.jpg]

روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  038.jpg]

در انتهای این بخش می‌خواهیم روش استفاده از برنامه Sticky Notes را بررسی کنیم. با استفاده از این برنامه می‌توانید کارهای مورد نظر خود را بر روی یک برگه نوشته و بر روی میزکاری خود قرار دهید. در ادامه با این برنامه بیشتر آشنا خواهید شد. برای اجرای برنامه Sticky Notes روی قسمت مشخص کلیک کنید و سپس عبارت Sticky Notes را تایپ کنید.
[تصویر:  039.jpg]

روی گزینة Sticky Notes کلیک کنید.
[تصویر:  040.jpg]

اکنون یک برگه آماده شده است. شما می‌توانید کارهای خود یا یاداشتهای خود را بر روی این برگه یاداشت کنید. در ادامه یک متن وارد می‌کنیم.
با کلیک بر روی دکمه + یک برگه جدید بر روی میزکاری شما قرار داده می‌شود. با کلیک بر روی دکمه ضربدر نیز برگه مورد نظر حذف می‌شود.
با استفاده از ماوس و روشی که در جابه‌جا کردن پنجره‌ها گفته شد می‌توانید برگه‌های این برنامه را جابه‌جا کنید.
در صورتیکه روی آیکون این برنامه در نوار وظیفه کلیک راست کنید و گزینه Close را انتخاب کنید این برنامه بسته می‌شود (در بخش‌های بعدی با این روش آشنا خواهید شد) و با اجرای دوباره آن برگه‌ها دوباره نمایش داده می‌شوند.
کاربر گرامی، شما اكنون در پایان این بخش قرار دارید
[تصویر:  041.jpg]



RE: آموزش ویندوز 10 - قسمت سوم - modir - 03-17-2022 06:07 PM

دانلود فایل pdf آموزش تصویری Windows 10
دانلود فایل word آموزش تصویری Windows 10
آموزش Windows 10