ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش تصویری PowerPoint 2019
02-02-2020, 04:59 AM (آخرین ویرایش در این ارسال: 03-15-2022 11:02 PM، توسط modir.)
ارسال: #1
آموزش تصویری PowerPoint 2019
با سلام خدمت تمامی کاربران گرامی در زیر آموزش تصویری PowerPoint 2019 را بررسی میکنیم توجه کنید که شما میتواند آموزش PowerPoint 2019 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش powerpoint دانلود کنید. در انتهای این آموزش تصویری نیز کل آموزش (هم متن و هم تصویری) در یک فایل PDF پیوست است.

به آموزش PowerPoint خوش آمدید. در ابتدای این فصل روش نصب برنامه Office را بررسی خواهیم کرد. در ادامه بر روی این کامپیوتر که دارای سیستم عامل Windows 10 می‌باشد و بر روی آن هیچ نسخه‌ای از Office نصب نشده است نرم‌افزار Office را می‌خواهیم نصب ‌کنیم. در این مثال فایل برنامه نصب را بر روی Desktop کپی کرده‌ایم. روی شاخه مشخص شده دابل کلیک کنید.
[تصویر:  1.jpg]

در این پوشه فایلهای نصب Office را مشاهده می‌کنید روی فایل Setup.exe دابل کلیک کنید.
[تصویر:  2.jpg]

حال باید مدت زمانی صبر کنید تا برنامه نصب فایلهای خود را کپی و نصب نماید.
[تصویر:  3.jpg]

اکنون Office 2019 نصب شده است. روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  4.jpg]

در صورتیکه بخواهید در نرم‌افزار Office 2019 تغییراتی بدهید برای مثال برنامه‌ای را حذف کنید یا اضافه کنید باید پنجره Control Panel را باز کنید. روی دکمه Search ویندوز کلیک کنید.
[تصویر:  5.jpg]

عبارت Control Panel را تایپ کنید.
مشاهده می‌کنید که با تایپ حرف C گزینه Control Panel ظاهر شده است. روی این گزینه کلیک کنید.
[تصویر:  6.jpg]

روی گزینه Uninstall a program کلیک کنید.
[تصویر:  7.jpg]

روی گزینه Office 2019 کلیک کنید.
[تصویر:  8.jpg]

روی دکمه Change کلیک کنید.
[تصویر:  9.jpg]

در صورتیکه فایل‌‌های Office دارای مشکلی شده باشند یا فایلی پاک شده باشد در این قسمت دوباره فایل‌ها کپی می‌شوند تا مشکل برطرف گردد. با انتخاب گزینه اول فایل‌ها از روی برنامه نصب دوباره کپی می‌شوند و با انتخاب گزینه دوم فایل‌ها از اینترنت دانلود و کپی می‌شوند. روی دکمه Cancel کلیک کنید.
[تصویر:  10.jpg]

روی دکمه Uninstall کلیک کنید.
[تصویر:  11.jpg]

با کلیک روی دکمه Uninstall تمامی فایلهای نصب شده از کامپیوتر شما پاک می‌شوند و برنامه Uninstall می‌شود. روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  12.jpg]

روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  13.jpg]

نرم افزار‌ PowerPoint به شما کمک می‌کند که اسلایدهای زیبا و پیچیده را بصورت‌های مختلفی برای پروژکتورهای Overhead، اسلاید 35 میلیمتری یا محیط Internet بسازید. همچنین، نرم‌افزار PowerPoint ابزارهای لازم برای ایجاد نمایش‌های قوی و تاثیرگذار را برای شما فراهم می‌آورد. برای اجرای PowerPoint، روی دکمه Start کلیک کنید.
[تصویر:  14.jpg]

روی میله لغزان سه بارکلیک کنید.
[تصویر:  15.jpg]

از منوی باز شده، گزینه PowerPoint را انتخاب کنید.
[تصویر:  16.jpg]

اکنون برنامه PowerPoint اجرا شده است. هنگامیکه‌ PowerPoint را اجرا می‌‌كنید در سمت چپ در قسمت Recent شما می‌توانید فایلهای PowerPointی که قبلاً باز کرده بودید را مشاهده کنید. در قسمت مشخص شده نرم‌افزار PowerPoint نمونه‌هایی از فایلها را قرار داده که شما می‌توانید با توجه به کار خود از آنها استفاده کنید. در بالای این قسمت هم شما می‌توانید به صورت آنلاین از نمونه‌های موجود در اینترنت استفاده نمایید. برای ساخت یک فایل جدید روی گزینه Blank Presentation کلیک کنید.
[تصویر:  17.jpg]

اکنون می‌توانید محیط PowerPoint را مشاهده کنید. قبل از هر چیز بهتر است، با قسمت‌های مختلف این محیط بیشتر آشنا شوید. قسمتی که با کادر مشخص شده است، میله عنوان برنامه PowerPoint است. در این قسمت نام نمایشی که در حال حاضر باز می‌باشد، نمایش داده می‌شود. تا زمانیکه شما نامی برای نمایش خود انتخاب نکرده‌اید، PowerPoint بطور خودکار نام آن را Presentation که بعد از آن یک عدد قرار گرفته است، انتخاب می‌کند.
[تصویر:  18.jpg]

در سمت چپ میله عنوان یک میله ابزار کوچک بنام Quick Access Toolbar قرار گرفته است که شامل ابزارهایی که معمولاً زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌باشد. شما می‌توانید با استفاده از دکمه سمت راست این قسمت ابزار مورد نظر خود را به این میله ابزار اضافه کنید.
[تصویر:  19.jpg]

دکمه File در سمت چپ و بالای صفحه همانند منوی File در سایر برنامه‌ها عمل می‌کند، با کلیک بر روی این دکمه، صفحه‌ای باز می‌شود که شامل دستوراتی برای مدیریت فایل‌های PowerPoint می‌باشد. قسمتی که توسط کادر مشخص شده است، مجموعه ابزارهای PowerPoint هستند که به این مجموعه Ribbon گفته می‌شود. Ribbon شامل چندین برگه است که با انتخاب هر برگه ابزارهای مربوط به آن برگه نمایش داده می‌شود. بطور پیش‌فرض در Ribbon برگه Home فعال می‌باشد که شامل پراستفاده‌ترین ابزارهایی است که در طراحی نمایش‌ها از آنها استفاده می‌شود.
[تصویر:  20.jpg]

برای سادگی کار، برخی از ابزارهای موجود در Ribbon که عملکرد مرتبط به هم دارند در یک گروه دسته‌‌بندی شده‌اند. در حال حاضر شما می‌توانید گروه ابزارهای Clipboard، Slides، Font، Paragraph، Drawing و Editing را مشاهده کنید.
[تصویر:  21.jpg]

در پایین و سمت راست بعضی از گروه ابزارهای موجود در Ribbon یک دکمه کوچک حاوی فلش قرار گرفته است. با کلیک بر روی این دکمه کوچک پنجره‌ای برای دسترسی به سایر گزینه‌های آن گروه ابزار در اختیار شما قرار می‌گیرد.
[تصویر:  22.jpg]

ابزارهایی که در Ribbon، بصورت کمرنگ نمایش داده می‌شوند، ابزارهای غیرفعال می‌باشند که فعلاً قابل استفاده نمی‌باشند. این ابزارها در شرایط خاص و در صورت نیاز فعال می‌شوند. تعدادی از ابزارهای غیرفعال توسط کادر مشخص شده‌اند.
[تصویر:  23.jpg]

در سمت چپ محیط PowerPoint، پنجره‌ای وجود دارد که پیش‌نمایشی از اسلایدهای موجود در آن نمایش داده می‌شود.
[تصویر:  24.jpg]

قسمتی که توسط کادر مشخص شده است، محیط طراحی اسلایدهای نمایش می‌باشد. در این قسمت شما می‌توانید در هر لحظه یک اسلاید از نمایش را که در برگه Slides یا Outline انتخاب کرده‌اید مشاهده کرده و آنرا ویرایش کنید.
[تصویر:  25.jpg]

نوار وضعیت یا Status Bar که در پائین صفحه قرار گرفته است، اطلاعات مختلفی مانند تعداد اسلایدهای نمایش، شماره اسلاید فعلی، سبک استفاده شده برای اسلایدها و ... را نمایش می‌دهد. شما می‌توانید با کلیک راست بر روی نوار وضعیت و انتخاب گزینه‌های مناسب از منوی بازشده، اطلاعات نمایش داده شده در نوار وضعیت را تغییر دهید.
[تصویر:  26.jpg]

در برنامه PowerPoint، به جز دو گروه Slides و Outline که در سمت چپ صفحه قرار گرفته‌اند، چهار نمای دیگر نیز برای نمایش اسلایدها وجود دارند که عبارتند از: Normal View، Slide Sorter View، Reading View و Slide Show . این چهار نما با استفاده از دکمه‌های کوچک موجود در سمت راست نوار وضعیت که با کادر مشخص شده‌اند، قابل دسترس می‌باشند.
[تصویر:  27.jpg]

در انتهای سمت راست نوار وضعیت ابزارهای مربوط به بزرگ‌نمایی قرار گرفته است. در این قسمت به ترتیب از چپ به راست سه ابزار به نامهای Zoom Level، Zoom Slider و Zoom to Fit قرار گرفته‌اند که در ادامه با این ابزارها آشنا می‌شوید.
[تصویر:  28.jpg]

با کلیک بر روی ابزار Zoom Level پنجره‌ای بر روی صفحه ظاهر می‌شود که با استفاده از گزینه‌های موجود در آن می‌توانید میزان بزرگ‌نمایی را تعیین کنید. روی ابزار Zoom Level کلیک کنید.
[تصویر:  29.jpg]

پنجره بزرگ‌نمایی یا Zoom گزینه‌های متعددی را برای بزرگ‌نمایی در اختیار شما قرار می‌دهد. قسمت Percent در این پنجره به شما کمک می‌کند که بتوانید میزان بزرگ‌نمایی را بصورت یک عدد بر حسب درصد تعیین کنید. انتخاب یک عدد بزرگتر از 100% موجب عمل بزرگ‌نمایی یا Zoom in و انتخاب یک عدد کوچکتر از 100% موجب عمل کوچک‌نمایی یا Zoom Out می‌شود. در اینجا ما می‌خواهیم بزرگ‌نمایی اسلاید را به دو برابر افزایش دهیم. روی گزینه 200% کلیک کنید.
[تصویر:  30.jpg]

روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  31.jpg]

مشاهده می‌کنید که بزرگ‌نمایی اسلاید دو برابر شده است. حالا بهتر است، بزرگ‌نمایی اسلاید را به حالت قبل بازگردانیم. برای این منظور می‌توانید دوباره از پنجره Zoom استفاده کنید. ولی راه ساده‌تر استفاده از ابزار Fit Slide To Current Window می‌باشد. با کلیک بر روی این ابزار، بزرگ‌نمایی اسلاید به گونه‌ای تغییر می‌کند که تمام اسلاید در صفحه دیده شود. روی دکمه Fit Slide To Current Window کلیک کنید.
[تصویر:  32.jpg]

ابزار دیگری که در PowerPoint به منظور بزرگ‌نمایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ابزار Zoom Slider می‌باشد که توسط کادر مشخص شده است. این ابزار شامل یک دکمه لغزان و دو علامت مثبت و منفی در دو طرف آن می‌باشد که لغزاندن دکمه به سمت علامت مثبت موجب بزرگ‌نمایی و لغزاندن آن به سمت علامت منفی موجب کوچک‌‌نمایی اسلاید می‌شود. همچنین برای بزرگ‌نمایی و کوچک‌نمایی می‌توانید روی علامت مثبت و منفی نیز کلیک کنید.
[تصویر:  33.jpg]

تا این مرحله با قسمت‌های مختلف محیط PowerPoint آشنا شدید. حالا بهتر است یک نمایش که قبلاً ایجاد شده است را باز کنید تا با سایر قسمت‌های PowerPoint نیز آشنا شوید. برای باز کردن یک نمایش می‌توانید از گزینه Open واقع در منوی File استفاده کنید. روی دکمه File کلیک کنید.
[تصویر:  34.jpg]

روی گزینه This PC کلیک کنید.
[تصویر:  35.jpg]

در سمت راست گزینه‌هایی برای دسترسی به شاخه‌های پر استفاده و اخیراً استفاده شده وجود دارد. روی فایل مشخص شده کلیک کنید.
[تصویر:  36.jpg]

همانطور که مشاهده می‌کنید فایل ما باز شده است و اسلایدهای موجود در آن، در برگه Slides واقع در سمت چپ محیط PowerPoint نمایش داده شده‌اند. حالا بهتر است به محتویات برگه Outline نگاهی بیانداریم. روی برگه View کلیک کنید.
[تصویر:  37.jpg]

روی گزینه Outline کلیک کنید.
[تصویر:  38.jpg]

با انتخاب گزینه Outline می‌توانید متون موجود در اسلایدها را مشاهده کنید. این برگه برای کار بر روی عناوین و مطالب موجود در اسلایدها بسیار مناسب است. روی گزینه Normal کلیک کنید.
[تصویر:  39.jpg]

همانطور که قبلاً گفته شد، با استفاده از چهار دکمه موجود در سمت راست نوار وضعیت می‌توانید نمای نمایش اسلایدها را تغییر دهید. در PowerPoint در حالت پیش‌فرض نمای عادی یا Normal فعال می‌باشد. در نمای Normal در هر زمان تنها یک اسلاید که در برگه Slides یا Outline انتخاب شده است، نمایش داده شده و شما می‌توانید آنرا ویرایش کنید. روی دکمه مربوط به نمای Slide Sorter کلیک کنید.
[تصویر:  40.jpg]

در نمای Slide Sorter می‌توانید چندین اسلاید از نمایش را همزمان و در کنار هم مشاهده کنید. این نما بیشتر برای عملیاتی از قبیل حذف یا مرتب‌سازی اسلایدها و نیز افزودن جلوه‌های تصویری به اسلایدها مفید می‌باشد. اکنون به نمای Reading View نگاهی می‌اندازیم. روی دکمه Reading View کلیک کنید.
[تصویر:  41.jpg]

در نمای Reading View، اسلایدها به همراه جلوه‌هایشان به نمایش درمی‌آیند. دکمه‌های موجود در پایین این نما به شما این امکان را می‌دهند که بتوانید اسلایدها را مرور کنید. روی دکمه Slide Show کلیک کنید.
[تصویر:  42.jpg]

در نمای Slide Show هم مانند نمای Reading View، اسلایدها و جلوه‌های تصویری به نمایش درمی‌آیند. با این تفاوت که این نما اسلایدها بصورت تمام صفحه نمایش داده می‌شوند. در واقع در این نما، اسلایدها دقیقاً همانگونه که پس از ایجاد نمایش نهایی قابل مشاهده خواهند بود نشان داده می‌شوند. برای خروج از این نما باید دکمه Esc را فشار دهید یا از گزینه‌های منویی که با کلیک کردن بر روی آیکون پایین صفحه ظاهر می‌شود، استفاده کنید. دکمه Esc صفحه کلید را فشار دهید.
[تصویر:  43.jpg]

برای برگشت به نمای Normal، روی دکمه نمای Normal کلیک کنید.
[تصویر:  44.jpg]

در PowerPoint می‌توان اسلایدها را بصورت سیاه و سفید نیز نمایش داد. برای این منظور باید از گزینه
Black and White واقع در برگه View استفاده کنید. روی دکمه باز شونده Color/Grayscale کلیک کنید.
[تصویر:  45.jpg]

روی گزینه Black and White کلیک کنید.
[تصویر:  46.jpg]

توجه کنید که این اسلاید چگونه به حالت سیاه و سفید درآمده است. از این نما می‌توان بعنوان پیش‌نمایش چاپ سیاه و سفید اسلاید استفاده کرد. برای رنگی کردن اسلاید روی دکمه Back to Color View کلیک کنید.
[تصویر:  47.jpg]

در هنگام کار با اسلایدها، برای حرکت به اسلایدهای قبلی یا بعدی می‌توانید از نوار لغزان عمودی که در سمت راست صفحه وجود دارد استفاده کنید. در این حالت در هنگام حرکت بین اسلایدها، یک کادر توضیح ظاهر می‌شود که شماره اسلاید در حال نمایش را نشان می‌دهد. زمانیکه عرض یک اسلاید از عرض منطقه نمایش اسلاید بیشتر باشد، یک نوار لغزان افقی نیز در پایین ناحیه ظاهر می‌شود. شما همچنین می‌توانید با کلیک بر روی پیش‌نمایش اسلایدها در سمت چپ صفحه، اسلاید مورد نظر خود را مشاهده کنید.
[تصویر:  48.jpg]

همچنین، با کلیک بر روی دکمه‌های اسلاید قبلی و اسلاید بعدی که در پایین نوار لغزان عمودی قرار دارند می‌توانید بین اسلایدها حرکت کنید. البته با استفاده از این دکمه‌ها، هر بار فقط به اندازه یک اسلاید به جلو یا عقب جابجا خواهید شد. برای مثال، در حال حاضر اسلاید شماره 1 در حال نمایش می‌باشد و ما می‌خواهیم به اندازه یک اسلاید به جلو حرکت کنیم. روی دکمه Next Slide کلیک کنید.
[تصویر:  49.jpg]

همانطور که مشاهده می‌کنید اسلاید شماره 2 ظاهر شده است. دقت کنید که اسلاید فعلی در برگه Slides با یک حاشیه نارنجی رنگ مشخص شده است. راه دیگر برای جابجایی بین اسلایدها، استفاده از دکمه‌های
Page Down و Page Up از صفحه کلید می‌باشد. بهتر است این روش را هم امتحان کنیم. دکمه Page Up صفحه کلید را فشار دهید تا به اسلاید قبل بازگردید.
[تصویر:  50.jpg]

به این ترتیب، دوباره اسلاید اول نمایش داده شده است. تا اینجا با محیط نرم‌افزار PowerPoint آشنا شدید، می‌خواهیم این نمایش را ذخیره کرده و بعد آنرا ببندیم. برای ذخیره‌سازی یک نمایش، می‌توانید از دستور Save واقع در File استفاده کنید یا بر روی دکمه Save از نوار ابزار Quick Access کلیک نمایید. روی دکمه Save کلیک کنید.
[تصویر:  51.jpg]

برای بستن یک نمایش، بدون خروج از PowerPoint، کافیست از قسمت File، گزینه Close را انتخاب کنید. روی دکمه File کلیک کنید.
[تصویر:  52.jpg]

در صفحه بازشده گزینه Close را انتخاب کنید.
[تصویر:  53.jpg]

برای باز کردن فایل‌هایی که اخیراً ایجاد شده یا مورد استفاده قرار گرفته‌اند، می‌توانید روی نام آنها در قسمت Recent واقع در صفحه File کلیک کنید. روی File کلیک کنید.
[تصویر:  54.jpg]

در صفحه بازشده، در قسمت Recent، روی نام فایل مشخص شده کلیک کنید.
[تصویر:  55.jpg]

حالا فایل انتخاب شده، دوباره باز شده است. شما می‌توانید با استفاده از گزینه Save As واقع در قسمت File، از فایل خود یک نسخه پشتیبان نیز تهیه کرده و آنرا حتی با یک نام دیگر و در یک محل دیگر ذخیره نمایید. روی دکمه File کلیک کنید.
[تصویر:  56.jpg]

گزینه Save As را انتخاب کنید.
[تصویر:  57.jpg]

روی گزینه Browse کلیک کنید.
[تصویر:  58.jpg]

اکنون پنجره Save As باز شده است. این پنجره دارای گزینه‌های زیادی برای ذخیره‌سازی و ساماندهی فایلها و پوشه‌ها می‌باشد. نمای ظاهری این پنجره مانند پنجره Open است اما از پنجره Save As برای مقاصد دیگری استفاده می‌شود. برای مثال، شما می‌توانید یک کپی پشتیبان از فایل نمایش خود تهیه کنید و آنرا بعنوان پایه‌ای برای نمایش‌های دیگر مورد استفاده قرار دهید. برای مثال ما پوشه جدیدی ایجاد کرده و فایل Sample را در آن ذخیره می‌کنیم. روی دکمه New Folder کلیک کنید.
[تصویر:  59.jpg]

عبارت Eniac را تایپ کنید.
روی شاخه ایجاد شده دابل کلیک کنید.
[تصویر:  60.jpg]

روی دکمه Save کلیک کنید.
[تصویر:  61.jpg]

وقتی برای اولین بار می‌خواهیم یک نمایش را ذخیره کنیم، PowerPoint پنجره Save As را باز می‌کند تا نمایش خود را با نام دلخواه ذخیره کنید. ضمناً پنجره Save As برای تهیه یک کپی پشتیبان از نمایش با نام متفاوت نیز کاربرد دارد. گاهی اوقات، در هنگام استفاده از برنامه PowerPoint ممکن است به مشکلاتی بربخورید که برای حل آن نیاز به کمک دارید. برای این منظور می‌توانید از کمک یا Help برنامه PowerPoint استفاده کنید. روی جعبه متن
Tell Me... کلیک کنید.
[تصویر:  62.jpg]

فرض کنید می‌خواهیم به دنبال روش تغییر قلم بگردیم. عبارت Change Font را تایپ کنید.
روی گزینه Get Help on " change font" کلیک کنید.
[تصویر:  63.jpg]

همانطور که می‌بینید، برنامه کمک مطالب زیادی درباره موضوع تغییر قلم پیدا کرده و عناوین آنها را برای شما لیست کرده است و شما می‌توانید با کلیک بر روی هر یک از آنها به مطلب آن عنوان دسترسی پیدا کنید. روی گزینه مشخص شده کلیک کنید.
[تصویر:  64.jpg]

روی دکمه Close از پنجره PowerPoint Help کلیک کنید.
[تصویر:  65.jpg]

برای بستن فایل باز شده، روی دکمه File کلیک کنید.
[تصویر:  66.jpg]

روی گزینه Close کلیک کنید.
[تصویر:  67.jpg]

برای خروج از نرم‌افزار PowerPoint، روی دکمهClose کلیک کنید.
[تصویر:  68.jpg]

در این فصل شما با محیط PowerPoint آشنا شدید. کاربر گرامی، شما اكنون در پایان این بخش قرار دارید برای برگشت به فهرست این بخش روی دكمه مشخص شده كلیك كنید.
[تصویر:  69.jpg]


در این فصل قصد داریم با استفاده از امکانات موجود در PowerPoint یک نمایش جدید بسازیم. برای ایجاد یک نمایش جدید در PowerPoint به چهار روش می‌توانید عمل کنید. در روش اول باید یک نمایش کاملاً خالی ایجاد کرده و سپس آنرا به میل خود طراحی کنید. در روش دوم می‌توانید یک سبک یا زمینه را برای نمایش خود انتخاب کرده و سپس صفحات نمایش را بر اساس آن طراحی کنید. اما در روش سوم می‌توانید از نمایش‌های پیش‌ساخته PowerPoint استفاده کنید که در اینصورت PowerPoint اسلایدهای نمایش را ایجاد کرده و کافیست که شما آنها را تغییر دهید و بالاخره در روش چهارم، می‌توانید نمایش جدید را بر اساس یک نمایش موجود ایجاد کنید. در اینجا ما از روش سوم برای ایجاد نمایش جدید استفاده خواهیم کرد. روی دکمه File کلیک کنید.
[تصویر:  70.jpg]

در صفحه بازشده گزینه New را انتخاب کنید.
[تصویر:  71.jpg]

در این قسمت فهرستی از الگوها وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آنها اسلاید‌های مورد نظر خود را ایجاد کنید.
[تصویر:  72.jpg]

در قسمت Search for online templates and themes می‌توانید کلمه‌ای متناسب با کار خود وارد کنید و از الگوهایی که در اینترنت موجود است استفاده کنید. روی میله لغزان کلیک کنید.
[تصویر:  73.jpg]

برای استفاده از الگوی مشخص شده، روی الگوی مشخص شده کلیک کنید.
[تصویر:  74.jpg]

هر الگو دارای چندین رنگ می‌باشد. روی رنگ مشخص شده کلیک کنید.
[تصویر:  75.jpg]

برای ایجاد، روی دکمه Create کلیک کنید.
[تصویر:  76.jpg]

همانطور که می‌بینید، PowerPoint بطور خودکار نمایش مورد نظر را ایجاد کرده است. هنگامیکه یک اسلاید در حال نمایش می‌باشد، شما می‌توانید قسمت‌های مختلف آنرا تغییر دهید. همچنین می‌توانید عناصر جدیدی مانند متن، اشکال هندسی، تصاویر گرافیکی و ... را نیز به اسلاید اضافه کنید. در اینجا ما می‌خواهیم یک متن جدید به اسلاید در حال نمایش اضافه کنیم. برای این منظور از ابزار Text Box واقع در برگه Insert استفاده می‌کنیم. روی برگه Insert کلیک کنید.
[تصویر:  77.jpg]

روی منوی Text کلیک کنید.
[تصویر:  78.jpg]

روی ابزار Text Box کلیک کنید.
[تصویر:  79.jpg]

در محل مشخص شده از اسلاید در حال نمایش کلیک کنید.
[تصویر:  80.jpg]

با این کار یک کادر خالی برای تایپ متن ایجاد شده است و شما می‌توانید متن مورد نظر خود را در آن تایپ کنید. عبارت eniac multimedia را تایپ کنید.
برای خارج شدن از حالت تایپ کلید Esc صفحه کلید را فشار دهید.
[تصویر:  81.jpg]

برای آنکه جعبه متن از حالت انتخاب خارج شود، دکمه Esc صفحه کلید را فشار دهید.
توجه داشته باشید که با اینکه حرف اول عبارت بصورت کوچک نوشته شد، ولی ویزارد AutoContent آنها را به حرف بزرگ تبدیل کرد. اینگونه اعمالی که نرم‌افزار PowerPoint بطور خودکار انجام می‌دهد، اصطلاحاً Smart
Tag نامیده می‌شوند.
[تصویر:  82.jpg]

اشاره‌گر ماوس را بر روی حرف E (که با فلش مشخص شده است) قرار دهید تا دکمه Smart Tag ظاهر شود، سپس روی دکمه Smart Tag کلیک کنید.
[تصویر:  83.jpg]

در اینجا گزینه‌هایی برای لغو عملی که انجام شده است وجود دارد. برای مثال، با انتخاب گزینه Undo Automatic Capitalization، حرف E بزرگ موجود در عبارت به حالت اول خود (e) باز می‌گردد. با انتخاب گزینه دوم نیز دیگر حرف اول به حرف بزرگ تبدیل نخواهد شد. برای بستن این منو، هرجا خارج از منو کلیک کنید.
[تصویر:  84.jpg]

همانطور که مشاهده می‌کنید چند اسلاید جدید اضافه کرده‌ایم. برای مشاهده اسلاید بعدی، دکمه Page Down صفحه کلید را فشار دهید.
[تصویر:  85.jpg]

در هر اسلاید می‌توان چندین جعبه متن جداگانه را ایجاد کرد و در هر جعبه متن از یک کلمه تا یک پاراگراف طولانی را وارد نمود. در اینجا ما دو جعبه متن داریم که می‌توانیم آنها را بدلخواه خود تغییر دهیم. روی جعبه متن بالا (حاوی عبارتPowerPoint 2019 ) کلیک کنید.
[تصویر:  86.jpg]

در اینجا بطور پیش‌فرض، جعبه متن بالایی با قلم Garamond پیکربندی شده است. در نرم‌افزار PowerPoint، ایجاد تغییر در پیکربندی متن بسیار ساده است. با کلیک راست بر روی یک جعبه متن، منویی باز می‌شود که شامل گزینه‌هایی برای پیکربندی متن است. البته شما قبلاً باید متن مورد نظر خود را انتخاب کرده باشید. علاوه بر این برای پیکربندی یک متن می‌توانید از گزینه‌های موجود در برگه Home هم استفاده کنید. در ابتدای عبارت PowerPoint کلیک کنید.
[تصویر:  87.jpg]

برای انتخاب این متن، دکمه Shift صفحه کلید را فشرده نگه داشته و سپس دکمه End صفحه کلید را فشار دهید.
روی متن انتخاب شده کلیک راست کنید.
(ماوس را بر روی متن برده و یک بار دکمه راست ماوس را فشار دهید.)
[تصویر:  88.jpg]

منویی که باز شده است، شامل گزینه‌هایی برای پیکربندی متن وارد شده می‌باشد. برای تغییر قلم، از منوی باز شده گزینه Font را انتخاب کنید. یک راه دیگر استفاده از لیست بارشونده مشخص شده توسط فلش سبز است.
[تصویر:  89.jpg]

ملاحظه می‌کنید که پنجره Font باز شده است. شما می‌توانید هر یک از خصوصیات متن را در این پنجره تغییر دهید. برای مشاهده لیست قلم‌های لاتین موجود در کامپیوتر، روی دکمه لیست بازشونده Latin text font کلیک کنید.
[تصویر:  90.jpg]

همانطور که می‌بینید، نام تمامی قلم‌های لاتین موجود در کامپیوتر لیست شده‌اند. اگر نام قلم مورد نظر را بدانید، کافیست حرف اول آن را در جعبه متن بالای این لیست تایپ کنید تا در لیست نام قلم‌ها، تمام قلم‌هایی که با آن حرف شروع می‌شوند، نشان داده شوند. برای نمونه، حرف A را تایپ کنید تا بتوانید قلم Arial را انتخاب کنید.
[تصویر:  91.jpg]

دقت کنید که با وارد کردن حرف A، به ابتدای لیست قلم‌ها منتقل شدیم، حال باید قلم Arial را انتخاب کنید. از لیست باز شده روی قلم مشخص شده (Arial) کلیک کنید.
[تصویر:  92.jpg]

توجه کنید نام قلم Arial در جعبه متن لیست قلم‌ها نوشته شده است. برای ضخیم کردن متن انتخاب شده، روی لیست بازشوند Font Style کلیک کنید.
[تصویر:  93.jpg]

از لیست بازشده گزینه Bold را انتخاب کنید.
[تصویر:  94.jpg]

با کلیک بر روی دکمه OK، تمام تغییراتی که در پنجره Font ایجاد کرده‌اید بر روی متن انتخاب شده، اعمال خواهد شد. روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  95.jpg]

هر جایی خارج از متن انتخاب شده کلیک کنید تا از حالت انتخاب خارج شود.
[تصویر:  96.jpg]

همانطور که می‌بینید فونت عنوان صفحه تغییر کرده و ضخیم‌تر نیز شده است. از نقاط نشانه‌گذاری (Bullet Point) می‌توان برای انتقال بهتر مفاهیم به شنوندگان استفاده نمود. به دلیل کاربرد زیاد نقاط نشانه، نرم‌افزار PowerPoint قابلیت ایجاد انواع مختلفی از این نقاط را فراهم آورده است. حال می‌خواهیم به اسلاید بعدی نمایش برویم. دکمه Page Down صفحه کلید فشار دهید.
[تصویر:  97.jpg]

یکبار دیگر دکمه Page Down صفحه کلید فشار دهید تا به اسلاید بعدی بروید.
حالا می‌خواهیم پاراگراف موجود در این اسلاید را شماره‌گذاری کنیم. برای این منظور باید ابتدا جعبه متن مورد نظر را انتخاب کرده و سپس با استفاده از ابزارهای Bullets و یا Numbering موجود در برگه Home آنرا به ترتیب علامت‌گذاری یا شماره‌گذاری نماییم. روی جعبه متن مشخص شده کلیک کنید تا انتخاب شود.
[تصویر:  98.jpg]

حالا که متن انتخاب شده است می‌توانید با استفاده از ابزارهای Bullets متن را علامت‌گذاری کرده یا با استفاده از ابزار Numbering آنرا شماره‌گذاری کنید. برای شماره گذاری، روی منوی بازشونده Numbering کلیک کنید.
[تصویر:  99.jpg]

در منوی باز شده می‌توانید انواع مختلف روش‌های شماره‌گذاری را مشاهده کنید. برای انتخاب یک روش شماره‌گذاری کافی است که بر روی روش مورد نظر در منوی باز شده کلیک نمایید. همچنین با استفاده از گزینه Bullets and Numbering پنجره‌ای در اختیار شما قرار می‌گیرد که از طریق آن می‌توانید به گزینه‌های بیشتری برای تنظیم علامت یا شماره‌گذاری مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید. روی گزینه Bullets and Numbering کلیک کنید.
[تصویر:  100.jpg]

پنجره Bullets and Numbering، حاوی انواع مختلفی از نشانه‌ها در برگه Bulleted و انواع روش‌های شماره‌گذاری در برگه Numbered می‌باشد. روی روش شماره‌گذاری مشخص شده کلیک کنید تا انتخاب شود.
[تصویر:  101.jpg]

روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  102.jpg]

مشاهده می‌کنید که متن انتخاب شده شماره‌گذاری شده است. ولی چون این روش شماره‌گذاری برای کار ما مناسب نیست آنرا تغییر می‌دهیم. روی منوی بازشونده Numbering کلیک کنید.
[تصویر:  103.jpg]

از منوی باز شده گزینه Bullets and Numbering را انتخاب نمایید.
[تصویر:  104.jpg]

می‌خواهیم یک نشانه گرافیکی برای متن انتخاب کنیم. روی برگه Bulleted کلیک کنید.
[تصویر:  105.jpg]

روی دکمه Picture کلیک نمایید.
[تصویر:  106.jpg]

در این پنجره دو روش برای تعیین قابل گرافیکی وجود دارد‌:
From a File : در این قسمت با کلیک بر روی دکمه Browse می‌توانید از تصاویر داخل کامپیوتر خود استفاده کنید.
Online Pictures : با استفاده از این قسمت می‌توانید از تصاویر موجود در اینترنت استفاده کنید.
روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  107.jpg]

روی دکمه OK کلیک کنید.
[تصویر:  108.jpg]

هر جا خارج از متن انتخاب شده کلیک کنید.
[تصویر:  109.jpg]

به این ترتیب، متن موجود با نشانه جدید نمایش داده شده است. در ادامه می‌خواهیم ترازبندی متن را بررسی کنیم. راه‌های مختلفی برای ترازبندی یک متن وجود دارد که اولین راه، استفاده از سرخط (Tab) می‌باشد. برای این منظور ابتدا خط‌کش‌ها را به محیط PowerPoint اضافه می‌کنیم تا بهتر مکان سرخط‌ها را پیدا کنیم. روی برگه View کلیک کنید.
[تصویر:  110.jpg]

روی دکمه باز شونده Show کلیک کنید.
[تصویر:  111.jpg]

روی ابزار Ruler کلیک کنید تا فعال شود.
[تصویر:  112.jpg]

همانطور که مشاهده می‌کنید، دو نوع خط‌کش در صفحه ظاهر شده است که عبارتند از خط‌کش عمودی و خط‌کش افقی. از خط‌کش افقی برای تعیین مکان Tabها استفاده می‌شود. می‌خواهیم متن پاراگراف را انتخاب کنیم. روی نشانه موجود در پاراگراف کلیک کنید تا متن پاراگراف انتخاب شود.
[تصویر:  113.jpg]

Tab (سرخط) زمانی کاربرد دارد که بخواهید متون را با فواصل تعیین شده تایپ کنید. برای تنظیم یک سرخط، باید بر روی کلید Tab واقع در سمت چپ خط‌کش افقی، آنقدر کلیک کنید تا به حالت Tab مورد نظر برسید، سپس در جایی از خط‌کش افقی که می‌خواهید Tab در آنجا قرار بگیرد، کلیک نمایید. چند بار بر روی دکمه Tab، که با فلش مشخص شده است، کلیک کنید تا هر چهار حالت آنرا به همراه توضیح مشاهده کنید.
حال تنظیم یک سرخط (Tab) را تمرین می‌کنیم. روی دکمه Tab کلیک کنید تا حالت وسط‌چین انتخاب شود.
[تصویر:  114.jpg]

در جایی از خط‌کش افقی که با فلش مشخص شده است، کلیک کنید.
[تصویر:  115.jpg]

دقت کنید که علامت سرخط در داخل خط‌کش قرار گرفته است. حالا می‌خواهیم روش حذف یک Tab (سرخط) را فرا بگیریم. برای اینکار باید نشانه Tab موجود در خط‌کش را توسط ماوس به بیرون از محدوده خط‌کش بکشید. ماوس را بر روی محل مشخص شده با کادر قرمز برده و سپس دکمه چپ ماوس را فشار داده و ماوس را به محل مشخص شده با کادر سبز ببرید و سپس دکمه چپ ماوس را رها کنید.
[تصویر:  116.jpg]

حال در صورتیکه در حین تایپ دکمه Tab صفحه کلید را فشار دهید از محل مشخص شده تایپ انجام خواهد شد. علاوه بر سرخط‌ها، دو سوزن روی خط‌کش وجود دارند که برای تعیین نقطه شروع خط اول و میزان حاشیه پاراگراف بکار می‌روند. سوزن بالایی تعیین کننده نقطه شروع خط اول پاراگراف بوده و سوزن پایینی میزان تورفتگی (حاشیه) را در خطوط دیگر پاراگراف تعیین می‌کند دکمه چپ ماوس را روی سوزن پایینی خط‌کش،که با کادر قرمز مشخص شده برده و سپس دکمه چپ ماوس را فشرده نگهداشته و ماوس را به محل مشخص شده با کادر سبز ببرید و دکمه چپ ماوس را رها کنید.
( از محل مشخص شده با کادر قرمز تا محل مشخص شده با کادر سبز Drag کنید.)
[تصویر:  117.jpg]

توجه داشته باشید که نشانه (Bullet) متن به دلیل تغییر مکان سوزن پایین خط‌کش، از متن جدا شده است. اکنون بهتر است خط‌کش را بسته و را‌ههای دیگر ترازبندی متن را بررسی کنیم. روی دکمه باز شونده Show کلیک کنید.
[تصویر:  118.jpg]

روی ابزار Ruler در برگه View کلیک کنید تا غیرفعال شود.
[تصویر:  119.jpg]

دکمه Page Down صفحه کلید را فشار دهید.
[تصویر:  120.jpg]

برای تراز کردن یک متن ابتدا باید آنرا به حالت انتخاب درآوریم. دکمه‌های تراز از چپ (Left Align)، تراز از راست (Right Align) و تراز از وسط (Center Align) که در برگه Home وجود دارند، برای تراربندی متون انتخاب شده بکار می‌روند. برای مثال، ما می‌خواهیم متن انتخاب شده را از وسط تراز کنیم. روی برگه Home کلیک کنید.
[تصویر:  121.jpg]

روی دکمه Center Align (وسط‌چین) کلیک کنید.
[تصویر:  122.jpg]

معمولاً برای زیبایی بیشتر، بهتر است که یا متن را وسط‌چین کنیم یا از نشانه‌ها استفاده کرده و متن را از راست یا چپ تراز نماییم. اما استفاده همزمان از این دو حالت، جالب نمی‌باشد. لذا ترجیح می‌دهیم که نشانه‌ها را از متن خود حذف کنیم. روی دکمه Bullets واقع در برگه Home کلیک کنید.
سپس هر جا خارج از جعبه متن کلیک کنید تا متن از حالت انتخاب خارج شود.
[تصویر:  123.jpg]

نرم‌افزار PowerPoint دارای قابلیتی بنام Format Painter می‌باشد که برای کپی کردن خصوصیات پیکربندی قسمتی از یک متن به قسمت دیگر بکار می‌رود. یعنی شما می‌توانید برای ایجاد متون مختلف با خصوصیات پیکربندی مشابه، بجای آنکه برای هر جعبه متن بطور جداگانه عملیات پیکربندی تکراری را انجام دهید، خصوصیات یکی از متن‌ها توسط قابلیت Format Painter به عبارات دیگر منتقل کنید. برای ادامه بحث، به اسلاید قبلی بازمی‌گردیم. دکمه Page Up از صفحه کلید را بفشارید
[تصویر:  124.jpg]

می‌خواهیم با استفاده از قابلیت Format Painter خصوصیات این متن را به متون دیگر انتقال دهیم. ابتدا باید متنی را که می‌خواهید از خصوصیات آن کپی‌برداری کنید، به حالت انتخاب درآورید. در مورد متون دارای نشانه، ساده‌ترین راه برای اینکار کلیک کردن بر روی نشانه (Bullet) پاراگراف می‌باشد. روی نشانه (Bullet) مشخص شده توسط فلش کلیک کنید.
[تصویر:  125.jpg]

با کلیک بر روی دکمه Format Painter که در برگه Home قرار دارد، تمامی خصوصیات پیکربندی متن انتخاب شده کپی ‌شده و سپس با کلیک بر روی هر متن دیگری آن متن نیز دارای همان خصوصیات می‌شود و Format Painter غیر فعال می‌گردد ولی اگر روی دکمه Format Painter دابل کلیک کنید با تغییر خصوصیت یک متن دیگر Format Painter غیر فعال نشده و می‌توانید خصوصیات متن دیگری را نیز تغییر دهید. برای غیر فعال کردن Format Painter در این حالت باید روی دکمه Format Painter کلیک کنید یا دکمه Esc صفحه کلید را فشار دهید. برای کپی برداری از خصوصیات متن انتخاب شده روی دکمه Format Painter دابل کلیک کنید.
[تصویر:  126.jpg]

در این حالت وقتی اشاره‌گر ماوس بر روی متن انتخاب شده قرار می‌گیرد، تبدیل به یک قلموی نقاشی می‌شود که نشان‌دهنده فعال بودن Format Painter است. حال باید دوباره به اسلاید دوم از این نمایش برویم تا فرمت کپی شده را به متون آن اسلاید اعمال کنیم. این‌بار برای رفتن به اسلاید مورد نظر از نمای کوچک اسلایدها در سمت چپ پنجره استفاده می‌کنیم. روی اسلاید شماره 2 کلیک کنید.
[تصویر:  127.jpg]

می‌خواهیم خصوصیاتی که در Format Painter کپی کرده‌ایم را به این متن اعمال کنیم. برای این منظور ابتدا باید متن را به حالت انتخاب شده درآوریم. برای انتخاب یک پاراگراف می‌توانید علاوه بر روش‌هایی که تاکنون فرا گرفتید، سه بار به سرعت روی پاراگراف مورد نظر کلیک کنید. روی پاراگراف مشخص شده توسط کادر قرمز سه بار سریع کلیک کنید.
[تصویر:  128.jpg]

مشاهده می‌کنید که فرمت خط اول به فرمت خطی که ‌خصوصیات آن را کپی کردیم، تبدیل شده است. اگر بر روی دکمه Format Painter کلیک کرده بودیم و دابل کلیک نکرده بودیم اکنون Format Painter غیر فعال شده بود. برای تغییر فرمت خط دوم روی خط دوم سه بار سریع کلیک کنید.
[تصویر:  129.jpg]

برای آنکه اعلام کنیم کار باFormat Painter تمام شده است باید دکمه Esc صفحه کلید را فشار دهیم یا روی روی دکمه Format Painter کلیک کنید.
[تصویر:  130.jpg]

هر جا خارج از متن انتخاب شده کلیک نمائید.
همانطور که متوجه شدید، استفاده از ابزار Format Painter وسیله بسیار خوبی برای اعمال سریع خصوصیات یک متن به متون دیگر در هر جای نمایش شما می‌باشد. PowerPoint دارای این قابلیت است که بعد از آنکه یک نمایش را بستید دوباره به همان اسلاید که در حال کار با آن بودید برگردید. اکنون ما در اسلاید شماره دو قرار داریم. برای خروج از PowerPoint روی دکمه Close کلیک کنید.
[تصویر:  131.jpg]

روی دکمهSave کلیک کنید.
[تصویر:  132.jpg]

برای آنکه فایل بسته شده را دوباره باز کنیم، روی فایل مشخص شده دابل کلیک کنید.
[تصویر:  133.jpg]

ماوس را بر روی محل مشخص شده ببرید.
[تصویر:  134.jpg]

در این قسمت نوشته شده که در آخرین باری که با این فایل کار می‌کردید، چه تاریخ و زمانی و در کدام اسلاید بوده‌اید. برای آنکه به آن اسلاید دوباره برگردیم، روی قسمت مشخص شده کلیک کنید.
[تصویر:  135.jpg]


برای مشاهده ادامه آموزش به نرم افزار آموزشی در سایت مراجعه کنید

شما میتواند آموزش PowerPoint 2019 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد برای اندروید و ویندوز از لینک آموزش پاورپوینت دانلود کنید.
دانلود آموزش PowerPoint 2019 برای اندروید
دانلود آموزش PowerPoint 2019 برای ویندوز

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
02-02-2020, 03:00 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-04-2020 06:37 PM، توسط learninweb.)
ارسال: #2
RE: آموزش تصویری PowerPoint 2019
فیلم آموزش PowerPoint 2019

کتاب آموزش PowerPoint 2019
pdf آموزش پاورپوینت 2019

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید