ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش تصویری Indesign CC قسمت سوم
04-12-2014, 08:35 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-24-2023 03:59 PM، توسط learninweb.)
ارسال: #1
آموزش تصویری Indesign CC قسمت سوم
با سلام خدمت تمامي کاربران گرامي در زير آموزش تصويري InDesign CC را بررسي ميکنيم توجه کنيد که شما ميتوانيد نرم افزار آموزش اينديزاين را به همراه چند بخش آموزشي ديگر که بصورت تعاملي و شبيه سازي شده با صدا و متن فارسي درس داده شده است و رايگان نيز ميباشد از لينک آموزش اينديزاين دانلود کنيد. در نرم افزارهاي آموزشي کارهاي بيان شده را بايد در محيط شبيه سازي شده انجام دهيد. در انتهاي اين آموزش تصويري نيز کل آموزش (هم متن و هم تصويري) در يک فايل PDF پيوست است.

بيشتر پروژه‌هايي که در InDesign کار مي‌شوند، بيش از يک صفحه هستند، بنابراين يادگيري کار با پانل Page بسيار حائز اهميت است.InDesign اين قابليت را به کاربرانش مي‌دهد تا با تعيين يک Style مشخص براي پروژه‌هاي طراحي کتاب و کاتالوگ، با يک بار تغيير، اين تنظيمات در ديگر صفحات تعيين شده نيز اعمال شود. در اين فصل به چگونگي مديريت بر صفحات اسناد خواهيم پرداخت.
با استفاده از پانل Page دسترسي به صفحات و ديدن پيش‌نمايش آنها سريع‌ و آسان‌تر مي‌شود. براي ظاهر شدن پنجره Page، کليد F12 صفحه کليد را فشار دهيد. از طريق منوي Window و انتخاب زير منوي Page هم مي توان به اين پانل دسترسي پيدا کرد.
[تصویر:  001.gif]

اکنون پانل Page ظاهر شده است. در قسمت مشخص شده پانل Page تعداد صفحات فايل باز شده را مشاهده مي‌کنيد. اين پانل را مثل ديگر پانل‌ها با Drag کردن ماوس مي‌توانيد جابه‌جا کنيد و در جاي دلخواه خود قرار دهيد. براي دسترسي به Option روي قسمت مشخص کليک کنيد.
[تصویر:  002.gif]

از منوي ظاهر شده روي گزينه‌ Panel Options کليک کنيد.
[تصویر:  003.gif]

اين پنجره مربوط به تنظيمات نحوه نمايش پانل Page مي‌باشد، اکنون مي‌خواهيم ابعاد آيکون‌هاي پيش‌نمايش صفحات را تغيير دهيم. روي ليست بازشونده قسمت Size کليک کنيد.
گزينه Extra Large را کليک‌ کنيد، تا پيش‌نمايش صفحات در پانل را به صورت بزرگتري داشته باشيم.
[تصویر:  004.gif]

با فعال کردن گزينه Show Verticalleyپيش‌نمايش صفحات به صورت ستوني خواهد بود. با انتخاب گزينهShow Thumbnails نيز نمايش کوچکي از صفحه را مشاهده خواهيد کرد.
در قسمت Icons با فعال کردن گزينه Transparency اگر يکي از المان‌هاي صفحه داراي شفافيت يا افکتي باشد علامت مربوطه در کنار آن صفحه ظاهر مي‌شود. با فعال کردن گزينه Spread Rotation اگر صفحه‌اي چرخيده باشد اين علامت فلش چرخان در کنار آن صفحه ظاهر مي‌شود و اگرPage Transition را فعال کنيد در صورتيکه‌ سندي يکي از حالات گذر را داشته باشد علامت مربوط به آن در کنار آن صفحه ظاهر مي‌شود. گزينه Transparenty را فعال کنيد.
[تصویر:  005.gif]

در قسمت Panel Layout، مشخص مي‌کنيد که يا صفحه يا سرلوحه‌ها در قسمت بالا قرار بگيرند. با کليک روي ليست Resize مي‌توان تغييرات مورد نظر را انجام داد. روي دکمه OK کليک کنيد.
[تصویر:  006.gif]

مشاهده مي‌کنيد که پيش‌نمايش صفحات کمي بزرگتر شدند. روي قسمت مشخص شده از پانل کليک کنيد تا صفحات ديگر را هم ببينيد.
[تصویر:  007.gif]

دوباره روي قسمت مشخص شده کليک کنيد تا صفحه اول را ببينيم.
[تصویر:  008.gif]

روش‌هاي مختلفي براي اضافه کردن صفحه جديد به سند وجود دارد، مي‌توان از طريق دستور Insert Page از طريق منوي Layout صفحه‌اي جديد اضافه کرد. در اينجا مي‌خواهيم يک صفحه با استفاده از پانل اضافه کنيم. روي صفحه 1 کليک کنيد.
[تصویر:  009.gif]

مي‌خواهيم از صفحه مشخص شده توسط کادر قرمز يک کپي تهيه کنيم. براي اين کار صفحه مشخص شده با کادر قرمز را به محل مشخص شده با کادر سبز Drag کنيد.
[تصویر:  010.gif]

با اين کار صفحه 6 که يک کپي از صفحه 1 است به سند اضافه شد. کافي است روي پيش نماش صفحه مورد نظر کليک کنيد تا به آن صفحه هدايت شويد.
با افزودن صفحه از طريق کپي کردن آشنا شديد. از طريق ليست باز شونده آيکون مي‌توانيد ابعاد صفحه را در حين انجام کار تغيير دهيد. روي آيکون کليک کنيد تا ابعاد ديگر را مشاهده کنيد.
[تصویر:  011.gif]

اکنون اندازه Letter انتخاب شده است، روي A4 کليک کنيد تا صفحات در ابعاد A4 تنظيم شود.
[تصویر:  012.gif]

بطور مثال مي‌خواهيم 4 صفحه به سند اضافه کنيم. روي منوي Optionدر پانل Page کليک کنيد.
روي گزينه Insert Pages کليک کنيد.

[تصویر:  013.gif]

مقابل گزينه Pages در قسمت مشخص شده که مربوط به تعداد صفحات جديد است عدد 4 را تايپ کنيد.
[تصویر:  014.gif]

با انتخاب گزينه After Page مشخص مي‌کنيد که اين صفحات بعد از چه صفحه‌اي جاي گيرند. اين 4 صفحه را بعد از صفحه 1 مي‌خواهيم بياوريم. پس روي قسمت مشخص شده دابل کليک کنيد.
عدد 1 را تايپ کنيد.
[تصویر:  015.gif]

نوع صفحه انتخابي براي افزوده شدن سرلوحه و صفحه عادي را بايد از قسمت Master انتخاب نمائيد. روي گزينه OK کليک کنيد.
[تصویر:  016.gif]

با اين کار 4 صفحه به سند اضافه شد. در پانل Page مي‌توانيد تغييرات ايجاد شده را ببينيد. کادرهايي که مشاهده مي‌کنيد در حالت پيش‌فرض در تنظيمات ذخيره شده است. با کليک بر روي هر کدام از آنها و فشردن دکمه Delete صفحه کليد مي توانيد آنها را حذف کنيد.
با توجه به پيش‌نمايش صفحات مي‌توان با دابل کليک کردن بر روي آيکون نمايش آن به صفحه مورد نظر رفت. براي تمرين، در قسمت مشخص شده در نوار لغزان کليک کنيد.
[تصویر:  017.gif]

روي آيکون مشخص شده در پانل دابل کليک کنيد.
[تصویر:  018.gif]

حال صفحه 1 را مشاهده مي‌کنيد. از نوار وضعيت نيز ميتوان براي حرکت به صفحه مورد نظر استفاده کرد. براي نمونه براي رفتن به صفحه 2 روي ليست بازشونده مشخص شده کليک کنيد.
روي عدد 2 را کليک کنيد.

[تصویر:  019.gif]

با استفاده از منوي Layout و انتخاب زير‌منوي Go To Page هم مي‌توانيد به اولين صفحه سند يا صفحه قبل با صفحه بعدي برويد. شما مي‌توانيد با Drag کردن صفحات محل قرارگيري آنها را تغيير دهيد. براي حذف صفحه کافي است که با استفاده از ماوس صفحه را به سطل زباله Drag کنيد. براي مثال مي‌خواهيم صفحه 3 را حذف کنيم، روي پيش‌نمايش صفحه3 کليک کنيد تا انتخاب شود.
[تصویر:  020.gif]

اکنون با فشرده نگاه داشتن دکمه چپ ماوس آن را تا سطل زباله ببريد و Drag کنيد.
[تصویر:  021.gif]

به اين ترتيب صفحه 3 حذف شد و به طور خودکار صفحه بعدي جايگزين صفحه 3 گرديد.
اگر بخواهيد اسنادي چون بروشور‌ها و کاتالوگ‌ها که بصورت گسترانيده هستند را طراحي کنيد بايد به اين شکل عمل کنيد. ابتدا روي قسمت مشخص شده کليک کنيد.
گزينه Allow Document Pages to Shuffle را غير فعال کنيد.

[تصویر:  022.gif]

مي‌توانيد صفحات را به هر تعدادي که مي‌خواهيد در کنار هم قرار دهيد، از اين دستور بيشتر براي طراحي بروشورهاي چند صفحه‌اي استفاده مي‌کنند. روي صفحه مشخص کليک کنيد و تا کنار صفحه 1 Drag کنيد.
[تصویر:  023.gif]

به اين ترتيب صفحه 1 و 2 در کنار هم قرار گرفتند. روي صفحه2 که همان صفحه 1 سابق است دابل کليک کنيد.
[تصویر:  024.gif]

اگر بخواهيد دو صفحه دلخواه را در کنار هم ثابت کنيد، مي‌توانيد از منوي Option گزينهAllow Doucment Spread to shuflle را فعال کنيد. در اين صورت ديگر امکان جابه‌جايي صفحات وجود ندارد.
ممکن است که بخواهيد برخي تصاوير و جداول را با زاويه دوران در کادر جاي دهيد. براي اين منظور روي قسمت مشخص شده پانل کليک کنيد.
روي زيرمنوي Page Attributes کليک کنيد

[تصویر:  025.gif]

روي زيرمنوي Rotate Spread View کليک کنيد
اکنون مي‌توان به صفحه زاويه داد، بطور مثال براي صفحه مشخص شده گزينه 90CW را انتخاب کنيد.
[تصویر:  026.gif]

مشاهده مي‌‌‌کنيد که صفحه مورد نظر90 درجه در جهت عقربه‌هاي ساعت دوران داده شده است و در کنار پيش‌نمايش صفحه علامت ظاهر گرديده است. شما مي‌توانيد با راست کليک کردن بر روي اين آيکون به صفحه زاويه دوران بدهيد. روي آيکون راست کليک کنيد.
زاويه 90CCW را انتخاب کنيد تا به حالت قبل برگردد.

[تصویر:  027.gif]

صفحه 90 درجه در خلاف جهت عقربه‌هاي ساعت دوران داده شده است.
صفحه اصلي و مرجعي که تمام المان‌هاي طرح در آن جاي مي‌گيرند را سرلوحه مي‌گويند. مي‌‌‌توانيد سر‌لوحه‌اي به تمامي صفحات اختصاص دهيد که در تمام صفحات سندتان تکرار شود، مي‌خواهيم در سمت چپ بالاي صفحات، لوگوي انياک را داشته باشيم. روي قسمت مشخص شده دابل کليک کنيد تا صفحه مربوط به سرلوحه فعال شود
[تصویر:  028.gif]

براي آوردن تصوير به سرلوحه دکمه Ctrl+D صفحه کليد را فشار دهيد تا دستور Place اجرا شود.
روي لوگوي انياک دابل کليک کنيد.

[تصویر:  029.gif]

روي کادر قرمز رنگ کليک کنيد و تا کادر سبز Drag کنيد تا تصوير در اين کادر قرار گيرد.
[تصویر:  030.gif]

تصوير لوگو در گوشه بالايي صفحه سرلوحه جاي گرفت. اکنون براي اينکه سرلوحه را به طور مثال به صفحه ديگري در اين سند و يا ديگر سندها اضافه کنيد، کافي است روي قسمت مشخص شده سرلوحه در پانل Page کليک کنيد و تا روي صفحه مورد نظر Drag کنيد. مشاهده مي‌کنيد که در پيش نمايش پانل سرلوحه به اين ‌صفحه‌ها اضافه شده است و لوگو در سمت چپ بالاي تمامي اين صفحات قرار گرفته است.
براي حذف يک سرلوحه کافي است با استفاده از ماوس آن را در داخل سطل زباله Drag کنيد. براي کپي گرفتن از آن سرلوحه نيز کافي است آن را بر روي آيکون Drag کنيد تا به هر تعدادي که مي‌خواهيد از آن کپي تهيه نماييد
يکي از المان‌هاي اصلي که در طراحي سند مربوط به کتاب بسيار به کار مي‌آيد، شماره صفحه يا فصل است. که زمانيکه از اين گزينه استفاده مي‌کنيم يک علامت مثلث سياه در کنار کادر پيش‌نمايش پانل Page ظاهر مي‌شود. حالا مي‌خواهيم براي اين سند شماره صفحه ايجاد کنيم. از طريق پانل Page روي صفحه مذکور دابل کليک کنيد تا فعال شود.
[تصویر:  031.gif]

روي ابزار Type از پانل ابزار کليک کنيد.
[تصویر:  032.gif]

براي رسم يک کادر متني جهت درج شماره صفحه در محل مشخص شده با کادر قرمز کليک کنيد و تا کادر سبز Drag کنيد‌.
[تصویر:  033.gif]

روي منوي Type در قسمت منو بار کليک کنيد.
روي گزينه Insert Special Character کليک کنيد.

