ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
08-01-2011, 05:39 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 12-17-2012 07:38 PM، توسط learninweb.)
ارسال: #1
آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
با سلام خدمت تمامی کاربران گرامی در زیر آموزش تصویری PHP5 را بررسی میکنیم توجه کنید که شما میتواند آموزش PHP5 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش PHP دانلود کنید. در انتهای این آموزش تصویری نیز کل آموزش (هم متن و هم تصویری) در یک فایل PDF پیوست است.

در اين بخش مي‌خواهيم به بررسي روش تعريف و استفاده از متغيرها بپردازيم. در ابتدا مي‌خواهيم ببينيم كه يك متغير چيست و چه كاري انجام مي‌دهد. يك متغير مكانهاي از حافظه است كه داراي نام مي‌باشد و همانطور كه از نام آن مشخص است قابل تغيير مي‌باشد. پس شما مي‌توانيد مقدار يك متغير را در حين اجراي برنامه تغيير دهيد.
در PHP متغيرها با استفاده از كاراكتر $ تعريف مي‌شوند. مثلاً $myName يك متغير به نام myName است. تعريف متغيرها در PHP بصورت حساس به حروف بزرگ و كوچك است براي مثال دو متغير $myName (با m) و $MyName (با M) در PHP متفاوت مي‌باشند و دو متغير مختلف هستند. نام متغير بايد با حروف يا كاراكتر _ (underscore) شروع شود. براي مثال سه متغير زير معتبر مي‌باشند.
$name;
$_name;
$Name;
با توجه به مطالب فوق متغير $2name معتبر نمي‌باشد.
در PHP متغيرها را به دو صورت مقداري
(By Value) و ارجاعي (By Reference) مي‌توانيد مقدار‌دهي كنيد.
در روش مقداري مي‌توانيد يك متغير را برابر يك مقدار يا يك متغير قرار دهيد.
$var1 = $var2 ;
در مثال فوق متغير $var1 برابر مقدار موجود در متغير $var2 مي‌گردد.
$c = $a + $b
در اين مثال نيز مقدار متغير $a با مقدار متغير $b جمع شده و در متغير $c ذخيره مي‌شود.
براي مثال در كد روبرو ابتدا متغير $a برابر عدد 45 مي‌شود و سپس متغير $b برابر مقدار متغير $a يعني عدد 45 مي‌گردد. در انتها نيز مقدار متغير $a برابر عدد 60 مي‌شود. پس در انتها مقدار متغير $aبرابر 60 و مقدار متغير $b نيز برابر 45 مي‌گردد.

[تصویر:  001.gif]


در روش ارجاعي به‌جاي آنکه مقدار يک متغير به متغير ديگري انتقال يابد، يک متغير به متغير ديگري اشاره مي‌کند يا نام مستعار يک متغير ديگر مي‌باشد. براي مقداردهي بصورت ارجاعي از کاراکتر & استفاده مي‌کنيم.
براي مثال در کد روبرو ابتدا متغير $a برابر عدد 45 مقدار دهي مي‌شود. سپس متغير $b برابر مقدار ارجاعي متغير $a مي‌شود. پس متغير $b هميشه برابر مقدار موجود در متغير $a مي‌گردد. در انتها نيز مقدار متغير $a برابر عدد 60 مي‌گردد. به اين ترتيب در انتها هر دو متغير $a و $b برابر عدد 60 مي‌باشند.

[تصویر:  002.gif]


در اين کد توسط يک دستور echo مقدار هر دو متغير نمايش داده مي‌شود. روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  003.gif]


عبارت 2.php را وارد نمائيد.
روي دکمه Save کليک کنيد.


[تصویر:  004.gif]


روي آيکون برنامه Internet Explorer کليک کنيد.

[تصویر:  005.gif]


دکمه F6 را فشار دهيد.
اکنون نام 2.php را وارد کرده‌ايم. دکمه Enter را فشار دهيد.


[تصویر:  006.gif]


همانطور که انتظار داشتيم مقدار هر دو متغير برابر عدد 60 مي‌باشد. روي دکمه برنامه Programmers Notepad کليک کنيد.

[تصویر:  007.gif]


پنج نوع مختلف از متغيرها را پشتيباني مي‌کند اين پنج نوع را در ليست زير مي‌توانيد مشاهده کنيد.
Integers
Floating-Point
Strings
Objects
Arrays
توجه کنيد که برخلاف زبانهايي مانند C در PHP نيازي نيست که نوع متغير را اعلام نمائيد. در زمان اجرا بصورت خودکار PHP نوع متغير را انتخاب مي‌کند. در ادامه اين بخش به بررسي انواع متغيرها و روش کار با آنها مي‌پردازيم.
از متغيرهاي Integer يا عدد صحيح براي ذخيره سازي اعداد صحيح مثبت و منفي استفاده مي‌شود. حداکثر مقداري که در يک متغير Integer مي‌توانيد ذخيره کنيد وابسته به سيستمي است که در آن کار مي‌کنيد. براي مثال توسط کد زير دو عدد صحيح مثبت و منفي به متغير a نسبت داده شده است.
$a = 123;
$a = -123;
در PHP مي‌توانيد اعداد را در مبناي هشت و شانزده نيز بيان کنيد. در کد زير مقدار متغير a برابر عدد 123 در مباني هشت (83 در مبناي ده) و مقدار متغير b برابر عدد 1a در مبناي شانزده مي‌باشد.

[تصویر:  008.gif]


در ادامه اين کد با استفاده از دستوارت echo يک جدول رسم مي‌شود که نحوه تبديل اعداد به مبناي ده را نمايش مي‌دهد در انتهاي هر ستون نيز مقدار سه متغير تعريف شده در مبناي ده نمايش داده مي‌شود. توجه کنيد که با استفاده از دستور echo مقادير دو متغير $oct و $hex در مبناي ده نمايش داده مي‌شوند. براي ذخيره اين برنامه روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  009.gif]


براي مشاهده خروجي برنامه روي دکمه برنامه Internet Explorer کليک کنيد.

[تصویر:  010.gif]


روي دکمه Refresh کليک کنيد يا کليد F5 را فشار دهيد، تا دوباره اين فايل خوانده شود.

[تصویر:  011.gif]


در اين جدول در ستون اول عدد، در ستون دوم مبنا، در ستون سوم روش تبديل به مبناي ده و در ستون آخر عدد در مبناي ده نمايش داده شده است. روي دکمه برنامه Programmers Notepad کليک کنيد.

[تصویر:  012.gif]


در PHP مي‌توانيد اعداد حقيقي را بصورت زير تعريف نمائيد. در اين مثال متغير a برابر عدد 1.23 مي‌شود و متغير b نيز برابر عدد 1200 تعريف شده است. (e3 به اين معنا است که بايد عدد در ده به توان سه ضرب شود.)
$a = 1.23;
$b = 1.2e3;
يک مشکل در اعداد حقيقي اين است که در بعضي از محاسبات نمي‌توان تمامي رقمهاي اعشار اعداد را نگهداري کرد براي مثال عدد 1/3 برابر 0.33333… مي‌شود و نمي‌توان تمامي رقمهاي اعشار آن را ذخيره کرد. در مثال روبرو سه عدد حقيقي تعريف و مقداردهي شده و سپس بر روي صفحه نمايش داده مي‌شوند. روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  013.gif]


روي آيکون Internet Explorer کليک کنيد.

[تصویر:  014.gif]


روي دکمه Refresh کليک کنيد يا کليد F5 را فشار دهيد.

[تصویر:  015.gif]


مشاهده مي‌کنيد که اعداد حقيقي نمايش داده شده‌اند. روي دکمه برنامهProgrammers Notepad کليک کنيد.

[تصویر:  016.gif]


در ادامه اين بخش مي‌خواهيم به بررسي نوع String بپردازيم. نوع String يا رشته شامل يک سري حروف و اعداد مي‌باشد. رشته‌ها را مي‌توانيد داخل يک جفت علامت ' يا " قرار دهيد.
$a = 'This is a text';
$b = "This is a text";
در صورتيکه مي‌خواهيد در يک متن که داخل دو علامت ' قرار دارد کاراکتر ' را تايپ نمائيد از دو کاراکتر \' استفاده مي‌شود. به همين صورت براي تايپ کاراکتر " از دو کاراکتر \" استفاده مي‌کنيم.
$a = "here is an \"EXAMPLE\" for strings"
يک سري از کاراکترهاي خاص را مي‌توانيد توسط کاراکترهاي بيان شده در جدول زير نمايش دهيد. البته به جز کاراکتر \\ تمامي کاراکترها فقط در رشته‌هايي قابل استفاده هستند که توسط دو علامت " مشخص شده‌اند.

کاراکتر خروجي
\n حرکت به ابتداي يک خط جديد
\r حرکت به ابتداي خط کنوني
\t کاراکتر tab
\\ کاراکتر \
\$ کاراکتر $
اعداد 0 تا 7\ نمايش عدد در مبناي هشت
عدد مباني شانزده\x نمايش عدد در مبناي شانزده

علاوه بر موارد فوق در صورتيکه عددي را بعد از کاراکتر \ وارد نمائيد، کاراکتري نمايش داده مي‌شود که کد ASCII آن بعد از کاراکتر \ نوشته شده است. براي مثال مقدار متغير a برابر عبارت Hello, Ali مي‌باشد.
$a = "Hello, \x41\x6c\x69"
مشاهده مي‌کنيد که اگر متنها را درون دو علامت " قرار دهيد قابليتهاي بسيار زيادي دارند در اين نرم افزار آموزشي متنها را درون دو علامت " قرار مي‌دهيم. يک مزيت ديگر اين روش اين است که مي‌توانيد در درون متن يک متغير ديگر را فراخواني کنيد. براي مثال محتواي متغير message برابر عبارت Hello, Ali مي‌باشد.
$name = "Ali";
$message = "Hello, $name";
در اين کد دو متغير name و family به ترتيب برابر Ali و Alavy مي‌شوند. با استفاده از اين دو متغير، دو متغير ديگر مقدار دهي مي‌شوند و در انتها نتيجه توسط دستور echo نمايش داده مي‌شود. روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  017.gif]


روي دکمه برنامه Internet Explorer کليک کنيد.

[تصویر:  018.gif]


روي دکمه Refresh کليک کنيد يا کليد F5 را فشار دهيد.

[تصویر:  019.gif]


حال مي‌توانيد نتيجه اجراي برنامه را مشاهده کنيد. روي دکمه برنامه Programmers Notepad کليک کنيد.

[تصویر:  020.gif]


براي ادغام دو رشته در يک رشته از کاراکتر . استفاده مي‌کنيم. براي مثال در انتهاي اجراي اين کد مقدار متغير c برابر عبارت "Ali Alavy" مي‌گردد.
$a = "Ali ";
$b = "Alavy";
$c = $a . $b
در PHP مي‌توانيد به يک کاراکتر از يک رشته نيز دسترسي داشته باشيد. براي مثال در کد زير مقدار متغير company برابر عبارت "Eniac" مي‌باشد. با اجراي خط دوم مقدار متغير b برابر کاراکتر سوم رشته موجود در متغير company يعني حرف i است. توجه کنيد که اولين کاراکتر در خانه صفر و دومين کاراکتر در خانه شماره يک ذخيره مي‌شود. پس کاراکتر سوم در خانه شماره دو ذخيره مي‌گردد. نحوه ذخيره سازي را مي‌توانيد در جدول مشاهده کنيد.
$company = "Eniac";
$b = $company[2];


c a i n E
4 3 2 1 0


با استفاده از تابع strlen( ) مي‌توان طول يک رشته را محاسبه کرد. خروجي اين تابع يک عدد از نوع عدد صحيح مي‌باشد که طول رشته را نمايش مي‌دهيد.
در اين برنامه ابتدا يک متغير به نام company مقدار‌دهي مي‌شود و سپس طول رشته ذخيره شده در اين متغير در متغير size ذخيره مي‌گردد. سپس با استفاده از دستور echo مقدار متغير و طول رشته نمايش داده مي‌شود.

[تصویر:  021.gif]


توسط قسمت مشخص شده با کادر قرمز متغير first برابر اولين و متغير last برابر آخرين حرف در رشته company مي‌باشد. سپس توسط دو دستور echo دو حرف اول و آخر نمايش داده مي‌شوند. روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  022.gif]


روي آيکون برنامه InternetExplorer کليک کنيد.

[تصویر:  023.gif]


روي دکمه Refresh کليک کنيد يا کليد F5 را فشار دهيد.

[تصویر:  024.gif]


مشاهده مي‌کنيد که طول رشته و دو حرف اول و آخر رشته نمايش داده شده‌اند. روي دکمه برنامه Programmers Notepad کليک کنيد.

[تصویر:  025.gif]


در صورتيکه يک رشته با يک عدد شروع شود مي‌توانيد آن رشته را به عدد تبديل کنيد. براي مثال در کد روبرو متغير num برابر عدد 20 مقدار‌دهي شده است. در خط بعدي متغيري به نام string تعريف شده که برابر دو کاراکتر 2 و 1 مي‌باشد. سپس اين دو متغير با يکديگر جمع شده‌اند و حاصل در متغير add ذخيره شده است. پس متغير add برابر عدد 41 مي‌شود.
در ادامه اين کد يک متغير ديگر نيز به نام m1 تعريف شده که برابر يک رشته مي‌باشد که چهار کاراکتر اول آن يک عدد اعشاري است. متغير m2 نيز برابر رشته m1 بعلاوه عدد دو است. پس مقدار متغير m2 برابر عدد 5.14 مي‌شود. توسط دو خط آخر نتيجه محاسبات نمايش داده مي‌شود. روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  026.gif]


روي دکمه برنامه Internet Explorer کليک کنيد.

[تصویر:  027.gif]


روي دکمه Refresh کليک کنيد يا کليد F5 را فشار دهيد.

[تصویر:  028.gif]


مشاهده مي‌کنيد که به همان صورتيکه انتظار داشتيم محاسبات انجام شده‌اند. روي دکمه برنامه Programmers Notepad کليک کنيد.

[تصویر:  029.gif]


در اين برنامه مشاهده مي‌کنيد که تابع phpinfo( ) را فرخواني کرده‌ايم. با فراخواني اين تابع ليست متغيرهاي محيطي PHP را مي‌توانيد مشاهده کنيد. روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  030.gif]


روي آيکون برنامه InternetExplorer کليک کنيد.

[تصویر:  031.gif]


روي دکمه Refresh کليک کنيد يا کليد F5 را فشار دهيد.

[تصویر:  032.gif]


اکنون مي‌توانيد مشخصات نرم افزار PHP نصب شده بر روي اين کامپيوتر را مشاهده کنيد.
در اين قسمت مي‌توانيد خصوصيات و تنظيمات مربوط به PHP نصب شده را مشاهده نمائيد. روي ميله لغزان کليک کنيد.

[تصویر:  033.gif]


در قسمت Environment مي‌توانيد ليست متغيرهاي محيطي را مشاهده کنيد. براي مثال با استفاده از متغير COMPUTERNAME مي‌توانيد نام کامپيوتر را بدست آوريد. توسط بقيه گزينه‌هايي که در اين قسمت قرار دارد مي‌توانيد سيستم عامل نصب شده و شاخه‌هاي سيستم عامل و Temp را بدست آوريد.

[تصویر:  034.gif]


در اين قسمت مي‌توانيد متغيرهاي PHP را مشاهده کنيد. براي دسترسي به محتواي اين متغيرها بايد قبل از آنها يک علامت $ قرار دهيد. فقط توجه کنيد که نام متغيرها حساس به حروف بزرگ و کوچک مي‌باشد.

[تصویر:  035.gif]


در اين بخش با مفهوم متغير و انواع آن آشنا شديد. ياد گرفتيد که مقدار متغيرها را تغيير دهيد و از آنها در برنامه استفاده کنيد. در انتهاي بخش نيز با متغيرهاي محيطي PHP آشنا شديد و نحوه دسترسي به آنها را نيز ياد گرفتيد. آرايه‌ها را در بخشهاي بعدي بطور کامل بررسي خواهيم کرد. در بخش بعدي روش استفاده از عبارات، عملوندها و عملگرها را ياد مي‌گيريم.
شما اكنون در پايان اين بخش قرار داريد.
توجه کنید که شما میتواند آموزش PHP5 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش PHP دانلود کنید.

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
03-17-2013, 07:35 AM
ارسال: #2
RE: آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
سلام
ببخشید میشه یه کم توضیح بدید
الان اینایی که اینجا گذاشتید با این برنامه هایی که دانلود میکنیم 2 تاست؟؟؟Big Grin
یا مثلا ادامش تو اون برنامه هاست؟؟؟
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
03-17-2013, 07:40 AM
ارسال: #3
RE: آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
در راستای همون سوالم:
مثلا همین PHP
11 فصل داره نرم افزارش اونوقت این 2 قسمتی که اینجا گذاشتید چیه؟؟؟
ممنون میشم توضیح بدیدSmile
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
03-18-2013, 05:10 PM
ارسال: #4
RE: آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
سلام معمولا یکی دو بخش از هر نرم افزار آموزشی رو بصورت متن و عکس در انجمن میگذاریم
در صورتی که سرفصلهای درس داده شده رو ببینید متوجه میشوید که کدام بخشها در این قسمت گذاشته شده
البته این بخشها همان بخشهای رایگان نرم افزاراهای آموزشی است

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
03-18-2013, 08:10 PM
ارسال: #5
RE: آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
خیلی ممنون
متوجه شدمSmile
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
09-20-2013, 04:59 PM
ارسال: #6
RE: آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
سلام دوست عزیز
ممنون از اموزش خوب شما
اما در مورد متغیر ها و اموزش متغیرها بیشتر از 100 سایت اموزشی دارن اموزش میدن
خواسته کاربرها اکثر تبدیل قالب html , css به قالبهای وردپرس هست که با php نوشته میشه
یعنی اگر ممکنه برای شما آموزش تبدیل یه قالب که با html5 , css3 نوشته شده رو به قالب وردپرس که با php نوشته میشه رو اموزش بدهید
ممنون میشم اگر چنین اموزشی رو در این سایت اموزشی که تغریبا سط اموزشهاش با سایتهای دیگه تفاوت چشمگیری داره قرار بدهید
وگرنه اموزشهای مقدماتی و متغیرها رو که در خیلی از سایتها دارن اموزش میدن اما واقعا توی وب های ایرانی جای اموزشی که خدمتتون عرض کردم واقعا خالیه و میتونی با سرچ زدن متوجه بشید که یا نیست یا اگر هم هست اصلا اسمشون رو اموزش نمیشه گذاشت چون خیلی مختصر اموزش دادن
با تشکر اورزوی توفیق
منتظر اموزشها خوب شما دراین زمینه هستیم
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
01-08-2015, 04:47 AM
ارسال: #7
RE: آموزش تصویری PHP 5 قسمت 2
لطفا یه کم دقیقتر راهنمایی کنید ممنون

وکیل چک-تلفن وکیل-وکیل یوسف آباد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید