انجمن انیاک
آموزش تصویری کورل دراو x6 قسمت دوم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن انیاک (http://forum.learninweb.com)
+-- انجمن: آموزش های تصویری (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- انجمن: آموزش طراحی، گرافیک و انیمیشن (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- موضوع: آموزش تصویری کورل دراو x6 قسمت دوم (/showthread.php?tid=947)



آموزش تصویری کورل دراو x6 قسمت دوم - learninweb - 04-12-2014 07:06 PM

با سلام خدمت تمامی کاربران گرامی در زیر آموزش تصویری CorelDRAW X6 را بررسی میکنیم توجه کنید که شما میتواند نرم افزار آموزش کورد دراو را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت تعاملی و شبیه سازی شده با صدا و متن فارسی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش آموزش کورل دراو دانلود کنید. در نرم افزارهای آموزشی کارهای بیان شده را باید در محیط شبیه سازی شده انجام دهید. در انتهای این آموزش تصویری نیز کل آموزش (هم متن و هم تصویری) در یک فایل PDF پیوست است.

دانلود فایل pdf آموزش تصویری کورل دراو
دانلود فایل word آموزش تصویری کورل دراو

در اين فصل مي‌خواهيم با روش ايجاد, ذخيره, بازكردن فايل و تنظيمات اوليه CorelDRAW آشنا شويم. در ابتداي اين بخش روش رسم يك شكل ساده و رنگ‌آميزي آن را ياد مي‌گيريم. براي رسم يک مستطيل ساده بايد در ابتدا ابزار رسم مستطيل را انتخاب كنيم تا با استفاده از آن مستطيل را رسم كنيم. در ادامه نيز مستطيل را
رنگ‌آميزي خواهيم کرد. روي ابزار Rectangleكليك كنيد, تا مستطيل را رسم كنيم.
[تصویر:  001.gif]

حال مي‌خواهيم مستطيل رسم کنيم. براي اين كار روي قسمت مشخص شده با کادر قرمز كليك ‌كرده و دكمه ماوس را فشرده نگهداشته‌ و آن را تا مکان مشخص شده با کادر سبز Drag کنيد.
[تصویر:  002.gif]

روي رنگ زرد موجود درPalette كليك كنيد, تا مستطيل با اين رنگ پر شود.
[تصویر:  003.gif]

با اين كار سطح داخل مستطيل با رنگ زرد پر شد. براي تغيير رنگ خط پيرامون مستطيل بايد روي رنگ مورد نظر راست كليك كنيد. براي مثال مي‌خواهيم خط پيرامون اين مستطيل قرمز باشد, روي رنگ قرمز راست كليك كنيد.
همانطور كه مشاهده مي‌كنيد رنگ خط پيرامون مستطيل قرمز شده است.
[تصویر:  004.gif]

براي ذخيره كردن نقاشي ايجاد شده روي منوي File كليك كنيد.
براي ذخيرة فايل، روي دکمة Save كليك كنيد.
[تصویر:  005.gif]

در قسمت بالاي پنجره Save Drawing محل ذخيره فايل نشان داده مي‌شود كه مي‌توانيد آن را تغيير دهيد.
در كادر مشخص شده ليست تمامي فايل‌هاي موجود در اين شاخه نشان داده شده است.
در داخل جعبه متن جلوي File Name نام را تايپ مي‌كنيم.
نرم‌افزار CorelDraw مي‌تواند اين فايل را با فرمت‌هاي مختلفي ذخيره كند. روي ليست بازشونده Save As type كليك كنيد, تا فرمت‌هاي مختلف را مشاهده كنيد.
[تصویر:  006.gif]

خارج از ليست بازشونده كليك كنيد.
[تصویر:  007.gif]

روي دكمه Save كليك كنيد.
[تصویر:  008.gif]

همانطور كه در نوار عنوان نيز مشاهده مي‌کنيد، اين نقاشي با نام تعيين شده در شاخه‌اي که تعيين کرديم، ذخيره شده است.
در CorelDRAW اين قابليت وجود دارد كه از كارهاي انجام شده انصراف دهيد و به مراحل قبلي برگرديد. به عنوان مثال از تغيير رنگ خط پيرامون مستطيل منصرف شده‌ايم, براي اين كار مي‌توانيد روي دكمه Undo واقع در نوار ابزار كليك كنيد. روي مثلث اين دكمه فرمان كليك كنيد, تا ليست گزينه‌هاي آن را مشاهده كنيد.
كارهايي كه انجام داده‌ايم در اين قسمت ليست شده‌اند. با كليك بر روي هر يك از اين مراحل به آن مرحله برمي‌گرديد.
[تصویر:  009.gif]

براي مشاهده مراحل انجام شده مي‌توانيد از پنجره Undo نيز استفاده كنيد. براي باز كردن اين پنجره منوي Window را باز كنيد.
منوي فرعي Dockers را باز كنيد.
روي گزينهUndo كليك كنيد.
[تصویر:  010.gif]

در اين پنجره نيز ليست تمام كارهاي انجام شده وجود دارد. با كليك بر روي هر مرحله به آن مرحله برمي‌گرديم. به عنوان مثال روي مرحله Create كليك كنيد.
[تصویر:  011.gif]

با اين کار به مرحله رسم مستطيل برگشته‌ايم. روي مرحله Outline كليك كنيد.
[تصویر:  012.gif]

اکنون به آخرين مرحله كه رنگ خطوط پيرامون را تغيير داده بوديم برگشته‌ايم. براي اينكه صفحه‌كاري بزرگتري در اختيار داشته باشيد مي‌توانيد با كليك بر روي دكمه Close اين پنجره را ببنديد. يا مي‌توانيد با كمك دكمه مشخص شده با فلش اين پنجره را كوچك كنيد. روي اين دكمه كليك كنيد.
[تصویر:  013.gif]

در اين حالت با كليك بر روي هر يك از دو دكمه مشخص شده با كادرهاي قرمز و آبي دوباره پنجره Undo را مشاهده خواهيد كرد.
روش ديگر براي برگشت به مراحل قبل، استفاده از گزينه‌هاي منوي Edit مي‌باشد. منوي Edit را باز كنيد.
در اين منو گزينه‌اي با نام Undo وجود دارد, توجه كنيد كه كليد ميانبر اين گزينه Ctrl+Z است. پس با فشردن كليدهاي Ctrl+Z نيز مي‌توانيد يك مرحله به عقب برگرديد. روي گزينه Undo Pen/Outline كليك كنيد.
[تصویر:  014.gif]

خطوط پيرامون مستطيل به رنگ اوليه خود برگشته است. اگر بخواهيم رنگ خطوط پيرامون به رنگ قرمز برگردد يا به عبارتي بخواهيم از عمل Undo انجام شده انصراف بدهيم و بخواهيم يک مرحله به جلو برويم، از دستور Redo استفاده مي‌کنيم. دكمه Redo در نوار ابزار و منوي Edit قرار دارد. منوي Edit را باز كنيد.
مشاهده مي‌كنيد كه گزينه‌اي با عنوان
Redo Outline وجود دارد. با كليك بر روي اين گزينه خطوط پيرامون دوباره قرمز مي‌شوند. كليد ميانبر اين دستور Ctrl+Shift+Z است..
در اين منو گزينه‌اي با عنوان Repeat نيز وجود دارد, با اين گزينه مي‌توانيد عمل انجام شده را دوباره بر روي همان شئ يا اشياء ديگر تکرار كنيد. هرجا از صفحه کليک کنيد تا منو بسته شود.
[تصویر:  015.gif]

در CorelDRAW مي‌توانيد از تمام كارهاي انجام شده انصراف دهيد و به آخرين مرحله‌اي كه در آن فايل را ذخيره كرده‌ايم، برگرديم. براي اين کار منوي File را باز کنيد.
در اين منو گزينه‌اي با نام Revert وجود دارد. اين گزينه وظيفه دوباره خواني فايل ذخيره شده را دارد و تمام تغييرات به زماني برمي‌گردد كه فايل را ذخيره كرديم. بر روي گزينه Revert كليك كنيد.
[تصویر:  016.gif]

روي دكمه OK كليك كنيد، تا عمل Revert انجام شود.
[تصویر:  017.gif]

مشاهده مي‌كنيد كه طرح به حالت بعد از ذخيره برگشته است. تعداد مراحلي که با استفاده از دستور Undo مي‌توانيد به عقب برگرديد محدود ولي قابل تغيير است. براي تعيين اين عدد، منوي Tools را باز كنيد.
روي گزينه Options كليك كنيد.
[تصویر:  018.gif]

روي گزينه General كليك كنيد.
در قسمت Undo levels توسط گزينه Regular تعداد دفعات Undo را مي‌توانيم تغيير دهيم. اما بايد توجه كنيد كه اين عدد را زياد بزرگ انتخاب نكنيد, زيرا حافظه زيادي اشغال مي‌گردد.
قسمت مشخص شده توسط كادر قرمز جهت تنظيم نحوه نمايش محيط CorelDraw است.
در قسمت Rendering Resolution كيفيت تصوير را مي‌توانيم مشخص كنيم.
روي دكمه OK كليك كنيد.
[تصویر:  019.gif]

مي‌خواهيم اطلاعات فايل کنوني را مشاهده كنيم. منوي File را باز كنيد.
روي گزينه Document Properties كليك كنيد.
[تصویر:  020.gif]

در اين پنجره مي‌توانيد اطلاعات مختلفي را بصورت دسته‌بندي شده مشاهده کنيد.
در بالاي پنجره نيز مي‌توانيد در صورت دلخواه اطلاعاتي را وارد کنيد. روي ميلة لغزان کليک کنيد.
[تصویر:  021.gif]

روي دکمة OK کليک کنيد.
[تصویر:  022.gif]

يکي ديگر از امكانات اين نرم‌افزار ايجاد Backup يا نسخه پشتيبان است. براي تنظيم اين ويژگي بايد گزينه Options از منوي Tools را انتخاب نمائيد. کليد ميانبر اين گزينه Ctrl+J است. کليد Ctrl+J را فشار دهيد.
روي گزينه Save كليك كنيد.
[تصویر:  023.gif]

مشاهده مي‌كنيد كه گزينه Auto-backup فعال است. با فعال بودن اين گزينه هر چند دقيقه يک بار يک فايل پشتيبان ذخيره مي‌شود. ليست بازشونده اين گزينه را باز كنيد.
با كمك اين ليست تعيين مي‌شود كه هر چند دقيقه يكبار از فايل Backup (كپي) تهيه شود. اگر مي‌خواهيد هيچ‌ وقت نسخه پشتيبان از فايل شما ايجاد نشود بايد گزينه Never را انتخاب كنيد. روي گزينه 10 دقيقه كليك كنيد.
[تصویر:  024.gif]

در قسمت Always Back-up to محل ذخيره‌سازي فايل Back-up تعيين مي‌شود. با انتخاب گزينه اول, اين فايل در يك شاخه موقت ذخيره خواهد شد. با انتخاب گزينه دوم بايد شاخه‌اي که فايل در آن ذخيره مي‌شود را تعيين كنيد.
با فعال بودن گزينه Make backup on save هر بار كه فايل را ذخيره كنيم, به صورت خودكار يك نسخه پشتيبان ايجاد مي‌شود. روي دكمه OK كليك كنيد.
[تصویر:  025.gif]

اكنون ديگر به اين فايل نيازي نداريم. براي بستن يك فايل چندين روش وجود دارد, يك روش اين است كه روي دكمه Close موجود در گوشه سمت راست و بالاي پنجره كه با كادر قرمز مشخص شده كليك كنيد.
روش ديگر انتخاب گزينه Close از منوي File است. يک راه ديگر استفاده از منوي Window است. منوي Window را باز كنيد.
در اين منو دو گزينه با نام‌هاي Close و
Close All وجود دارند. عملكرد گزينه Close همانند دكمه Close يك پنجره است. زماني كه چندين فايل باز است، با انتخاب گزينه Close All تمامي فايل‌ها بسته مي‌شوند. در اين حالت عملكرد اين دو گزينه يكي است, چون تنها يك فايل باز وجود دارد. روي يكي از دو گزينه كليك كنيد.
[تصویر:  026.gif]

روي دکمه NO كليك كنيد.
[تصویر:  027.gif]

مي‌خواهيم تصوير ذخيره شده را باز كنيم, براي اين كار مي‌توانيد گزينه Open از منوي File را انتخاب كنيد. روش ديگر همانطور كه در بخش اول هم گفته شد استفاده از دكمه Open است. روي دكمه Open كليك كنيد.
[تصویر:  028.gif]

روي فايل Graphic1.cdr كليك كنيد.
[تصویر:  029.gif]

اکنون فايل باز شده است.
در ادامه اين بخش مي‌خواهيم كار با الگوها را ياد بگيريم. در اين نرم‌افزار يكسري الگو
(Template) وجود دارد كه مي‌توانيد از آنها استفاده كنيد. هر الگو يك طراحي‌ انجام شده است که مي‌توانيد مطابق سليقه خود در آن تغييراتي را اعمال كنيد. منوي File را باز كنيد.
روي گزينهNew From Template كليك كنيد.
[تصویر:  030.gif]

در سمت چپ پنجره باز شده گزينه‌هاي مختلفي را مشاهده مي‌کنيد که دسته‌بندي الگوها را نشان مي‌دهد. اکنون گزينة All انتخاب شده پس کل الگوها در قسمت Template نمايش داده مي‌شود. به عنوان مثال روي الگوي مشخص شده کليک کنيد.
[تصویر:  031.gif]

مشاهده مي‌کنيد که با انتخاب يک الگو مشخصات آن در قسمت پايين قابل مشاهده است و در سمت راست نيز نکاتي که طراح به فايل افزوده، نمايش داده شده است.
[تصویر:  032.gif]

در قسمت مشخص شده با کادر قرمز مي‌توانيد آيکون نمايش فايل را بزرگتر يا کوچکتر کنيد. در قسمت مشخص شده با کادر آبي کليک کنيد تا آيکون‌ها بزرگتر شود.
[تصویر:  033.gif]

روي الگوي مشخص شده کليک کنيد.
براي انتخاب اين الگو روي دکمه Open کليک کنيد.
[تصویر:  034.gif]

مي‌خواهيم تغييرات مورد نظر را روي اين الگو اعمال كنيم. بعد از اعمال تغييرات بايد نقاشي را با نام دلخواه ذخيره نماييد. براي ذخيره منوي File را باز كنيد.
روي گزينه Save as كليك كنيد.
[تصویر:  035.gif]

در داخل جعبه متن File Name عبارت Exam را تايپ كنيد.
روي دكمه Save كليك كنيد.
[تصویر:  036.gif]

تا اينجا يك فايل جديد بر اساس يك Template ايجاد كرده‌ا‌يم. به همين صورت مي‌توانيد يك فايل جديد بر اساس يك فايل ذخيره شده نيز ايجاد كنيد.
براي اينكه بتوانيد در هنگام طراحي كارهاي ظريف را به راحتي انجام دهيد, احتياج به بزرگنمايي طرح داريم. براي اين كار بايد از ابزار بزرگنمايي (Zoom) استفاده كنيد. روي اين ابزار كليك كنيد.
[تصویر:  037.gif]

مشاهده مي‌كنيد كه روي نوار خصوصيات گزينه‌هاي مختلفي براي اين ابزار وجود دارد. در اولين ليست بازشونده درصد بزرگنمايي نشان داده مي‌شود.
گزينه مشخص شده درصد بزرگنمايي را بيشتر مي‌كند به ازاي هر بار كليك كردن بر روي اين دكمه بزرگنمايي دو برابر مي‌شود. در صورتيكه محدوده‌اي را توسط ماوس تعيين كنيد, تصوير به اندازه محدوده انتخاب شده بزرگ مي‌شود. روي دكمه مشخص شده كليك كنيد.
[تصویر:  038.gif]

براي كوچك كردن درصد بزرگنمايي از دكمه مشخص شده استفاده مي‌كنيم. به ازاي هر بار كليك كردن روي اين دكمه بزرگنمايي نصف مي‌شود. روي دكمه مشخص شده كليك كنيد.
[تصویر:  039.gif]

دكمه مشخص شده (Zoom To Selected) زماني فعال خواهد بود كه يك شئ (Object) انتخاب شده باشد. با کليک بر روي اين دكمه شئ انتخاب شده به اندازه كل صفحه مي‌شود. روي ابزار Pick كليك كنيد.
[تصویر:  040.gif]

روي قسمت مشخص شده كليك كنيد.
[تصویر:  041.gif]

روي ابزار بزرگنمايي كليك كنيد.
روي دكمه Zoom To Selected كليك كنيد.
[تصویر:  042.gif]

با کليک بر روي دکمه Zoom To All Objects نقاشي را به اندازه‌اي بزرگ مي‌شود كه تمام اشياء آن قابل مشاهده باشند. روي دكمه Zoom To All Objects كليك كنيد.
[تصویر:  043.gif]

دكمه Zoom To Page Width بزرگنمايي را به اندازه عرض صفحه تنظيم مي‌كند. يعني عرض صفحه به طور كامل نشان داده مي‌شود. روي دكمه Zoom To Page Width كليك كنيد.
[تصویر:  044.gif]

دكمه Zoom To Page Height بزرگنمايي را به اندازه طول صفحه تنظيم مي‌كند. پس طول صفحه را به طور كامل در صفحه مشاهده مي‌شود. روي دكمه Zoom To Page Height كليك كنيد.
[تصویر:  045.gif]

با استفاده از دكمه Zoom To Page کل صفحه در پنجره نشان داده مي‌شود. روي دکمه Zoom To Page كليك كنيد.
[تصویر:  046.gif]

در صورتيكه بخواهيد به صورت كامل طرح را مشاهده كنيد و هيچ نوار يا پنجره‌اي نمايان نباشد. بايد بعد از انتخاب ابزار Pick, روي صفحه راست كليك کرده و گزينه Full-Screen Preview را انتخاب كنيد. روي ابزار Pick كليك كنيد.
[تصویر:  047.gif]

در يك نقطه خالي در داخل صفحه راست كليك كنيد. براي مثال در داخل كادر قرمز كه توسط فلش مشخص شده است راست كليك كنيد.
[تصویر:  048.gif]

روي گزينه Full-Screen Preview كليك كنيد.
(كليد ميانبر اين گزينه F9 است.)
[تصویر:  049.gif]

با اين کار اين طرح كل صفحه را در بر گرفته است. براي برگشت به حالت قبل در هر جاي صفحه كليك كنيد.
[تصویر:  050.gif]

با استفاده از منوي View و انتخاب گزينه
Full-Screen Preview نيز مي‌توانيد اين كار را انجام دهيد.
هر ابزار داراي تنظيمات خاصي است که مي‌توانيد آن را تغيير دهيد. منوي Tools را باز كنيد.
روي گزينه Options كليك كنيد.
[تصویر:  051.gif]

روي گزينه Toolbox دابل كليك كنيد. (مي‌توانستيد روي دکمه مشخص شده را نيز کليک کنيد.)
[تصویر:  052.gif]

روي گزينه Zoom, Pan Tool کليک کنيد.
[تصویر:  053.gif]

اكنون تنظيمات مربوط به دو ابزار Zoom و Pan را مشاهده مي‌کنيد. در قسمت سمت چپ تعيين مي‌كنيد كه با راست كليك كردن ابزار Zoom چه عملي انجام شود. با انتخاب گزينه اول تصوير كوچك مي‌شود و با انتخاب گزينه دوم منويي باز مي‌شود كه شامل گزينه‌هاي مختلفي براي بزرگنمائي است. گزينه دوم را انتخاب كنيد.
[تصویر:  054.gif]

در سمت راست پنجره نيز همان تنطيماتي كه براي ابزار Zoom بررسي كرديم, براي ابزار Hand وجود دارد.
روي دكمه OK كليك كنيد.
[تصویر:  055.gif]

روي ابزار Zoom كليك كنيد.
در صفحه در قسمت مشخص شده راست كليك كنيد.
با اين کار همان منويي كه انتظار داشتيم باز شده است. روي گزينهZoom To Page كليك كنيد.
[تصویر:  056.gif]

روي مثلث ابزار بزرگنمايي كليك كنيد.
روي ابزار دست (Pan) كليك كنيد.
[تصویر:  057.gif]

با استفاده از اين ابزار مي‌توانيم نقاشي را حركت دهيم تا بتوانيم مكانهاي ديگري از نقاشي را مشاهده كنيم. براي اين كار در يك قسمت كليك مي‌كنيم و همان‌طور كه دكمه ماوس را پايين نگهداشته‌ايم ماوس را در جهت دلخواه حركت مي‌دهيم تا نقاشي در صفحه حرکت کند.
همانطور كه مشاهده كرديد در تنظيمات اين ابزار تعيين كرديم كه هنگام راست كليك كردن با اين ابزار نقاشي كوچك شود. روي تصوير راست كليك كنيد, تا عملكرد آن را مشاهده كنيد.
[تصویر:  058.gif]

با اين کار تصوير كوچك شده است. روي صفحه دابل كليك كنيد.
[تصویر:  059.gif]

اكنون تصوير بزرگ شده است. نوار خصوصيات ابزار Hand همانند نوار خصوصيات ابزار بزرگنمايي است. پس با كمك اين ابزار مي‌توانيد نقاشي را بزرگتر يا كوچك‌تر كنيد.
براي حرکت در صفحه‌كاري از ميله‌هاي ‌لغزان عمودي و افقي مي‌توانيد استفاده كنيد. براي مثال روي ميله لغزان كليك كنيد.
[تصویر:  060.gif]

تا اينجا با يكسري از تنظيمات اوليه CorelDRAW آشنا شديد. در انتهاي اين بخش مي‌خواهيم از نرم افزار CorelDRAW خارج شويم.
براي خارج شدن از اين نرم‌افزار مي‌توانيد روي دكمه Close كه با فلش قرمز مشخص شده است كليك كنيد. روش ديگر استفاده از گزينه Exit ازمنوي File است
[تصویر:  061.gif]

براي ذخيرة فايل ايجاد شده، روي دكمه Yes كليك كنيد.
[تصویر:  062.gif]

با اين کار از نرم‌افزار خارج شده‌ايم. شما اكنون در پايان اين بخش قرار داريد
[تصویر:  063.gif]


دانلود فایل pdf آموزش تصویری کورل دراو
دانلود فایل word آموزش تصویری کورل دراو