ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش تصویری ADO.Net 2010
07-30-2011, 03:18 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-23-2023 07:12 PM، توسط learninweb.)
ارسال: #1
آموزش تصویری ADO.Net 2010
با سلام خدمت تمامی کاربران گرامی در زیر آموزش تصویری ADO.Net 2010 را بررسی میکنیم توجه کنید که شما میتواند آموزش ADO.Net 2010 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش ADO .Net و Microsoft Reports دانلود کنید. در انتهای این آموزش تصویری نیز کل آموزش (هم متن و هم تصویری) در یک فایل PDF پیوست است.
در Visual Studio.Net براي اتصال به يک پايگاه داده از تکنولوژي ADO.Net استفاده مي‌شود. با استفاده از ADO.NET، امکان اتصال به منابع داده متفاوت، بازيابي، پردازش و به‌هنگام سازي داده، فراهم مي‌گردد . ADO.NET از XML به منظور انتقال داده بين برنامه‌ها و منابع داده استفاده مي‌نمايد. پس از اتصال به يک بانک اطلاعاتي مي‌توان با استفاده از مجموعه‌اي از اشياء، خصوصيات و متدها، صرفه نظر از نوع بانک اطلاعاتي، عمليات مورد نظر در ارتباط با يک بانک اطلاعاتي را انجام داد.
هنگامي که قصد ارتباط با بانک‌هاي اطلاعاتي را داريم اولين چيزي که نياز داريم، ارتباط يا همان Connection به يک بانک اطلاعاتي مي‌باشد. به طور کلي تمامي کلاس‌هاي نوع Connection در .NET از يک Interface به نام IDbConnection که در يک namespace به نام System.Data وجود دارد استفاده مي‌کنند. در اين namespace تمامي اطلاعات مورد نياز براي ارتباط با بانک‌هاي اطلاعاتي در نظر گرفته شده است.
در صورتيکه شما از بانک اطلاعاتيSQL Server استفاده مي‌کنيد در يک namespace به نام System.Data.SqlClient يک کلاس به نام SqlConnection وجود دارد که مي‌توانيد با استفاده از آن ارتباط با بانک اطلاعاتي را برقرار کنيد. به همين ترتيب اگر از بانک اطلاعاتي Oracle استفاده مي‌کنيد از کلاس OracleConnection که در يک namespace به نام System.Data.OracleClient مي‌باشد براي اتصال استفاده مي‌شود. (دقت کنيد که براي استفاده از OracleConnection بايد يک Assembly به نام System.Data.OracleClient را به Reference هاي پروژه خود اضافه نمائيد.)
براي استفاده از Connection کافي است متني به نام ConnectionString را آماده سازيد. ConnectionString حاوي اطلاعات مورد نياز براي ارتباط با بانک اطلاعاتي است. اين ConnectionString حاوي اطلاعاتي از قبيل نام سرور, نام بانک اطلاعاتي, کد کاربري و رمز عبور است.
در اين نرم افزار آموزشي مي‌خواهيم سيستم مديريت فروش فروشگاهي را ايجاد کنيم. ابتدا يک پايگاه داده درSql Server به نام Store ايجاد مي‌کنيم که شامل سه جدول کالا، مشتري و سفارشات است. پايگاه داده ما در اين مثالSQL Server Express است که از آدرس http://www.microsoft.com/express/database قابل دانلود مي‌باشد. اکنون برنامه SQL Server Management Studio اجرا شده است. براي ايجاد پايگاه داده، روي گزينه Database کليک راست کنيد.

[تصویر:  001.gif]


روي گزينه New Database کليک کنيد.

[تصویر:  002.gif]


عبارت Store را به عنوان نام پايگاه داده تايپ کنيد.
روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  003.gif]


روي گزينه + کنار Store کليک کنيد.

[تصویر:  004.gif]


جهت ايجاد يک جدول جديد، روي گزينه Table کليک راست کنيد.

[تصویر:  005.gif]


روي گزينه New Table کليک کنيد.

[تصویر:  006.gif]


عبارت Product_id را به عنوان کد کالا جهت نام فيلد اول تايپ کنيد.
براي تعيين نوع داده بر روي Data Type کليک کنيد.

[تصویر:  007.gif]


روي ليست باز شونده کليک کنيد.

[تصویر:  008.gif]


گزينه int را انتخاب کنيد.

[تصویر:  009.gif]


مي خواهيم کد کالا به صورت اتوماتيک داده شود و به صورت يکتا نيز باشد.
روي علامت + گزينه identity Spacification کليک کنيد.

[تصویر:  010.gif]

روي گزينه Is Identity دابل کليک کنيد.

[تصویر:  011.gif]


با اين کار کد کالا به صورت اتوماتيک و يکي يکي اضافه مي‌شود. براي آنکه کد کالا را به عنوان کليد اين جدول تعيين کنيم، روي علامت کليد کليک کنيد.

[تصویر:  012.gif]


در ادامه فيلدهاي نام کالا و قيمت را ايجاد مي‌کنيم.
همان طور که مشاهده مي‌کنيد فيلد قيمت از نوع Smallint تعريف شده است که بازه اعداد از مثبت 32,767 تا منفي 32,767 را در بر مي گيرد. روي آيکون مشخص شده کليک کنيد تا اين جدول ذخيره شود.

[تصویر:  013.gif]


نام Products را به عنوان نام اين جدول وارد کرده‌ايم. روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  014.gif]


اکنون سه جدول ديگر را نيز ايجاد کرده‌ايم. جدول Customers که مشخصات مشتري را در خود نگه مي‌دارد و جدول Orders و Orders_rows که به ترتيب مشخصات فاکتور و رديف‌هاي فاکتور را ذخيره مي‌کند. براي مشاهده فيلدهاي جدول Orders روي سربرگ Orders کليک کنيد.

[تصویر:  015.gif]


فيلد Order_id شماره فاکتور فيلد Customer_id کد مشتري و Order_date تاريح فاکتور است. رديفهاي فاکتور نيز در جدول Orders_rows ذخيره مي‌شود. روي سربرگ Orders_rows کليک کنيد.

[تصویر:  016.gif]


همان طور که مشاهده مي کنيد دو فيلد Product_id و Order_id با هم کليد اين جدول هستند. اين دو فيلد بايد با فيلدهاي متناظر در جدول هاي Products و Orders در ارتباط باشند. فيلد Quantity مشخص کننده تعداد کالايي است که مشتري خريده است. اکنون مي خواهيم روابط بين جداول را ايجاد کنيم. روي Database Diagram کليک راست کنيد.

[تصویر:  017.gif]


گزينه New Database Diagram را انتخاب کنيد.

[تصویر:  018.gif]


ما تمام جداول را انتخاب کرده ايم. روي دکمه Add کليک کنيد.

[تصویر:  019.gif]


روي دکمه Close کليک کنيد.

[تصویر:  020.gif]

مي‌خواهيم يک ارتباط بين فيلدهاي Customer_id دو جدول Customers و Orders برقرار کنيم. فيلد Customer_id را از جدول Orders، Drag کرده و بر روي فيلد Customer_id در جدول Customers، Drop کنيد.

[تصویر:  021.gif]


روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  022.gif]


اکنون بايد اعلام کنيم که اگر تغييري در مقدار فيلد Product_id يکي از رکوردهاي جدول Products بوجود آمد يا رکوردي حذف شد اين تغيير بر روي فيلد Product_id جدول Orders نيز اعمال شود. بر روي علامت + INSERT And UPDATE Spacificat کليک کنيد.

[تصویر:  023.gif]


روي Delete Role دابل کليک کنيد.

[تصویر:  024.gif]


روي Update Role دابل کليک کنيد.

[تصویر:  025.gif]


روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  026.gif]


در ادامه همين عمل را براي فيلدهاي Product_id و Order_id انجام مي دهيم.
روي آيکون Save کليک کنيد.

[تصویر:  027.gif]


روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  028.gif]


براي ذخيره اين اطلاعات در پايگاه داده روي دکمه Yes کليک کنيد.

[تصویر:  029.gif]


در صورتي که مي‌خواهيد با SQL Server بهتر آشنا شويد به نرم افزار آموزش SQL Server 2008 انياک قابل دانلود از سايت http://www.learninweb.com مراجعه نمائيد. اکنون که پايگاه داده خود را ايجاد کرديم مي‌خواهيم يک ConnectionString بسازيم که بتوانيم به اين پايگاه داده متصل شويم. يکي از ساده ترين راه‌ها براي ايجاد اين رشته استفاده از ابزاري به نام Server Explorer در محيط Visual Studio .Net مي‌باشد. در ادامه برنامه Visual Studio 2010 را اجرا مي کنيم.
منوي View را باز کنيد.

[تصویر:  030.gif]

گزينه Server Explorer انتخاب کنيد.

[تصویر:  031.gif]


روي آيکون Connect To Database کليک کنيد.

[تصویر:  032.gif]


در قسمت Server name نام کامپيوتري که پايگاه داده بر روي آن قرار دارد را بايد وارد مي‌کنيم. در اين مثال چون پايگاه داده بر روي همين کامپيوتر نصب و راه اندازي شده است. عبارت Localhost به معناي ميزبان محلي را تايپ کنيد.

[تصویر:  033.gif]


در قسمت Log on the server بايد نحوه اهراز هويت براي دسترسي به اطلاعات سرور را تعيين کنيد. با توجه به نحوه نصب SQL Server تعيين اهراز هويت به دو صورت Windows و SQL Server مي‌تواند باشد. اگر در نصب SQL Server براي دسترسي نام و رمز عبوري تعيين کرده‌ايد بايد از قسمت دوم (SQL Server) استفاده کنيد.

[تصویر:  034.gif]


در قسمت connect to database نام پايگاه داده‌اي را که قصد اتصال به آن را داريم بايد انتخاب ‌کنيم. روي ليست باز شونده Connect to a databae name کليک کنيد.

[تصویر:  035.gif]


نام پايگاه داده ساخته شده توسط ما Store مي‌باشد. روي گزينه Store کليک کنيد تا انتخاب شود.

[تصویر:  036.gif]


براي اينکه تست کنيد آيا ارتباط با استفاده از مشخصات وارد شده برقرار خواهد شد يا خير ميتوانيد از دکمه Test Connecton استفاده نمائيد. روي دکمه OK کليک کنيد تا ارتباط برقرار شود.

[تصویر:  037.gif]


اکنون ارتباط برقرار شده است. براي مشاهده خصوصيات رشته ارتباط دکمه F4 صفحه کليد را فشار دهيد.
همان طور که مشاهده مي کنيد رشته اتصال ساخته شده است که مربوط است به SQL Server Express 2008 که بر روي سيستم ما نصب شده، مي‌باشد. امکان دارد پايگاه داده شما بر روي سرور ديگري قرار داشته باشد يا از نوع SQL Server نباشد. در اينصورت رشته اتصال متفاوت خواهد بود. براي آشنايي با چگونگي ايجاد رشته اتصال در بانک هاي اطلاعاتي مي‌توانيد ازسايت http://www.connectionstrings.com استفاده کنيد.
در ادامه وارد اين سايت مي شويم.
در اين سايت مي‌توانيد نوع پايگاه داده خود را انتخاب کنيد تا طريقه ساختن رشته اتصال را در آن پايگاه داده به شما نشان دهد. فرض کنيد پايگاه داده ما از نوع SQL Server 2008 مي باشد. روي اين گزينه کليک کنيد.

[تصویر:  038.gif]


اکنون شما مي‌توانيد حالت‌هاي مختلف توليد Connection String را در پايگاه دادهSQL مشاهده کنيد. به عنوان مثال حالت اول حالت استاندارد توليد رشته اتصال را نشان مي‌دهد. در قسمت Data Source آدرس سروري که DataBase ما بر روي آن قرار دارد را مي‌نويسيم و نام DataBase که ايجاد نموده‌ايم را در قسمت Initial Catalog وارد مي‌کنيم. در صورتي که هنگام نصب SQL براي دسترسي به اطلاعات آن نام کاربري و رمز عبور تعيين کرده باشيد بايد اين نام را در قسمت User Id و رمز عبور را در قسمت Password وارد کنيد. براي اطلاعات بيشتر مي توانيد به نرم افزار آموزشي SQL Server 2008 انياک مراجعه کنيد. اکنون مي‌خواهيم نمونه رشته اتصال در پايگاه داده Access 2007 را مشاهده کنيم. بر روي دکمه Back کليک کنيد.

[تصویر:  039.gif]


گزينه Access 2007 را انتخاب کنيد.

[تصویر:  040.gif]


اکنون شما مي‌توانيد طريقه ساخت رشته اتصال را در حالت استاندارد، زماني که بر روي پايگاه داده خود رمز عبور گذاشته‌ايد و در حالت‌هاي ديگر مشاهده کنيد. در حالت استاندارد در قسمت Data Source مکان فايل Access را بايد وارد کنيد.
کاربر گرامي، شما اکنون در پايان اين بخش قرار داريد.

برای آموزش ADO کلیک کنید.

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
08-27-2012, 08:57 PM
ارسال: #2
RE: آموزش تصویری ADO.Net 2010
با سلام و عرض تشکر بابت زحمات شما در زمینه آموزش
در ابتدای این آموزش و بقیه آموزشها فرموده اید که فایل پی دی اف این آموزشها در انتهای آموزش قرار داده شده است ولی آن را نیافتم. لطفا راهنمایی بفرمایید.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 3 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید