انجمن انیاک
بازتاب حادثه سه‌شنبه سفارت انگلیس در تهران - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن انیاک (http://forum.learninweb.com)
+-- انجمن: اخبار و تازه ها (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: حوادث و اخبار دیگر (/forumdisplay.php?fid=19)
+--- موضوع: بازتاب حادثه سه‌شنبه سفارت انگلیس در تهران (/showthread.php?tid=148)



بازتاب حادثه سه‌شنبه سفارت انگلیس در تهران - learninweb - 12-01-2011 07:13 PM

بازتاب حادثه سه‌شنبه سفارت انگلیس در تهران
معترضان در حال پايين آوردن نشان سلطنتي انگليس / عكس: خبرگزاري مهر
لاریجانی: بیانیه شورای امنیت سازمان ملل عجولانه بود
دنیای‌اقتصاد- ورود دانشجویان بسیجی به سفارت انگلیس و باغ قلهک و تصرف چند ساعته این مراکز توسط آنان در روز سه شنبه، واکنش‌هاي منفی مقامات و سران کشورهای غربی را برانگیخته است.
در راس این واکنش‌ها، شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌اي این اقدام را به شدت محکوم کرد. علی لاریجانی، ريیس قوه مقننه اما بیانیه شورای امنیت را اقدامی «عجولانه» و «فرصت‌طلبانه» خوانده است. در این میان، نیروی انتظامی با اعلام دستگیری برخی از عوامل حادثه یادشده،خبر داده است که فرمانده این نیرو با سفیر و کارکنان سفارت انگلیس دیدار کرده و از آنها خواسته است تا نگران امنیت خود نباشند. به گفته فرمانده پلیس تهران در شامگاه سه‌شنبه وضعیت سفارت انگلیس در تهران آرام شده است. گزارش‌هاي دیگر نیز حاکی از این است که مسوولیت بررسی و پیگیری ورود بسیجیان دانشجو به سفارت انگلیس، به وزارت کشور محول شده است. خبرگزاری فارس هم از دستگیری 23 نفر از معترضان حضور یافته در سفارت انگلیس و باغ قلهک خبر داده است.
لاریجانی: رفتار آمریکا و انگلیس فرصت‌طلبانه بود
ريیس مجلس بیانیه شورای امنیت درباره اقدام دانشجویان دربرابر سفارت انگلیس را عجولانه خواند و گفت: مجلس ضمن دعوت به آرامش و اجرای قانون، رفتار عجولانه آمریکا و انگلیس پیرامون اقدام دانشجویان را فرصت طلبی می‌داند که قصد دارند از آن سوء استفاده کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، لاریجانی در ابتدای جلسه علنی دیروز مجلس با اشاره به اینکه روز سه شنبه عده‌ای از دانشجویان که از رفتار دولت انگلیس به خشم آمده بودند در مقابل سفارت انگلیس تظاهرات کردند و عده‌ای هم وارد سفارت شدند، اظهار کرد: این خشم برخاسته از چند دهه اقدامات خصمانه انگلیس که گوشه‌هایی از آن مربوط به دوران صدر مشروطه و مابقی در طول ادوار تسلط بخشیدن نظام پهلوی به ایران است.وی افزود: پس از انقلاب اسلامی که دست انگلیس و آمریکا از ایران کوتاه شد، راه دشمنی با ملت ایران سرلوحه اقدامات این کشورها بود. لاریجانی تاکید کرد: اقدامات عجولانه در شورای امنیت در محکوم کردن اقدام دانشجویان برای سرپوش گذاشتن بر جنایات گذشته آمریکا و انگلیس است. این در حالی است که پلیس در حفظ آرامش تلاش خود را کرده بود.وی بیان کرد: سوال این است که آیا در سال 59 که عده‌ای از ضد انقلاب به سفارت ایران در لندن حمله کردند و ساختمان سفارت ایران را ویران و افرادی را مجروح کردند، چرا شورای امنیت فورا تشکیل جلسه نداد و انگلیس محکوم نشد. این روش فریبکارانه است که باعث عدم ثبات امنیت جهانی می‌شود.وی با اشاره به مصوبه مجلس در کاهش روابط با انگلیس در روز یکشنبه هفته جاری افزود: اقدام مجلس در کاهش روابط با انگلستان اقدامی قانونی بود و آنها در این زمینه نیز با الفاظی که حاکی از دشمنی است، پاسخ دادند.لاریجانی تاکید کرد: مجلس روش قانونی مصوب خود را چاره‌ساز و اجرای آن را در شرایط فعلی لازم می‌داند.در پایان این سخنرانی نمایندگان مجلس با فریادهای «مرگ بر انگلیس» و «مرگ بر آمریکا» سخنان لاریجانی را تصدیق کردند.
دیدار فرمانده ناجا با سفیر انگلیس
در همین حال، سردار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اعلام این که تعدادی از کسانی که وارد سفارت انگلیس شدند دستگیر و عده‌اي نیز شناسایی و در خصوص دستگیری آنها اقدامات لازم صورت گرفته است، گفت: سردار احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی با حضور در سفارت در جمع سفیر و مسوولان سفارتخانه اعلام کرد امنیت آنها تامین است و از آنها خواست که نگران ناامنی خود نباشند.به گزارش خبرگزاری مهر، جانشین فرمانده نیروی انتظامی همچنین از دستگیری افرادی که به باغ قلهک رفته بودند خبر داد و گفت: موضوع در حال بررسی است که این افراد با چه مجوزی وارد سفارت انگلستان شدند و افراد دستگیر شده هم با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی می‌شوند.بر اساس این گزارش، سفیر و مسوولان سفارت انگلیس از اقدامات نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در دستگیری افرادی که وارد سفارت این کشور شده بودند تقدیر و تشکر کردند.
وزارت كشور مسوول بررسی حادثه
همچنین مرتضي تمدن، استاندار تهران از تشكيل كارگروهي با مسووليت وزارت كشور برای بررسي اتفاقات روز سه‌شنبه سفارت انگلستان در تهران خبر داد. به گزارش ايسنا، تمدن در حاشيه سفر استاني رييس‌جمهور و اعضاي هيات دولت به استان تهران، در ارتباط با نتايج آخرين پي‌گيري‌ها درباره حادثه روز سه‌شنبه سفارت انگلستان و ادعاي مسوولين انگليسي مبني بر كوتاهي تهران در حفاظت از اين سفارتخانه، با رد اين ادعاها، گفت: كارگروهي به مسووليت وزارت كشور، معاون امنيتي وزير كشور تشكيل شده كه كار اين كارگروه اين است كه موضوع را از تمام زوايا و جوانب بررسي كند و علل مشخص شود و اگر فرد يا افرادي در اين اتفاق قصور و تقصير داشته‌اند، حتما بر اساس قانون عمل مي‌شود. تمدن همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه سه‌شنبه شب برخي از مقامات و رسانه‌هاي انگليسي مدعي شده بودند كه ايران و پليس آن درحفاظت سفارتخانه انگليس كوتاهي كرده است، با رد اين موضوع، به تجمع روز سه‌شنبه مقابل سفارتخانه انگليس كه در آن عده‌اي در تجمعي آرام حضور داشتند، اشاره كرد و با يادآوري اين‌كه در اين تجمع عده‌اي ميانبر زده و وارد محوطه سفارت شدند، گفت: به محض اين اتفاق براساس موازين قانوني پليس وارد عمل شد و به صورت قاطع و محكم مسووليت خود را انجام داد. وي اظهار كرد: به محض آنكه برخي از افراد به صورت خودسر وارد سفارت شدند، بدون اينكه شاهد قصور يا كوتاهي از ناحيه پليس باشيم، پليس وارد عمل شد و به صورت قاطع و محكم مسووليت خود را انجام داد و من حتي معتقدم تعداد پليس از تعداد افرادي كه در مقابل سفارتخانه تجمع كرده بودند، بيشتر بود و فيلم‌ها اين را نشان مي‌دهد. وی همچنین گفت: دانشجویان ما باید ضوابط و مقررات مربوط به تجمعات و قوانین بین‌المللی را کاملا رعایت کنند و این موضوع منافاتی با بیان خشم و اعتراض آنان به اقدامات خصمانه دولت انگلیس ندارد.
انگليس كاركنان خود را از ايران خارج كرد
اعتراض روز سه شنبه دانشجويان در مقابل سفارت انگليس در تهران اما برخی واكنش‌هاي بين‌المللي را نیز در پي داشته است. به گزارش ايسنا،خبرگزاري رويترز روز چهارشنبه به نقل از منابع ديپلماتيك گزارش داد كه انگليس تمامي كاركنان ديپلماتيك خود را از ايران خارج كرد. ديويد كامرون، نخست‌وزير انگليس نيز روز سه‌شنبه آنچه «قصور دولت ايران در حفاظت از سفارت انگليس در ايران» خواند را محكوم كرد. وي كه پس از نشست اضطراي كميته امنيتي دولت انگليس درباره تجمع در مقابل سفارت انگليس در تهران صحبت مي‌كرد، تاكيد كرد كه دولت وی ظرف چند روز آينده تدابيري را كه بايد اتخاذ كند، بررسي خواهد كرد. كامرون گفت: حمله به سفارت انگليس در تهران غيرقابل دفاع است. ما دولت ايران را براي قصور غيرقابل پذيرش در حفاظت از ديپلمات‌ها در راستاي حقوق بين‌الملل مسوول مي‌دانيم. كامرون همچنين گفت: دولت ايران بايد فورا از ايمني كاركنان سفارت اطمينان حاصل كند و تمامي اموال را باز گرداند و محوطه سفارت را ايمن كند.
تماس تلفنی هیگ با صالحی
ويليام هيگ، وزير خارجه انگليس نيز گفت: براي اعتراض شديد در خصوص اين حادثه با وزير خارجه ايران صحبت كرده است و افزود: در حالي كه او (علي‌اكبر صالحي) گفت كه براي آن چه رخ داده متاسف است، اما اين موضوع همچنان قصور بسيار جدي دولت ايران است و كاردار ايران در لندن به وزارت امور خارجه احضار شد. وزير خارجه انگليس گفت كه اين مساله «پيامدهايي جدي» خواهد داشت و به اتباع اين كشور توصيه كرد جز در موارد ضروري به ايران سفر نكنند.
بان کی مون: به خشم آمدم
همچنين بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، بان‌كي‌مون، دبيركل سازمان ملل روز چهارشنبه گفت: از اين حادثه شوكه شده و به خشم آمده است. وي در نشستي با آندرو ميچل وزير توسعه بين‌الملل انگليس اين اظهارات را بيان كرد. در بيانيه دفتر بان‌كي‌مون آمده است: دبيركل ضمن استقبال از بيانيه فوري شوراي امنيت در محكوميت اين حادثه از مقامات ايران خواست در اين‌باره تحقيقات لازم را انجام داده و از تكرار آن جلوگيري كنند.
شورای امنیت محکوم کرد
بنا بر گزارش شبكه خبري بلومبرگ، شوراي امنيت سازمان ملل ورود معترضان به سفارت انگليس را «با شديدترين لحن» محكوم و در بيانيه‌اي اعلام كرد: اعضاي شوراي امنيت ضمن ابراز نگراني عميق از چنين حملاتي از مقامات ايران خواستند از اموال و پرسنل ديپلماتيك و كنسولي حفاظت كند. به گزارش ایسنا، همچنين بر اساس گزارش روزنامه نيويورك تايمز، اتحاديه اروپا نيز اين اقدام را محكوم كرد.
اوباما: ایران تعهداتش را جدی نمی‌گیرد
بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، باراك اوباما، رييس‌جمهور آمريكا نيز از اين موضوع ابراز نگراني كرد و مدعي شد: اين كه به ويژه آشوب‌طلبان بتوانند وارد سفارت شوند و آن را به آتش بكشند، نشانه آن است كه دولت ايران تعهدات بين‌المللي‌اش را جدي نمي‌گيرد. به گزارش خبرگزاری فارس، اوباما اعلام کرد: «حمله به سفارت انگلیس در ایران که تهران مسوولیت حفاظت از هیات دیپلماتیک آن را بر عهده دارد، غیرقابل قبول است.» وی افزود: «ما همگی از بابت حمله به سفارت انگلیس در ایران عمیقا ناراحت و متأثر هستیم. این نوع رفتارها غیرقابل قبول هستند و من قاطعانه از دولت ایران می‌خواهم که مسببان این حادثه را تحت پیگرد قرار دهد.»كاخ سفيد در بيانيه‌اي از ايران خواست اين حادثه را محكوم كند و مجرمان را مجازات كرده و اطمينان حاصل كنند كه هيچ‌ حادثه ديگري براي سفارت انگليس يا ديگر هيات‌هاي نمايندگي در ايران رخ نخواهد داد. كاخ سفيد افزود: وزارت امور خارجه آمریکا با دولت انگليس در تماس نزديك است. بنا بر گزارش خبرگزاري فرانسه، هيلاري كلينتون، وزير خارجه آمريكا ـ كه در كره‌جنوبي در كنفرانسي صحبت مي‌كرد، گفت كه آمريكا با «شديدترين لحن ممكن» اين اقدام را محكوم مي‌كند. گيدو وستروله، وزير خارجه آلمان نيز اعلام كرد كه سفير ايران در برلين به وزارت خارجه احضار شده است. كاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز از ايران خواست به تعهدات بين‌المللي‌اش براي حفاظت از سفارت‌ها عمل كند و اين حادثه را «غيرقابل پذيرش» خواند.
روسیه و چین: غیر قابل پذیرش است
در عين حال وزارت خارجه روسيه نيز با صدور بيانيه‌اي ضمن «غيرقابل پذيرش» خواندن اين حادثه آن را محكوم و ابراز اميدواري كرد كه «مقامات ايران تدابير لازم را براي احياي فوري نظم، تحقيق درباره آنچه رخ داده است و جلوگيري از تكرار چنين حوادثي اتخاذ كنند.» همچنين به گزارش رويترز، هونگ لي سخنگوي وزارت خارجه چين در نشستي خبري در پاسخ به سوالي در اين‌باره گفت: چين همواره اين موضع را داشته است كه ايمني و شان كاركنان ديپلماتيك بايد حفظ شود. وي اين حادثه را «مغاير حقوق و قواعد بين‌الملل» خواند.
نروژ سفارت خود را در تهران تعطیل کرد
دولت نروژ اما در واکنش به حادثه سفارت انگلیس، سفارت خود را در تهران تعطیل کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت نروژ اعلام کرد: «در پی حمله روز سه‌شنبه تظاهرات‌کنندگان به سفارت انگلیس، نروژ سفارت خود را در تهران تعطیل کرد.»بنا بر اعلام «هیلد اشتاینفلد» سخنگوی وزارت خارجه نروژ، پرسنل دیپلماتیک نروژ هنوز در تهران هستند و تصمیمی مبنی بر خروج آنها اتخاذ نشده است. در عين حال خبرگزاري فارس گزارش داد: آلمان، «برند اربل» سفير خود در تهران را براي مشورت به برلين فراخوانده است.

انگليس سفارت ايران در لندن را بست
انگليس 48 ساعت به اعضاي سفارت‌ ايران در لندن فرصت داد تا خاك اين كشور را ترك كنند. مسوول مطبوعاتي سفارتخانه ايران در لندن در گفت‌وگو با ايسنا، اخبار منتشر شده مبني بر تعطيلي و خروج ديپلمات‌هاي ايران از انگليس ظرف 48 ساعت آينده را تاييد كرد. به گزارش رويترز، ويليام هيگ وزير خارجه بريتانيا دیروز اعلام كرد كه اعضاي سفارتخانه ايران در لندن بايد تا 48 ساعت آينده خاك انگليس را ترك كنند. او افزود: اين تصميم در پي مصوبه پارلمان انگليس اعلام شده است. وزير خارجه انگليس گفت: پارلمان بريتانيا تصويب كرده است سفارت ايران در لندن بسته شود و همه كارمندان سفارت ايران در لندن بايد خاك اين كشور را ترك كنند. اين اقدام پس از اين انجام شد كه ديويد كامرون ـ نخست‌وزير انگليس ـ گفته بود انگليس پاسخ قاطعانه‌اي به ورود ايرانيان معترض به سفارت اين كشور در تهران خواهد داد. وي تاكيد كرد:‌ ديپلمات‌هاي ايراني ظرف 48 ساعت بايد سفارت ايران در لندن را ترك كنند.

منبع روزنامه دنیای اقتصاد


RE: بازتاب حادثه سه‌شنبه سفارت انگلیس در تهران - learninweb - 12-03-2011 05:05 PM

نمایندگی‌های 25 کشور خارجی از باغ قلهک و سفارت انگلیس بازدید کردند
کارناوال سفیران اروپایی در تهران
دنیای اقتصاد- در پی ورود جوانان معترض به سفارت انگلیس و باغ قلهک در روز سه‌شنبه هفته گذشته، سفیران و دیپلمات‌های برخی از کشورهای خارجی در اقدامی هماهنگ شده از سوی انگلیس، عصر پنج‌شنبه کارناوالی نمایشی در تهران به راه انداختند و به منظور بررسی وضعیت ‌باغ قلهک و سفارت انگلیس ‌از این دو مرکز دیدن کردند.
البته پیش از این، دولت انگلیس در واکنش به حادثه روز سه‌شنبه در تهران به دیپلمات‌های ایرانی 48 ساعت فرصت داد تا خاک انگلیس را ترک کنند تا سفارت ایران در انگلیس نیز بسته شود.
‌به گزارش خبرگزاری فارس، عصر روز پنج‌شنبه ‌سفیران و دیپلمات‌های برخی از کشورهای حامی انگلیس در اقدامی هماهنگ و از پیش طراحی شده با خودروهای سیاسی خود پشت در باغ قلهك حضور یافته و خواستار ورود به محوطه این باغ شدند.
این ‌سفیرا‌ن و دیپلمات‌ها که‌ از کشورهای سوئیس، لهستان، مکزیک، چک، مجارستان، نیوزیلند، فنلاند، قبرس، یونان، بلغارستان، هلند، اسلوواکی، رومانی، ترکیه، برزیل، استرالیا،‌ اتریش، بلژیک، ایتالیا، آلمان، ایرلند، اسپانیا، دانمارک و کرواسی بودند، از مسوولان پلیس دیپلماتیک می‌خواستند ‌وارد این باغ شوند. همراه این گروه دیپلماتیک، خبرنگاران و عکاسان و تصویر‌برداران رسانه‌های غربی نیز حضور گسترده داشتند و خواستار ورود به باغ قلهک بودند.
بر اساس گزارش‌های دریافتی ماموران پلیس دیپلماتیک مستقر در مقابل باغ قلهک از ورود غیر‌قانونی این دیپلمات‌ها جلوگیری کرده و اعلام کرد‌ند که دستگاه‌های مسوول باید مجوز لازم را صادر کنند.
به گزارش فارس، در پی این موضوع، ‌سفرا و دیپلمات‌های کشورهای یاد شده ‌با هماهنگی مسوولان مربوطه و در اختیار داشتن نامه‌هایی از وزارت امور خارجه کشورمان، ‌‌وارد ‌باغ قلهک شدند. با وجود این، پلیس دیپلماتیک از حضور خبرنگاران و تصویربرداران خارجی به باغ قلهک جلوگیری کرد.
این دیپلمات‌ها پس از حدود 45 دقیقه حضور در باغ قلهک از این باغ خارج شدند و به سفارت انگیس واقع در خیابان جمهوری تقاطع فردوسی عزیمت کردند.
سفرا و دیپلمات‌های خارجی پس از بازدید از آخرین وضعیت باغ قلهک، ‌وارد سفارت انگلیس در خیابان فردوسی هم شدند تا از آخرین وضعیت این سفارت نیز بازدید کنند.‌‌‌
یک منبع آگاه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس گفت: سفیر لهستان در ایران که کشور متبوعش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، طی روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه ‌3 جلسه اضطراری با حضور سفرای کشورهای اروپایی در تهران، در محل سفارتخانه خود برگزار کرده و این دیپلمات‌ها تصمیم گرفتند تا از سفارت انگلیس و باغ قلهک بازدید کرده و با جمع‌آوری مستندات، گزارشی به اتحادیه اروپا ارسال کنند.
سفیر روسیه: من نبودم
در عین حال، لوان جگریان سفیر روسیه در تهران حضور در کارناوال نمایشی تعدادی از سفرای خارجی مقیم تهران در باغ قلهک و سفارت انگلیس را تکذیب کرد. دررویدادی دیگر، الکساندر لوکاشويچ، سخنگوي وزارت خارجه روسيه اظهار كرد: پس از حمله به سفارت انگليس در تهران، روسيه قصد ندارد ديپلمات‌هاي خود را از ايران خارج كند. به گزارش ایسنا، وي که در يک نشست خبري در مسکو سخن مي‌گفت، ضمن تاكيد بر مناسبات خوب تهران- مسكو گفت: حمله‌اي به نمايندگي ديپلماتيک روسيه صورت نگرفته است. ما با ايران داراي مناسبات خوب مبتني بر مشارکت، تاريخ مشترک و طرح‌هاي بزرگ همکاري هستيم و به اين دليل طرف روسي طبعا به هيچ وجه قصد نداشته و ندارد چنين تدابيري را اتخاذ کرده و چنين اقداماتي را انجام دهد.
لوکاشويچ پيش‌تر گفته بود كه روسيه در رابطه با سفارت خود در تهران تدابير امنيتي تکميلي را اتخاذ مي‌کند.
تمدن: حرکت دیپلمات‌ها مشکوک بود
ريیس شورای تامین استان تهران، اما تحرکات روز پنج‌شنبه برخی از سفرا و دیپلمات‌های خارجی در تهران را مشکوک و سوال‌برانگیز عنوان کرد. مرتضي تمدن استاندار تهران و ريیس شورای تامین استان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس و در پاسخ به سوالی درخصوص تحرکات مشکوک سفرای برخی از کشورهای اروپایی، گفت: بعد از ظهر پنج‌شنبه شاهد تحرک سوال‌ برانگیز و مشکوک برخی دیپلمات‌های خارجی در اطراف باغ قلهک و سفارت انگلیس بودیم. وی تصریح کرد: به دلیل غیر عادی بودن تحرک برخی دیپلمات‌های خارجی بلافاصله این موضوع را به مسوولان ذی‌ربط و وزیر خارجه اطلاع دادیم.
فراخوانی چند سفیر اروپایی از تهران
در رویدادی دیگر، در ادامه واكنش شتاب‌زده‌ غرب به تجمع اعتراض‌آميز در مقابل سفارت انگليس در تهران، چند كشور اروپايي سفيران خود را از تهران فراخواندند.
به گزارش ايسنا، خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد كه پاريس تصميم گرفت سفير خود در تهران را براي رايزني فرا بخواند. هم‌چنين بنا بر گزارش خبرگزاري رويترز، جوليو ترزي، وزير امور خارجه‌ ايتاليا روز پنج‌شنبه اعلام كرد كه سفيرش را از تهران براي رايزني فراخوانده است و در حال بررسي تعطيلي سفارت خود در تهران است. بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، آلمان و هلند نيز در اعلام همبستگي با انگليس سفيران خود را از تهران فراخوانده‌اند.
نروژ سفارتش در تهران را بازگشايي كرد
از سوی دیگر، نروژ سفارتش در تهران را يك روز پس از تعطيلي به دلايل امنيتي، بار ديگر بازگشايي كرد.
به گزارش ايسنا، خبرگزاري فرانسه از اسلو گزارش داد، وزارت امور خارجه‌ نروژ روز پنج‌شنبه در بيانيه‌اي اعلام كرد: نروژ ايران را مسوول امنيت سفارت‌ و كاركنان ديپلماتيك‌مان در تهران مي‌داند.
نروژ روز سه‌شنبه در پي تجمعات اعتراض‌آميز در مقابل سفارت انگليس در تهران سفارتش در ايران را تعطيل كرد، اما كاركنانش را از تهران خارج نكرد و اعلام كرد كه در حال ارزيابي شرايط است.
تماس صالحی با كاردار ایران
در همین حال، در پی تصمیم دولت انگلیس و درخواست این كشور از دیپلمات‌ها و خانواده‌های ایرانی برای ترك خاك انگلیس، علی اکبر صالحی ، وزیر خارجه آخرین وضعیت دیپلمات‌های ایران در این كشور را پیگیری كرد. به گزارش ایرنا، صالحی در تماس تلفنی با اسلامیان كاردار سفارت كشورمان در لندن اقدامات انجام شده در جهت تسهیل مراجعت كاركنان سفارت و خانواده‌های آنان به میهن اسلامی را به اطلاع وی رساند.
رایزنی اوغلو با صالحی وهیگ
احمد داوود اوغلو، وزير خارجه تركيه نیز در واکنش به تصمیم تعطیلی سفارت ایران در لندن از سوی دولت انگلیس با علی اکبر صالحی گفت و گو کرد.
به گزارش ايسنا، خبرگزاري آناتولي اعلام كرد: داوود اوغلو ابتدا با ويليام هيگ، وزير خارجه انگليس و سپس با صالحي تماس تلفني برقرار کرده است. وي در پايان گفت‌وگوي خود با صالحي تماس مجددي با هيگ داشته است.
اين خبرگزاري نوشته است: اين گفت‌وگوها به منظور فرونشاندن تنش اخير ميان ايران و انگليس انجام شده است.
داوود اوغلو در گفت‌وگوي 90 دقيقه‌اي خود با هيگ ابراز اميدواري کرده بود که هر دو طرف طوري عمل کنند که «گويي اين حادثه ابدا اتفاق نيفتاده است.»
محور گفت‌وگوهاي داوود اوغلو با همتايان ايراني و انگليس خود در مورد حوادث اخير در تهران و همچنين تامين امنيت جاني کارکنان سفارت بوده است. براساس اين گزارش، صالحي به آناتولي گفته است: اتفاق انجام شده درباره سفارت انگليس در تهران «حادثه‌اي تاسف‌آور» بوده است و ايران به تامين امنيت ديپلمات‌ها و اماكن ديپلماتيك پايبند است. صالحي افزوده است: اين موضوع را با ويليام هيگ همتاي انگليسي خود نيز مطرح كرده است و بر پايبندي ايران به قوانين بين‌المللي تاكيد كرده است.
ایران: تعرض به اماكن ديپلماتيك غيرقابل قبول است
رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه، اما در واکنش به تعطیلی سفارت ایران در لندن با بیان اینکه ایران تعرض به اماکن دیپلماتیک را غیرقابل قبول می‌داند، تاکید کرد: درخواست خروج دیپلمات‌ها از انگلیس اقدامی انفعالی و شتاب‌زده است.
به گزارش ایلنا، مهمان‌پرست درباره امنیت سفارتخانه‌ها در تهران اظهار کرد: ایران با تاکید بر تعهدات بین‌المللی خود هرگونه تعرض به دیپلمات‌ها و اماکن دیپلماتیک و اقدامات خلاف مقررات و قوانین بین‌المللی را غیر قابل قبول می‌داند.
وی افزود: آنچه در ارتباط با سفارت انگلیس در تهران رخ داد اتفاقی غیرقابل پیش‌بینی و در پی عصبانیت برخی از تظاهرات‌کنندگان از رویکرد دولت انگلیس در قبال جمهوری اسلامی ایران بود که با هوشمندی و تدابیر اتخاذ شده از آسیب دیدن دیپلمات‌ها جلوگیری شد و برخورد با متخلفین از سوی قوه قضائیه تحت بررسی و پیگیری است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: بدیهی است دولت جمهوری اسلامی ایران متقابلا اقدامات لازم در این خصوص را انجام خواهد داد و مسوولیت حفاظت از اموال و اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در لندن را متوجه دولت انگلیس می‌داند.
ایجاد مزاحمت برای سفارت ایران در لندن و برن
با وجود این هشدار، در پی تصمیم دولت انگلیس برای خروج دیپلمات‌های ایران از این كشور، یك مقام آگاه در وزارت خارجه ایران اعلام كرد: افرادی به صورت سازماندهی شده در مقابل سفارت و اقامتگاه سفیر ایران در لندن حضور یافته و ایجاد مزاحمت كردند. به گزارش ایرنا، ‌این مقام آگاه افزود: انتظار مي‌رود دولت انگلیس سریعا نسبت به برطرف كردن مزاحمت‌ها و موانع اقدام كرده تا كارمندان و دیپلمات‌های كشورمان در موعد تعیین شده امكان ترك آن كشور را پیدا كنند. در رویدادی دیگر، يك روزنامه سوئيسي از دستگيري دو مرد كه قصد به آتش كشيدن سفارت ايران در برن را داشتند، خبر داد.
به گزارش ايسنا، روزنامه سوئيسي «برنر سايتونگ» به نقل از پليس برن گزارش داد: دو مرد جوان روز چهارشنبه تلاش کردند سفارت ايران در برن - پايتخت سوئيس را آتش بزنند.
بنا بر گزارش خبرگزاري نووستي، اين دو مرد حدود ساعت 15 به وقت محلي در نزديکي سفارت ايران ظاهر شده و به پرتاب سنگ و بطري‌هاي حاوي مواد آتش‌زا به سوي ساختمان سفارتخانه پرداختند. محافظان سفارت ايران و پليس سوئيس فورا مفسده جويان را بازداشت کردند. به گزارش پليس سوئيس ساختمان سفارت ايران در اين حادثه آسيبي نديد.

منبع : روزنامه دنیای اقتصاد