[تصویر:  034.gif]

روي گزينه Markers کليک کنيد.
روي گزينه Current Page Number کليک کنيد.

[تصویر:  035.gif]

اکنون تمامي صفحه‌ها به جز سرلوحه داراي شماره صفحه مي‌باشند. براي ديدن شماره اين صفحه روي ابزار Zoom کليک کنيد.
[تصویر:  036.gif]

روي قسمت مشخص شده کليک کنيد.
[تصویر:  037.gif]

مشاهده مي‌کنيد که عدد 2 براي اين صفحه درج شده است که دومين صفحه سند مي باشد. به همين منوال شماره گذاري در صفحات ديگر انجام شده است. روي ابزار مشخص شده دابل کليک کنيد تا صفحه از حالت Zoom خارج شود.
[تصویر:  038.gif]

براي تنظيم شماره صفحه و بخش، روي منوي Layout کليک کنيد.
روي گزينه Numbering & Section Options کليک کنيد.

[تصویر:  039.gif]

براي تعريف يک بخش گزينه Start Section بايد فعال شود. اين قسمت هم به صورت خودکار و هم به صورت دستي قابل تنظيم است. توسط گزينه Automatic Page Numbring بصورت خودکار صفحات شماره دهي مي‌شوند. در صورتي که بخواهيد شماره صفحه از يک عدد خاص شروع شود گزينه Start Page Numbering at را انتخاب کرده و در کادر جلوي آن شماره صفحه اول را وارد نمائيد.
[تصویر:  040.gif]

در قسمت Page Numbering، خصوصيات مربوط به شماره صفحات درج مي‌شود. هر عبارتي که در جلوي Section Prefix تايپ کنيد، قبل از شماره صفحه قرار مي‌گيرد. روي ليست باز شونده Style کليک کنيد.
از اينجا مي‌توانيد سبک دلخواهتان را انتخاب کنيد. حالت ...03،02،01 را انتخاب کنيد.

[تصویر:  041.gif]

در قسمت Section Marker، که مربوط به نام بخش است کليک کنيد.
[تصویر:  042.gif]

در ادامه کلمه يک را تايپ مي‌کنيم.
اگر مي‌خواهيد عبارت پيشوند بخش با شماره صفحه را در کنار هم قرار بگيرند، بر روي گزينه مشخص شده کليک کنيد تا فعال شود.
[تصویر:  043.gif]

قسمتDocument Chapater Numbering مربوط به شماره‌گذازي Chapter‌ها مي‌باشد که مراحل فوق را نيز مي‌توانيد براي اين قسمت اعمال کنيد. روي دکمه OK کليک کنيد.
[تصویر:  044.gif]

مشاهده مي‌کنيد که در پيش‌نمايش پانل Page شماره صفحات با سبک 01 و 02 و ... تنظيم شده است.
[تصویر:  045.gif]

به جاي کار‌کردن روي يک سند طولاني مي‌توان به صورت مجزا فصل‌ها را تهيه نمود و پس از اتمام کار، فصل‌ها را با يکديگر ترکيب و به صورت يک کتاب آماده کرد. مي‌خواهيم يک کتاب جديد بسازيم. روي منوي File کليک کنيد.
روي زير منوي New کليک کنيد.
روي گزينه Book کليک کنيد.

[تصویر:  046.gif]

اکنون بايد نام کتاب را تعيين کنيد‌. در قسمت مشخص شده کلمه test را تايپ کنيد.
[تصویر:  047.gif]

روي دکمه Save کليک کنيد.
[تصویر:  048.gif]

مشاهده مي‌کنيد که پانل مربوط به Book ظاهر شده است. در فصلهاي آينده با نحوه کار اين پانل آشنا خواهيد شد.‌‌ کاربر گرامي، شما اكنون در پايان اين بخش قرار داريد.
[تصویر:  049.gif]

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید