ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نرخ‌هاي جديد سود بانکی به تدريج اعلام مي‌شود - آغاز مسابقه براي جذب سپرده
01-31-2012, 05:57 PM
ارسال: #1
نرخ‌هاي جديد سود بانکی به تدريج اعلام مي‌شود - آغاز مسابقه براي جذب سپرده
نرخ‌هاي جديد به تدريج اعلام مي‌شود
آغاز مسابقه براي جذب سپرده

دنیای اقتصاد - به نظر می‌رسد پس از واگذاری تعیین نرخ سود سپرده‌ها به نظام بانکی، مسابقه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در اعلام نرخ سود سپرده‌ها شروع شده است. بر این اساس در حالی که روز دوشنبه خبر‌ها حاکی از توافق بانک‌های خصوصی و دولتی در نرخ سود 17 درصد برای سپرده‌های یکساله بود، دیروز برخی از موسسات و بانک‌ها نرخ سود سپرده‌های دوره مشابه خود را در سطح 22 تا 24 درصد قرار دادند.
آغاز مسابقه بانك‌ها براي جذب سپرده
رقابت در نرخ سود قوت می‌گیرد؟
گروه بازار پول – با وجود آنكه كانون بانك‌هاي خصوصي و شوراي هماهنگي بانك‌هاي دولتي كف و سقف مشخصي براي سود سپرده‌ها تعيين كردند، گزارش‌ها حاكي از رقابت برخي موسسات پولي و بانك‌ها براي جذب سپرده‌ها با نرخ بالاتري است. اتفاقي كه به نظر مي‌رسد مي‌توان آن را آغازي براي مسابقه نظام پولي براي جذب سپرده‌ها با سود بالاتر توصيف كرد.
در حالی که نرخ سود سپرده‌های یک ساله در بانک‌های دولتی و خصوصی در سطح 17 درصد قرار گرفته است که موسسات مالی و اعتباری در ادامه بحث رقابتی شدن بازار جذب منابع مالی نرخ سود سپرده‌های يك ساله خود را به مراتب بالاتر قرار داده اند.
بر این اساس گزارش‌ها حاکی از آن است که نرخ‌های سود سپرده‌ها در موسسات مالی و اعتباری رقم 22 تا 24 درصد را به خود گرفته است. به عقیده کارشناسان این اختلاف در میزان نرخ سود سپرده‌ها بین بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری شرایط رقابتی را در اين بازار تقویت خواهد کرد.
رقابت موسسات مالی با بانک‌ها
به عقیده بسیاری از کارشناسان انتخاب نرخ‌های سود به مراتب بالاتر توسط موسسات مالی و اعتباری نسبت به بانک‌ها کیفیت رقابتی بودن نرخ سود در نظام بانکی را افزایش می‌دهد. بر این اساس در حالی که بانک‌های خصوصی و دولتی در نشستی بر سر تعیین نرخ سود سپرده‌های دیداری 1 تا 5 ساله بین 17 تا 20 درصد به توافق رسیده‌اند، موسسات مالی و اعتباری از نرخ سود سالانه در سطح 22 تا 24 درصد خبر داده‌اند.
بر اساس این توافق که لازمه اجرایی نیز ندارد، بانک‌های دولتی و خصوصی تصمیم گرفته اند نرخ سود سالانه خود را در سطح 17 درصد تعیین کنند. هرچند این گونه توافقات برای یکسان سازی نرخ سود، به عقیده بسیاری از کارشناسان با رقابتی شدن نرخ سود سپرده‌ها سازگار نیست، تعیین نرخ سود حداقل 5 درصد بالاتر از این میزان توسط موسسات مالی و اعتباری، بانک‌ها را تا حدی از میدان رقابت در جذب منابع مالی خارج می‌کند. کارشناسان معتقدند بانک‌ها نیز در این جریان رقابت نیاز به بالا بردن نرخ سود خود دارند.
کارشناسان اظهار کرده اند: تعیین نرخ سود به طور جمعی در نظام بانکی کشور بیشتر ناشی از کیفیت پایین تولید خدمات بانکی است، به طوری که بانک‌ها در تولید خدمات متنوع ناکارا عمل می‌کنند و در نتیجه عامل موثر در سپرده گذاری در یک بانک تنها به نرخ سود تعیین شده در بانک بر می‌گردد. این در حالی است که در یک نظام بانکی رقابتی انتظار بر این است که بانک‌ها با نوآوری در تولید خدمات در جذب منابع مالی به سمت خود تلاش کنند. به عقیده کارشناسان در چنین شرایطی اختلاف در نرخ سود سپرده‌های بانکی تا حدی قابل توجیه است و در واقع ریشه در قیمت تمام‌شده پول در هر بانک دارد.
بر این اساس بانک‌ها در تعیین نرخ سود سپرده‌های خود به نرخ سود تسهیلات اعطایی و بازدهی فعالیت‌های خود نگاه می‌کنند. در نتیجه کارشناسان بیان کرده‌اند در چنین شرایطی قیمت تمام شده پول در بانک‌ها متفاوت خواهد بود و در نتیجه نیازی به یکسان سازی نرخ سود در بین بانک‌ها وجود ندارد. به گفته کارشناسان این یکسان سازی به دلیل ترس نظام بانکی کشور از تولید خدمات بانکی است، ترسی که به رقابت گریزی در نظام بانکی کشور منتج شده است.
تصمیم بانک‌ها لازم الاجرا نیست!
به گزارش برخی خبرگزاری‌ها هر چند شنبه شب شوراي هماهنگي مديران عامل بانك‌ها سقف سود بانكي را ۲۰ درصد اعلام كرد، اما مصوبات اين شورا براي بانك‌ها الزام‌آور نيست.
صبح دیروز يكي از بانك‌های خصوصي نرخ سود روز شمار خود را ۱۵ درصد و نرخ سود ۵ساله خود را براي سپرده‌ بيش از ۵۰ ميليون تومان ۲۵ درصد اعلام كرد. برخی از بانک‌های خصوصی از پرداخت سود علی‌الحساب تا سقف 25 درصد خبر داده‌اند.
برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به نزديكي روزهاي پايان سال و امكان بانك‌ها و موسسات مالی و اعتباری براي دريافت سودهای بسيار بالا در عقود مختلف، پيش‌بينی می‌شود طي روزهای آينده، ديگر بانك‌های خصوصی و موسسات مالي اعتباری وارد اين مسابقه شوند و نرخ‌هاي بسيار جذاب‌تری براي جذب سپرده‌های بيشتر اعلام كنند.
نرخ سود متناسب با بازدهی فعالیت‌ها
انتخاب نرخ سود‌های متفاوت توسط بانک‌ها و موسسات مالی بانکی در حالی صورت می‌گیرد که یک عضو شورای پول و اعتبار به بانک‌ها و موسسات ملی توصیه کرده است که در انتخاب نرخ سود بازدهی فعالیت‌های خود را در نظر بگیرند.
به گزارش «دنیای اقتصاد» کوروش پرویزیان، عضو شورای پول و اعتبار در این باره متذکر شده است که بانک‌ها و موسسات نباید نرخ سودی را پیشنهاد دهند که بازدهی فعالیت‌های بانکی شان با آن متناسب نیست.
به گفته پرویزیان بانک‌ها و موسسات پولي باید در تعیین نرخ سود خود ملاحظات خاصی همچون قيمت تمام شده پول را در نظر بگیرند تا در شرایط رقابتی بتوانند تا حد امکان مناسب عمل کنند. به اعتقاد كارشناسان افزايش نرخ سود بدون توجه به قيمت تمام شده پول در بانك‌ها مي‌تواند پيامدهاي ناخوشايندي داشته باشد.

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
02-01-2012, 08:38 AM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-01-2012 09:01 AM، توسط learninweb.)
ارسال: #2
RE: نرخ‌هاي جديد سود بانکی به تدريج اعلام مي‌شود - آغاز مسابقه براي جذب سپرده
«دنياي اقتصاد» بسته جديد پولي را بررسي مي‌كند
سود سپرده‌ها؛ رقابتي يا سقف‌دار؟
دنیای اقتصاد - در حالی که بر اساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار تعیین نرخ سود سپرده‌ها به بانک‌ها واگذار شده است، برخی خبرگزاری‌ها تعيين نرخ سود بالاتر از 20 درصد توسط بانك‌ها و موسسات مالي را به عنوان تخلف مخابره كرده و خواستار برخورد بانك مركزي شده‌اند؛ اين خبرگزاري‌ها تحليل خود را با استناد به اظهارات وزير اقتصاد مطرح كرده‌اند. در حالی که به نظر مي‌رسد بسته پولی جديد دست نظام بانکی را در تعیین نرخ سود باز گذاشته است، وزیر اقتصاد از تعیین سقف 20 درصدی برای نرخ سپرده‌های بانکی خبر داده است. وی همچنین از نظارت دولت بر تعيين نر‌خ‌هاي سود سپرده خبر داده است. آزاد شدن نرخ سود سپرده‌ها در نظام بانکی کشور از سوی شورای پول و اعتبار در مقابل ديدگاهي كه معتقد به سقف 20 درصدی برای نرخ سود است، مفهوم رقابتی شدن بازار جذب منابع مالی را دچار ابهام کرده است. ظاهرا تفسير معطوف به سقف‌دار بودن نرخ سود سپرده‌ها به تعيين سقف 21 درصدي براي سود تسهيلات مبتني است.

ابهام در رقابتی شدن نرخ سود
گروه بازار پول – در حالی که نرخ سود سپرده‌های بانکی بعد از اعمال تغییرات جدید در بسته پولی توسط شورای پول و اعتبار رقابتی اعلام شده است، که برخی از خبرگزاری‌ها از رقابت بانک‌ها بر تعیین نرخ سود به عنوان تخلف یاد مي‌کنند.
سید شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نيز در واكنش به اين شرايط از تعیین نرخ علی الحساب سود سپرده‌های بانکی در سطح 20 درصد خبر داده بود. به گفته حسینی بانک‌ها و موسساتی که نرخ سود سپرده‌های خود را بالاتر از 20 درصد قرار دهند با برخورد دولت مواجه خواهند شد. این ابهام بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در مورد چگونگی رقابتی شدن نرخ سود سپرده‌ها باعث شده است.
تعیین نرخ سود تخلف است؟
در راستای رقابتی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی پس از ابلاغ مصوبه جدید شورای پول و پس از اظهار نظر وزیر اقتصاد در مورد تعیین نرخ 20 درصدی برای سود سپرده‌ها، برخی از خبرگزاری‌ها از اقدام جدید برخي بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در تعیین نرخ‌های بالاتر از 20 درصد به عنوان تخلف یاد کرده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی از بانک‌ها نرخ سود سالانه خود را بالاتر از 20 درصد قرار داده‌اند. همچنین برخی از موسسات مالی اعتباری سود سپرده‌های سالانه خود را در سطح 22 تا 24 درصد تعیین
کرده‌اند. به عقیده کارشناسان تعیین نرخ سود اوراق مشارکت در سطح 20 درصد دلیل اصلی نگرانی وزارت اقتصاد از بالاتر بودن نرخ سود سپرده‌ها در نظام بانکی کشور است.
حسینی: نرخ سود 20 درصد
به گزارش ایرنا شمس‌الدین حسینی روز دوشنبه در مورد وضعیت نرخ سود سپرده‌های بانكی گفت: نرخ سود سپرده‌های بانكی به صورت علی‌الحساب به میزان 20 درصد تعیین شده است. وزیر اقتصاد همچنین با انتقاد از برخی بانك‌ها كه در تبلیغات خود در رسانه‌ها، بالاتر از نرخ تعیین شده سود خود را اعلام كرده‌اند، گفت: به هموطنان توصیه می‌شود كه فریب این تبلیغات را نخورند و دولت به شدت با این مساله برخورد خواهد كرد.
این اظهار نظر از سوی وزیر اقتصاد در حالی صورت می‌پذیرد که بر اساس تغییرات به وجود آمده در بسته پولی تعیین نرخ سود در نظام بانکی کشور به بانک‌ها واگذار شده است. بر اساس ماده 2 این مصوبه قانونی: «تعيين نرخ سود علي‌الحساب سالانه سپرده‌هاي مدت دار بانکي و اوراق گواهي سپرده عام و خاص در طول دوره سپرده گذاري در اختيار بانک‌ها خواهد بود.» اما وزیر اقتصاد تعیین نرخ بالای 20 درصد توسط بانک‌ها برای سود سپرده‌های خود را نوعی فریب قلمداد کرده است که نیاز به برخورد دارد.
واکنش خبرگزاری‌ها به رقابت بانک‌ها
در ادامه این ابهام در چند و چون رقابتی بودن تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی دیروز خبرگزاری فارس از برخی تخلفات در تعیین نرخ سود توسط بانک‌ها و موسسات مالی اعتباری کشور خبر داد. به گزارش فارس فرشاد حیدری ريیس شورای هماهنگی مدیران بانک‌های دولتی درباره تخلف برخی از بانک‌ها در اعمال نرخ‌ جدید سود سپرده‌های بانکی گفته است که اگر هر تخلفی در این زمینه صورت گیرد، بانک مرکزی با آن بانک متخلف برخورد خواهد کرد.
احتمالا منظور از تخلف در اینجا عمل نکردن به توافق نامه بانک‌های خصوصی و دولتی در تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی است. بر اساس این توافق نامه بانکداران خصوصی و دولتی اوایل هفته جاری با تشکیل جلسه‌ای مشترک مقرر کرده‌اند تا نرخ سود سپرده کوتاه‌مدت ویژه (روزشمار) 7 درصد، نرخ سپرده کوتاه‌مدت 3 ماهه را 10 درصد، نرخ سود سپرده‌ مدت‌دار 6 ماهه 12 درصد، نرخ سود مدت‌دار 9 ماهه 15 درصد، نرخ سود سپرده‌ یک ساله 17 درصد و سپرده‌گذاری 5 ساله 20 درصد باشد.
همچنین بانک‌های دولتی و خصوصی تصمیم گرفتند که نرخ سود سپرده‌های بین 1 تا 5 ساله را از 17 تا 20 درصد تعیین کنند. بنا به این گزارش تعیین نرخ سود در این فاصله 1 تا 5 سال در اختیار بانک‌های دولتی و خصوصی گذاشته شده است. همچنین این نرخ‌ها از 9 بهمن ماه در سیستم بانکی باید اجرایی شده باشد.
فارس ادامه داده است: در برخی از موسسات مالی و اعتباری نه تنها این تغییرات بسته پولی اعمال نشده، بلکه نرخ سود سپرده‌های این موسسات با آنچه در بسته آمده فاصله بسیاری دارد. این در حالی است که بنا به مواد تغییر یافته در بسته پولی، تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی در اختیار بانک‌ها گذاشته شده است و به نظر می‌رسد که استناد این خبر بیشتر به اظهارنظر‌های وزیر اقتصاد در مورد غیر قانونی بودن تعیین نرخ سود در سطح بالای 20 درصد باشد.
توافق در تعیین نرخ سود سپرده‌ها بین بانک‌های خصوصی و دولتی در حالی صورت پذیرفت که برخی از بانک‌ها و موسسات مالی نرخ سود سپرده‌های خود را خارج از این توافق نامه تعیین کرده‌اند؛ امری که به نوعی علامت رقابتی شدن نرخ سود در نظام بانکی کشور را داده است و همچنین نشانی از لازم الاجرا نبودن توافق‌نامه بین بانک‌های دولتی و خصوصی به همراه دارد. گسترش این ابهام در چند و چون رقابتی شدن بازار جذب منابع مالی این سوال را در ذهن متبادر می‌سازد که آیا همگرایی در تعیین سیاست‌های پولی بین شورای پول و اعتبار و وزارت اقتصاد وجود دارد یا نه؟

اختصاصی فارس : بانک‌ها مجاز شدند نرخ سود سپرده‌ها را بیش از ۲۰ درصد تعیین کنند
خبرگزاری فارس: در حالی که طبق تصمیم بانکداران خصوصی و دولتی حداکثر نرخ سود برای سپرده‌‌گذاری ۲۰ درصد تعیین شده بود امشب شورای پول و اعتبار به بانکی‌ها اجازه داد نرخ سود را بالاتر یا پایین‌تر از ۲۰ درصد تعیین کنند.
هادی قوامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با تشریح جزئیات جلسه امشب شورای پول و اعتبار که به منظور بررسی نحوه اجرای بسته سیاستی - نظارتی تشکیل شده بود، اظهار داشت: در جلسه امشب اعضای شورا در مصوبه قبلی خود و اجرای بند بند بسته سیاستی - نظارتی به خصوص نرخ‌های سود جدید تأکید کردند.
وی افزود: مصوبه شورای پول و اعتبار در حقیقت به معنای ایجاد فضای رقابتی در بانکها برای پرداخت سود سپرده‌ به سپرده‌گذاران بود.
این عضو شورای پول و اعتبار با تأکید براینکه اجرای دقیق بسته سیاستی - نظارتی موجب کانالیزه شدن نقدینگی به سمت تولید خواهد شد، افزود: اقدامی که شورای هماهنگی بانکهای دولتی و کانون بانکهای خصوصی در روزهای اخیر انجام داده‌اند اصلاً قانونی نبود.
قوامی ادامه داد: در حالی که مصوبه شورا به ایجاد فضایی رقابتی بین بانکها تأکید داشت تصمیم شورای هماهنگی بانکها که به صورت غیرقانونی اتخاذ شده بود ماجرای دیگری را روایت می‌کرد.
وی تأکید کرد: برهمین اساس بانکها باید باتوجه به میزان هزینه‌ها، درآمدها و شاخص‌شان در بورس نرخ سود سپرده را برای مشتریان خود تعیین کنند.
خبرنگار فارس گفت: بانکداران دولتی و خصوصی ابتدای این هفته تصمیم گرفتند حداکثر نرخ سود ۲۰ درصد باشد بنابراین با احتساب مصوبه امشب شورای پول و اعتبار احتمال ملغی شدن تصمیم شورای هماهنکی بانکها و کانون بانکهای خصوصی وجود دارد.
این عضو شورای پول و اعتبار در پاسخ تأکید کرد: آنچه در شورای هماهنگی بررسی شده اصلاً نیازی به ملغی شدن ندارد چرا که وقتی شورای پول و اعتبار موردی را مصوب کرده باید همان مورد اجرا شود.
وی تأکید کرد: بنابراین بانکها می‌توانند بیشتر از ۲۰ درصد و یا کمتر از این نرخ به سپرده‌گذاران خود سود پرداخت کنند؛ میزان سود پرداختی بستگی به وضعیت درآمد بانکها و شاخص‌شان در بورس دارد.
* یکبار دیگر شورا به تک نرخی شدن ارز تأکید کرد
قوامی در ادامه از بررسی وضعیت بازار ارز در شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: در جلسه امشب یکبار دیگر درباره بازار ارز و تک‌ نرخی شدن آن در بازار رسیدگی و البته به صورت مفصل در خصوص آن بحث شد.
به گفته این عضو شورای پول و اعتبار حداقل باید ارز ۱۲۲۶ تومان در بازار اجرایی شود.
وی گفت: علاوه بر موارد مذکور سیاست‌های مکمل دیگری برای تک‌ نرخی شدن ارز در بازار در نظر گرفته شده که توسط بانک مرکزی اجرا خواهد شد.

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید