ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تورم به 8/19 درصد رسيد - افزايش شاخص در آبان‌ماه
12-07-2011, 07:55 AM
ارسال: #1
تورم به 8/19 درصد رسيد - افزايش شاخص در آبان‌ماه
افزايش شاخص در آبان‌ماه
تورم به 8/19 درصد رسيد
گروه بازار پول-گزارش بانك مركزي از نرخ تورم در آبان‌ماه نشان مي‌دهد: نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1390 نسبت به دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1389 معادل 8/19 درصد بوده است.
اين در حالي است كه در دوره مشابه براي سال 89 و 88 نرخ 7/9 درصد گزارش شده است. با رسيدن نرخ تورم به محدوده 20 درصد سير صعودي شاخص بهاي كالا‌ها و خدمات مصرفي در هشتمين ماه سال نيز ادامه يافته است. مسوولان وعده داده‌اند نرخ تورم از سه ماه آخر سال روند نزولي به خود بگيرد، اما تاكنون نشانه‌اي از اين وعده ديده نشده است و برخي تحليل‌هاي مستقل از بسته شدن پرونده تورم در سطح 20 درصد حكايت دارد. گزارش‌هاي بانك مركزي از سير حركت شاخص در هشت ماه گذشته نيز نشان از آن دارد كه شروع سال با تورم 13 درصد كليد خورده و نيمه اول سال با تورم 18 درصد به پايان رسيده است. آهنگ افزايش قيمت‌ها از شروع سال صعودي بوده است و مقايسه نرخ تورم در آبان‌ماه با دوره‌هاي مشابه سال‌هاي قبل از بالا بودن نرخ تورم اين ماه در مقايسه با سال‌هاي قبل حكايت دارد.تورم 8/19 درصد آبان 90 در پنج سال گذشته پس از تورم 25 درصدي آبان 87 بيشترين نرخ تورم ثبت شده در اين ماه به حساب مي‌آيد. كمترين ميزان نيز متعلق به آبان 89 است كه در مقايسه با 12 ماه منتهي به سال 88 معادل 7/9 درصد گزارش شده است.
روند تورم در سال 90
در 8 ماه گذشته از سال 90 نرخ تورم با آهنگي تقريبا يکنواخت در حال افزايش است. بر اين اساس، تورم ماه فروردين معادل 2/13 درصد بوده است، در حالي که در ماه ارديبهشت با 1 واحد درصد افزايش به 2/14درصد رسيده است. همچنين افزايش تورم در ماه خرداد نسبت به ماه ارديبهشت 2/1واحد درصد بوده است که بيشترين افزايش در 7 ماه گذشته از سال را نشان مي‌دهد. در نتيجه نرخ تورم براي ماه خرداد 4/15 درصد گزارش شده است. تورم ماه‌هاي تير، مرداد و شهريور نيز به ترتيب 3/16، 3/17 و 3/18 بوده اند که نشان دهنده افزايش حدودا 1 واحد درصدي در هر ماه هستند. در مهرماه نيز تورم نسبت به شهريور 8/0 واحد درصد افزايش داشته و به 1/19 درصد رسيده است. بر اساس اين روند افزايشي، نرخ ميانگين تورم در اين 8 ماه 55/16 درصد بوده است. در مورد تورم نقطه به نقطه نيز شرايط مشابهي مشاهده مي‌شود. بر اين اساس، تورم نقطه به نقطه از رقم 7/19درصد در ماه فروردين امسال به ميزان 6/21 درصد در مهرماه رسيده است. نرخ تورم نقطه به نقطه در ماه ارديبهشت با 5/0 واحد درصد افزايش به 2/21 درصد رسيد و سپس با افزايش 1/1 واحد درصد در ماه ارديبهشت به 3/22 درصد براي خرداد رسيده است. هرچند اين نرخ در ماه‌هاي تير و مرداد کاهش داشت، ولي با افزايش 2/1 واحد درصدي در ماه شهريور دوباره به سطح 22 درصد بازگشت. تورم نقطه به نقطه با کاهش مجدد 4/0 واحد درصدي در مهر ماه امسال به 6/21 رسيد.

منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
12-08-2011, 08:48 AM
ارسال: #2
RE: تورم به 8/19 درصد رسيد - افزايش شاخص در آبان‌ماه
مركز آمار ايران اعلام كرد
نرخ تورم دوم براي آبان‌
دنیای اقتصاد - یک روز پس از اعلام نرخ تورم 8/19 درصدی برای تورم آبان‌ماه از سوی رییس‌کل بانک مرکزی، سایت خبری الف، وابسته به احمد توکلی به نقل از مرکز آمار ایران، این نرخ را 5 درصد بیشتر، یعنی 8/24 درصد اعلام کرد. به گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه نیز به 1/28 درصد رسیده است که نشان‌دهنده تداوم روند صعودی این نرخ است. بر اساس این گزارش، گروه خوراکی‌‌ها با رشد 8/34 درصدی یکی از بیشترین تاثیرات را در افزایش نرخ تورم داشته است.
رويداد
«الف» به نقل از مرکز آمار ایران گزارش داد
تورم 8/24 درصدی در آبان ماه
سایت خبری الف، وابسته به احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس نوشت: نرخ تورم رسمي در آبان‌ماه ۹۰ به عدد 8/24 درصد رسيده است.
به گزارش الف، محاسبات مركز آمار ايران از نرخ تورم نشان مي‌دهد در دوازده ماه منتهي به آبان‌ماه ۱۳۹۰، شاخص كل قيمت مصرف‌كننده در شهرهاي ايران (نرخ رسمي تورم) به رقم 8/24 درصد رسيد. همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه در این ماه به 1/28 درصد رسيده است. اين در حالي است كه اوايل اين هفته رييس كل بانك مركزي نرخ تورم آبان ماه را 8/19 درصد اعلام كرده بود.
بر اساس اين گزارش، در ماه‌هاي اخير در ميان گروه‌هاي كالايي، بيشترين رشد مربوط به گروه خوراكي‌ها و نيز كالاها و خدمات متفرقه بوده است كه در آبان‌ماه ۹۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب 8/34 و 4/45 درصد رشد داشته‌اند.
آمار محاسبه شده از نرخ تورم توسط مركز آمار ايران، با محاسبات بانك مركزي تفاوت محسوسي دارد. آخرين آمار اعلام شده رسمي بانك مركزي از نرخ تورم مربوط به فروردين ۱۳۹۰ است كه طبق آخرين شماره نماگرهاي اقتصادي، نرخ تورم در فروردين ۹۰ به عدد 2/13 و نرخ تورم نقطه به نقطه به 7/19 رسيده بود. محاسبات مركز آمار نشان مي‌دهد در فروردين ۹۰ نرخ رسمي تورم 3/15 و نرخ تورم نقطه به نقطه 4/24 درصد بوده است.محاسبات نرخ تورم توسط مركز آمار ايران نشان مي‌دهد از ارديبهشت سال ۸۹ تاكنون، نرخ نقطه به نقطه تورم ماهانه از نرخ تورم رسمي بالاتر بوده است. وقوع چنين حالتي اتفاق به معني تمايل نرخ تورم در ماه‌هاي آتي به سمت نرخ‌هاي بالاتر است به طوري كه از مردادماه ۸۹، نرخ تورم هر ماه رو به افزايش گذاشته است و از 9/7 درصد در مرداد ۸۹ به 8/24 درصد در آبان‌ماه جاري رسيده است. در سال ۹۰، رشد شاخص بهاي كالا‌ها از رشد شاخص بهاي خدمات بيش از ۳ برابر بوده است به طوري كه نرخ رشد بهاي كالاها در ۱۲ ماه منتهي به آبان گذشته، 1/43 درصد بوده است درحالي كه نرخ رشد بهاي خدمات در همين مدت، فقط 3/12 درصد بوده است.
به نوشته سايت توكلي، در ماه‌هاي اوليه اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، دولت تلاش كرد از طريق اعمال فشار بر بازار، به زور قيمت كالاها و خدمات را كنترل كند، اما همچنان‌كه علم تجربه بشري نشان داده و همه كارشناسان پيش‌بيني مي‌كردند، اعمال فشار بر بازار فقط در مدت كوتاهي قابل دوام بود.
سایت الف می‌نویسد: قبل از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها بسياري از اقتصاددانان نسبت به تورم‌زا بودن چنين كاري هشدار مي‌دادند و از دولت مي‌خواستند حذف يارانه‌ها را با شتاب كمتري آغاز كند و همچنين با پيشگيري از رشد نامعقول طرح‌هاي عمراني، رشد نقدينگي و تورم را مهار كند، اما رييس‌جمهور و تيم اقتصادي مطيع وي به اين هشدارها توجه نكردند و حتي رييس‌جمهور در دهم بهمن ۸۹ ضمن تمسخر كارشناساني كه درباره رشد شديد تورم هشدار داده بودند، وعده داد از فروردين۹۰ قيمت‌ها كاهش خواهند يافت.

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
12-15-2012, 08:26 PM
ارسال: #3
RE: تورم به 8/19 درصد رسيد - افزايش شاخص در آبان‌ماه
رکوردشکنی تورم 15ساله در آبان 91

نرخ تورم در آبان ماه به ۲۶.۱ درصد رسید که این عدد در طول ۱۵ سال اخیر سابقه نداشته است.

براساس آخرین آمارها نرخ تورم در آبان به ۲۶.۱ درصد رسید که نسبت به مهر ماه که ۲۴.۹ درصد بود ۱.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

از ابتدای سال تاکنون روند افزایش نرخ تورم ادامه داشته و تورم فروردین ماه از ۲۱.۸ درصد آغاز و در اردیبهشت ۲۲.۲ درصد، خرداد ۲۲.۴ درصد، تیر ۲۲.۹ درصد، مرداد ۲۳.۵ درصد، شهریور ۲۴ درصد، مهر ماه ۲۴.۹ درصد و آبان همانطور که ذکر شد ۲۶.۱ درصد بوده است.

در واقع از ابتدای سال جاری تاکنون با احتساب نرخ تورم ۲۱.۵ درصد اسفند سال گذشته ۴.۶ درصد افزایش داشته است که امیدواریم در ماه‌های آینده شاهد ادامه این روند نباشیم. رقم فعلی تورم رقمی است که در طول ۱۵ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

در واقع بالاترین نرخ تورم ۴۹.۵ درصد بوده که مربوط به سال ۷۴ می‌شود و از آن به بعد نرخ تورم هیچ‌گاه از این اعداد و ارقام نرسید. در سال بعد یعنی سال ۷۵ نرخ تورم به ۲۳.۵ درصد کاهش یافت و این نرخ در سال‌های بعد به این شرح است.

سال میانگین نرخ تورم
۸ ماه ۹۱ ۲۶.۱
۹۰ ۲۱.۵
۸۹ ۱۲.۴
۸۸ ۱۰.۸
۸۷ ۲۵.۴
۸۶ ۱۸.۴
۸۵ ۱۱.۹
۸۴ ۱۰.۴
۸۳ ۱۵.۲
۸۲ ۱۵.۶
۸۱ ۱۵.۸
۸۰ ۱۱.۴
۷۹ ۱۲.۶
۷۸ ۲۰.۱
۷۷ ۱۸.۱
۷۶ ۱۷.۳
۷۵ ۲۳.۵
۷۴ ۴۹.۵

البته افزایش نرخ تورم در سال جاری علل و عوامل مختلفی دارد. شاید اصلی‌ترین علت افزایش نرخ تورم را باید افزایش نرخ ارز دانست. در کنار این علت مهم رشد نقدینگی ۱۹.۴ درصدی که البته نسبت به سال‌های ۸۹ و ۸۸ نرخ کمتری داشته بر رشد این متغیر مهم بی‌تاثیر نبوده است.

یکی از نگرانی‌ها، رشد افزایش نرخ تورم در آبان ماه نسبت به ما‌های قبل بوده به طوری که در ۶ ماه ابتدایی سال افزایش نرخ‌ها در حد ۰.۵ درصد یا ۰.۶ درصد بود. تورم در اردیبهشت نسبت به فروردین ۰.۴ درصد، خرداد ۰.۲ درصد، تیر ۰.۵ درصد، مرداد ۰.۶ درصد، شهریور ۰.۵ درصد، مهر ۰.۹ درصد و آبان ۱.۲ درصد بوده است. در واقع نرخ تورم در دو ماه اخیر با آهنگ بیشتری رشد کرده است. شاید رشد یکباره ارز به بیش از ۳۵۰۰ تومان در مهر ماه موجب رشد ۰.۹ درصدی و ۱.۲ درصدی در آبان ماه شده است.

این افزایش نرخ‌ها در حالی است که بانک مرکزی هنوز سیاست کنترلی مناسبی برای کنترل حجم پول اتخاذ نکرده است. البته این تحلیل بر پایه آمارها و اطلاعات مربوط به تیر و مرداد سال جاری است زیرا از آن تاریخ به بعد بانک مرکزی در خصوص رشد نقدینگی آماری اعلام نکرده است.

در ۴ ماهه ابتدایی سال جاری رشد نقدینگی حدود ۱۰ درصد بوده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد گزارش شده بود.

باید به این نکته اذعان کرد که در شرایط تحریم و افزایش نرخ ارز، امکان اتخاذ سیاست انقباضی وجود ندارد و تا حدودی باید نقدینگی را رشد داد. همانطور که مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی سطح رشد نقدینگی هدف برای سال جاری را ۲۰ درصد عنوان کرد.

به گزارش فارس، همواره تورم چند عامل مشخص دارد. عامل اصلی نقدینگی و عامل دوم که هم‌اکنون سهم عمده‌ای در تورم دارد، فشار هزینه است. هزینه عوامل تولید که شامل دستمزد و مواد اولیه می‌شود که در حال حاضر افزایش قیمت مواد اولیه به دلیل افزایش نرخ ارز افزایش یافته و این افزایش تورم‌ را در پی داشته است. البته یک ماهی است نرخ ارز تا حدودی کاهش یافته و باید منتظر ماند و اثر این کاهش قیمت‌ها را باید در نرخ تورم دید.

پايگاه خبري اخبار بانك: شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 5 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید