ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقاط ضعف نرم‏افزارهای انیاک
07-15-2011, 07:45 AM
ارسال: #1
نقاط ضعف نرم‏افزارهای انیاک
ضمن قدردانی از دست‏اندرکاران انیاک و عرض تبریک برای ایجاد این انجمن، چند مورد که از نظر من از نقاط ضعف نرم‏افزارهای این شرکت محسوب میشه رو بیان می‏کنم:

«ضعف سیستم کد فعال‏سازی»
اولین ضعف نرم‏افزارهای انیاک همونطور که یکی از کاربران قبلا اشاره کرد، مربوط به سیستم کد فعال‏سازی‏ اونها میشه. بدین ترتیب که یک سری عملیات در رایانه کاربر* موجب غیر فعال شدن کد فعال سازی میشه که در اینصورت کاربر ناچاره مجددا از طریق اینترنت:
• به سایت شرکت مراجعه کنه و به صفحه دریافت کد فعال‏سازی بره.
• کد محصول، عدد 9 رقمی نرم‏افزار و ایمیل خودش رو وارد و سپس ارسال کنه (در صورتی که بیش از یک نرم‏افزار استفاده میکنه، باید این مرحله رو تکرار کنه).
• بعد از گذشت حداقل یک دقیقه وارد ایمیلش بشه تا کد فعال‏سازی جدیدی که سایت براش ارسال کرده رو دریافت کنه.
• در نهایت با وارد کردن کد (یا کدها) در نرم‏افزار (یا نرم‏افزارهای) مورد نظر قادر به استفاده دوباره باشه.
این در حالیه که امکانش وجود داره خیلی از کاربران در زمان برخورد با این مسأله دسترسی به اینترنت نداشته باشن. بعلاوه تعداد کدهایی که سایت در اختیار کاربر قرار میده، دارای محدودیته. در ضمن یکی از عواملی که باعث غیر فعال شدن کد فعال‏سازی میشه معمولا جزو کارهای متداولی به شمار میاد که در یک رایانه صورت میگیره (منظور: نصب و جدا کردن درایوهای USB). همچنین استفاده از برنامه‏هایی که درایو مجازی میسازن، کد فعال‏سازی نرم‏افزارها رو غیر فعال میکنه که این امکان استفاده همزمان از این برنامه‏ها و محصولات انیاک رو از کاربر سلب کرده.
بنابراین از انیاک انتظار میره که در راستای بهبود محصولات خود، یک سامانه کاربرمدارانه‏تر رو جایگزین این سیستم کنه. البته با توجه به اینکه بنده و یقینا بسیاری از کاربران انیاک از کم و کیف چنین عملی اطلاع دقیقی نداریم باید این نکته رو هم در نظر داشت که ممکنه این کار عملا نامیسر یا برای انیاک بسیار هزینه‏بردار باشه.

«عدم جامعیت مطالب»
مطالب ارایه‏شده در برخی نرم‏‏افزارهای این شرکت در سطحی مقدماتیه. برای مثال تو آموزش زبان‏های HTML, Java Script & CSS اونطور که باید، به جاوااسکریپت پرداخته نشده و درباره سی‏اس‏اس هم جای مطالب زیادی خالیه. البته شاید انیاک متناسب با قیمت محصول حجم مطالب رو تنظیم میکنه. بدین معنی که به اندازه مبلغ اندکی که بابت محصولاتش دریافت میکنه، مطلب ارایه میده (که انصافا در قبال مبلغ 4000 تومان مطالب کمی رو عرضه نمیکنه). و شاید در نظر گرفتن این مبلغ کم بمنظور ترغیب کاربر به خرید محصول باشه. در اینصورت بنده به نمایندگی از کاربرانی که احیانا در این مورد مثل اینجانب فکر میکنن، از انیاک توقع دارم که در کنار اینگونه محصولات، آموزش‏هایی در سطوح پیشرفته‏تر و قاعدتا با قیمت بیشتر رو هم تهیه کنه. مثلا: آموزش پیشرفته HTML, Java Script & CSS در کنار آموزش مقدماتی HTML, Java Script & CSS.
همچنین میتونه این موضوع به سیاست انیاک در فروش محصولاتش مربوط بشه. یعنی اینکه انیاک قصد داره با این رویه امکان ارایه نخسه‏های جدیدتر و کاملتر از یک محصول رو در آینده برای خودش بوجود بیاره تا بدین ترتیب کاربرانی که از نخسه قدیمی یک محصول استفاده میکنن (یا استفاده کردن) رو هم به خرید نخسه جدیدتر ترغیب کنه. در اینصورت روش بهتری رو به انیاک پیشنهاد میکنم که جلوتر تو قسمت «عدم قابلیت بروزرسانی» راجع به اون توضیح دادم.

«عدم قابلیت بروزرسانی»
مدتی قبل انیاک نخسه جدید آموزش Php 5 با عنوان آموزش Php, My SQL & PhpMyAdmin رو عرضه کرد (و هم‏اکنون هم عرضه میکنه) با این تفاوت که یک فصل (فصل دهم: کار با PhpMyAdmin) به اون افزوده شده بود. مشکل این بود که کاربران نخسه قدیمی اگه میخواستن از بخش اضافه شده استفاده کنن، می‏بایست نخسه جدید رو بطور کامل دانلود میکردن، در حالی که تنها یک فصل اضافه شده بود و 10 فصل دیگه دست‏نخورده باقی مونده بود. این مسأله مخصوصا برای کاربران اینترنت کم‏سرعت زمان زیادی رو صرف میکرد.
با تهویه قابلیت بروزرسانی توی نرم‏افزارها، در مواقعی اینچنین دیگه کاربر ناگزیر به دانلود همه برنامه نخواهد بود. بطوری که فقط فصل یا فصول مورد نظر رو دانلود میکنه و برحسب قاعده زمان خیلی کمتری برای دانلود ازش گرفته میشه.
ضمنا همونطور که تو بخش «عدم جامعیت مطالب» بهش اشاره کردم، در صورت وجود سیاست گفته‏شده، پیشنهاد بنده اینه که انیاک ضمن در نظر گرفتن قابلیت بروزرسانی توی نرم‏افزارهاش میتونه یک کد نیز بمنظور بروزرسانی برای هر محصول در نظر بگیره. بصورتی که کاربر با خرید اون کد قادر به بروزرسانی نرم‏افزار باشه تا از این طریق سودی که مد نظر انیاکه جبران بشه.
البته این مورد هم میتونه هزینه گزافی رو برای انیاک دربرداشته باشه یا اساسا امکان‏پذیر نباشه.

«یک اجبار: یک کاستی در انعطافپذیری»
اغلب پیش میاد که دکمه صفحه بعدی توی برنامه غیر فعال میشه و تنها با انجام یک عمل خاص (مانند: کلیک، دابل‏کلیک یا راست‏کلیک روی یک گزینه، drop & drag در بخشی از صفحه، فشار دادن یک یا چند کلید یا تایپ کردن یک عبارت) میشه به صفحه بعدی وارد شد. احتمالا علت این امر اینه که انیاک میخواسته کاربر حتما عمل یا اعمالی رو انجام بده تا تمرینی انجام داده باشه و آموزش جنبه تعاملی خودش رو حفظ کنه. اما برخی از این اعمال زمانبر هستن، مثل: تایپ کردن یک عبارت (بویژه وقتی که عبارت طولانی باشه) و اجبار در انجام اونها از انعطاف‏پذیری نرم‏افزار کم میکنه. خصوصا در مراجعات بعدی وقتی کاربر تنها مایل به ملاحضه یک بخش کوتاه از نرم‏افزاره و دیگه ضرورتی برای انجام اون اعمال وجود نداره، محیط نرم‏افزار برای کاربر به یک محیط خسته‏کننده بدل میشه. در نتیجه به نظر بنده بهتر اینه که این اجبار در آینده از بین بره و دکمه صفحه بعدی همواره فعال باشه.

مطلب آخر اینکه هدف من از بیان این نقاط ضعف و پیشنهادهایی که بین اونها مطرح کردم، کمکی هرچند ناچیز به ارتقا و پیشرفت محصولات آموزشی شرکتی بوده که در نوع خود جزو بهترین‏هاست و بیان نکردن برتری‏های نرم‏افزارهاش هرگز به این معنی نیست که نرم‏افزارهای آموزشی این شرکت فاقد نقاط قوتن. بدیهیه که انتقاد بی غرض و سازنده به مراتب بهتر از تعریف و تمجیدهای بیهوده‏ست.

با تشکر

* تغییر دادن پارتیشن‏ها | حذف یا اضافه کردن سیستم NTFS | تغییر دادن سخت‏افزارهایی مانند: CD-Rom, Bios, HARD Disk, RAM | استفاده از برنامه‏هایی مانند: Virtual CD, Clone-CD که درایوهای مجازی میسازن | نصب یا جدا کردن درایوهای USB مانند: Flash Memory (منبع: نرم‏افزارهای انیاک)
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
نقاط ضعف نرم‏افزارهای انیاک - morteza - 07-15-2011 07:45 AM

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید