ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش تصویری Visio 2007 قسمت 1
07-31-2011, 08:47 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 01-27-2014 04:58 AM، توسط learninweb.)
ارسال: #1
آموزش تصویری Visio 2007 قسمت 1
با سلام خدمت تمامی کاربران گرامی در زیر آموزش تصویری Visio 2007 را بررسی میکنیم توجه کنید که شما میتواند آموزش Visio 2007 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش Visio دانلود کنید. در انتهای این آموزش تصویری نیز کل آموزش (هم متن و هم تصویری) در یک فایل PDF پیوست است.

به نرم افزار آموزش Visio 2007 خوش آمديد. کاربرد اين نرم‌افزار در طراحي دياگرامها مي‌باشد. در ضمن براي کار با اين نرم‌افزار لازم نيست که يک طراح باشيد و هر کسي مي‌تواند با اين نرم‌افزار کار کند. اين نرم‌افزار به شما کمک مي‌‌کند که به راحتي طرح گرافيکي يا دياگرام خود را رسم کنيد.‌ براي اجراي نرم‌افزار بر روي دکمه Start کليک کنيد.
منوي فرعي All Programs را باز کنيد.
منوي فرعي Microsoft Office را باز کنيد.
بر روي گزينه Microsoft Office Visio 2007 کليک کنيد.

[تصویر:  001.gif]


اکنون اين نرم‌افزار اجرا شده است. مشاهده مي‌کنيد که صفحه اوليه از سه قسمت تشکيل شده است.

[تصویر:  002.gif]


در قسمت مشخص شده با کادر سبز يکسري الگوهاي پيش فرض به صورت دسته‌بندي وجود دارد که به راحتي مي‌توانيد از آنها استفاده کنيد.‌

[تصویر:  003.gif]


در قسمت مشخص شده با کادر آبي الگوهاي پيش فرضي که اخيراً با آن کار کرده‌ايد را مشاهده مي‌کنيد که اگر اين نرم‌افزار را تازه نصب کرده باشيد هيچ فايلي در اين قسمت مشاهده نخواهيد کرد.‌

[تصویر:  004.gif]


در قسمت مشخص شده با کادر بنفش فايلها يا دياگرامهايي که اخيراً با آن کار کرده‌ايد را مشاهده مي‌کنيد که اگر اين نرم‌افزار را تازه نصب کرده باشيد هيچ فايلي در اين قسمت مشاهده نخواهيد کرد.‌ اين قسمت براي زمانيکه بخواهيد فايلي را که اخيراً کار کرده‌ايد باز کنيد بسيار مفيد مي‌باشد و شما به سرعت و راحت مي‌توانيد به آن فايل دسترسي داشته باشيد.‌

[تصویر:  005.gif]


براي آشنايي با محيط Visio روي دکمه Close پنجره Getting Started With Microsoft Office Visio کليک کنيد تا بسته شود.

[تصویر:  006.gif]


نوار مشخص شده در بالاي اين پنجره نوار عنوان (Title Bar) نام دارد. مشاهده مي‌کنيد که نام نرم‌افزار بر روي آن نوشته شده است. اگر بعداً در هنگام کار با اين نرم‌افزار به اين نوار دقت کنيد، مشاهده مي‌کنيد که نام فايلي که با آن کار مي‌کنيم در اين قسمت نوشته خواهد شد.

[تصویر:  007.gif]


نوار مشخص شده نوار منو (Menu Bar) مي‌باشد. همانطور که مشاهده مي‌کنيد در اين نوار يکسري منو داريد که با کليک بر روي هر يک ليست دستوراتي که در آن منو موجود است را مي‌توانيد مشاهده کنيد.‌

[تصویر:  008.gif]


در نوار ابزار (Tool Bar) يکسري دکمه‌ها را مشاهده مي‌کنيد که اينها در اصل يکسري کليدهاي ميانبر (Short Cut Key) براي دستوراتي هستند که در داخل منوها وجود دارند. اين دکمه‌ها دستوراتي هستند که به آنها بيشتر نياز داريم به اين نحو دسترسي آسان و سريع به اين دستورات داريد.‌‌ اين نکته نيز قابل ذکر است که شما مي‌توانيد اين نوار را به دلخواه خود نيز تنظيم کنيد يعني دکمه‌هايي را به آن بيافزاييد يا از آن کم کنيد.

[تصویر:  009.gif]


نوار ابزار قالب‌بندي (Formatting Tool Bar) براي زماني کاربرد دارد که بخواهيد نوع، اندازه فونت يا ... متن را در يک دياگرام را تغيير دهيد.

[تصویر:  011.gif]

در قسمت آبي رنگ نوارها که هيچ دکمه‌اي وجود ندارد راست کليک کنيد.

[تصویر:  011.gif]


مشاهده مي‌کنيد که در اين ليست يکسري نوارهاي از پيش تعريف شده وجود دارد. در کنار هر کدام از اين گزينه‌ها اگر علامت صحيح باشد آن نوار قابل رويت مي‌باشد براي اينکه نوار ديگري را به نوارها اضافه کنيم. بر روي گزينه View کليک کنيد.

[تصویر:  012.gif]


اکنون اين نوار را مشاهده مي‌کنيد. دوباره در قسمت آبي رنگ نوارها که هيچ دکمه‌اي وجود ندارد راست کليک کنيد.

[تصویر:  013.gif]


بر روي گزينه View کليک کنيد.

[تصویر:  014.gif]


مشاهده مي‌کنيد که اين نوار بسته شده است. اگر دقت کنيد در قسمت ابتدايي اين نوارها حالت نقطه‌چيني مشاهده مي‌کنيد اگر در اين قسمت نوارها کليک کنيد با Drag کردن مي‌توانيد جاي آن را عوض کنيد مثلاً به انتهاي نوار ديگري يا ابتداي نوار ديگري منتقل کنيد يا کلاً آن را از ساير نوارها جدا کرده و به صورت يک پنجره شناور در قسمت محيط‌کاري در بياوريم.

[تصویر:  015.gif]


در انتهاي هر نوار يک مثلث مشاهده مي‌کنيد. که با کليک بر روي آن ليستي باز مي‌شود. بر روي دکمه مثلثي مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  016.gif]


با انتخاب گزينه اول تعيين مي‌کنيد که تمامي دکمه‌ها را در يک رديف مشاهده کنيد. بر روي گزينه Show Buttons on One Row کليک کنيد‌.

[تصویر:  017.gif]


اکنون تمام دکمه‌ها را همانطور که انتظار داشتيم بر روي يک رديف مشاهده مي‌کنيد. واضح است که تمامي اين دکمه‌ها در يک رديف جا نمي‌شوند، با کليک بر روي دکمه مثلثي که در انتهاي اين نوار قرار دارد مي‌توانيد ساير دکمه‌ها را نيز مشاهده کنيد.‌ بر روي اين دکمه کليک کنيد.‌

[تصویر:  018.gif]


اکنون در ليست بازشده ساير دکمه‌ها را نيز مشاهده مي‌کنيد.‌ براي برگشت به حالت قبل بر روي گزينه Show Buttons on Two Rows کليک کنيد.

[تصویر:  019.gif]


درضمن شما مي‌توانيد تعيين کنيد که چه دکمه‌هايي را مشاهده کنيد يا حذف کنيد. بر روي دکمه مثلثي کليک کنيد.‌

[تصویر:  020.gif]

‌بر روي گزينه Add or Remove Buttons کليک کنيد.

[تصویر:  021.gif]


بر روي گزينه Standard کليک کنيد.

[تصویر:  022.gif]


دکمه‌هايي که در اين ليست علامت دارند دکمه‌هايي هستند که اکنون مشاهده مي‌کنيد براي حذف هر يک کافيست روي آن کليک کنيد تا غيرفعال شود. در محلي خارج از منو کليک کنيد تا اين منو بسته شود‌.

[تصویر:  023.gif]


ممکن است که دکمه‌اي را بخواهيد در اين نوار داشته باشيد ولي در اين ليستها موجود نباشد.‌ بر روي گزينه Customize کليک کنيد.

[تصویر:  024.gif]


در اين پنجره ابتدا برگه Customize را مشاهده مي‌کنيد.‌ در اينجا مي‌توانيد نوارهاي ابزاري که نمايان هستند يا نوارهايي که مي‌خواهيد مشاهده کنيد را انتخاب کنيد. با استفاده از دکمه‌هاي سمت راست اعمالي مانند ايجاد، تغيير نام، حذف، برگشت به حالت پيش فرض و الصاق را مي‌توانيد انجام دهيد.‌ پس در اين قسمت با استفاده از دکمه New مي‌توانيد يک نوار ابزار مطابق سليقه و ميل خود طراحي و ذخيره کنيد و هرگاه به آن نياز داشتيد آنرا به همان روش که در مورد ساير نوارها گفتيم نمايان کنيد. ‌بر روي برگه Commands کليک کنيد.

[تصویر:  025.gif]


در اين برگه در قسمت سمت چپ يک ليست از نام منوها را مشاهده مي‌کنيد زيرا تمامي دستورات ما در منوها قرار دارد.‌ روي گزنيه Insert کليک کنيد.

[تصویر:  026.gif]


در قسمت Commands ليست دستورات موجود در اين دسته‌بندي نمايان شده است. به طور مثال مي‌خواهيم دستور Symbol را به صورت دکمه در قسمت نوارهاي ابزار داشته باشيم. ‌براي اينکار کافيست بر روي اين گزينه کليک کرده و آن را به جاي مورد دلخواه Drag کنيد. در هنگام جابه‌جايي بين دکمه‌هاي نوار ابزار دقت کنيد که يک خط عمودي مشاهده مي‌کنيد اين خط جاي دکمه جديد را نشان مي‌دهد.‌ بر روي Symbol که با کادر قرمز مشخص شده کليک کنيد و آن را به قسمت مشخص شده با کادر سبز Drag کنيد.‌

[تصویر:  027.gif]


مشاهده مي‌کنيد که دکمه جديد در مکان مورد نظر قرار گرفته است.‌ بر روي دکمه مشخص شده کليک کنيد.‌

[تصویر:  028.gif]


مشاهده مي‌کنيد که در اين حالت که پنجره Customize باز است دکمه‌ها عملکردي ندارند و تنها يک کادر مشکي اطراف آن ظاهر شده است. اکنون اين دکمه انتخاب شده است. بر روي اين دکمه راست کليک کنيد.

[تصویر:  029.gif]


در ليست بازشده گزينه‌هاي مختلفي را مشاهده مي‌کنيد. که براي حذف، تغيير نام، تغيير تصوير دکمه و ... مي‌باشد. در اينجا براي حذف اين دکمه بر روي Delete کليک کنيد.

[تصویر:  030.gif]

بر روي دکمه Close کليک کنيد.

[تصویر:  031.gif]


درصورتيکه از تغييرات فعلي منصرف شده‌ايد و مي‌خواهيد اين نوار ابزار را به حالت اوليه خود بازگردانيد. بر روي مثلث انتهاي نوار کليک کنيد.

[تصویر:  032.gif]


بر روي گزينه Add or Remove Buttons کليک کنيد.

[تصویر:  033.gif]


بر روي گزينه Standard کليک کنيد.

[تصویر:  034.gif]


بر روي گزينه Reset Toolbar کليک کنيد.

[تصویر:  035.gif]


بر روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  036.gif]


مشاهده مي‌کنيد که دکمه‌اي را که حذف کرده بوديم ظاهر شده و دکمه‌اي را که اضافه کرده بوديم حذف شده همانطور که قبلاً هم گفتيم، در صورت دلخواه مي‌توانيد Toolbar مورد دلخواه خود را طراحي و ذخيره کنيد.‌

[تصویر:  037.gif]


اکنون قسمت مشخص شده که همان محيط‌کاري (Working Area) ما مي‌باشد به دليل اينکه هيچ فايلي باز نشده است به رنگ خاکستري مي‌باشد.

[تصویر:  038.gif]


در قسمت پايين اين محدوده نوار وضعيت (Statues Bar) وجود دارد که در صورتيکه فايلي باز باشد مشخصاتي از آن را در اين نوار مشاهده خواهيد کرد.

[تصویر:  039.gif]


در ادامه مي‌خواهيم يکي از نمونه‌هاي (Samples) Visio را باز کنيم. براي مشاهده مجدد پنجره Getting Started With Microsoft Office بر روي منوي File کليک کنيد.‌

[تصویر:  040.gif]

منوي فرعي New را باز کنيد.

[تصویر:  041.gif]


مشاهده مي‌کنيد که گروه‌بندي‌هاي مختلفي در اين ليست قرار دارند. بر روي گزينه Getting Started کليک کنيد.

[تصویر:  042.gif]


اکنون دوباره پنجرهGetting Started With Microsoft Office را مشاهده مي‌کنيد. ‌در قسمت دسته‌بندي الگوها گزينه‌هاي مختلفي را مشاهده مي‌کنيد. ‌بر روي گزينه Samples کليک کنيد.

[تصویر:  043.gif]


در قسمت وسط صفحه يکسري نمونه وجود دارد که با انتخاب هر يک و وارد کردن داده‌هاي مورد نظر مي‌توانيد دياگرام دلخواه خود را ايجاد کنيد. با کليک بر روي هر يک از اين نمونه‌ها، در قسمت مشخص شده با کادر سبز توضيح آن را مشاهده مي‌کنيد.‌ در قسمت پايين اين توضيحات سيستم واحدي که مي‌خواهيد با آن کار کنيد را انتخاب مي‌کنيد.
1) سيستم متريک Metric (که براساس metre ، centimetre يا millilitre)‌ مي‌باشد.
2) سيستم US Units (که شامل inch، foot، yard و mile ) است.



[تصویر:  044.gif]


در پايين اين قسمت دو دکمه را مشاهده مي‌کنيد. با کليک بر روي Open Diagram شما دياگرام را به همراه نمونه داده‌ها مشاهده خواهيد کرد. در صورتيکه فقط بخواهيد بر روي داده‌هاي نمونه کار کنيد مي‌توانيد بر روي دکمه Open Sample Data کليک کنيد.‌

[تصویر:  045.gif]


اکنون نمونه Project Timeline را انتخاب کنيد.

[تصویر:  046.gif]


بر روي دکمه Open Diagram کليک کنيد.

[تصویر:  047.gif]


اکنون در بالاي پنجره بازشده دياگرام را مشاهده مي‌کنيد که چون درصد بزرگنمايي آن بسيار کم است اجزاي آن زياد واضح نيست.

[تصویر:  048.gif]


در قسمت پايين نيز يکسري، نمونه‌هاي داده را در يک Spreadsheet مشاهده مي‌کنيد، که مي‌توانيد اندازه عرض ستونها را به دلخواه تغيير دهيد.‌ مشاهده مي‌کنيد که نام هر سر ستون با يک خط عمودي جدا شده است. در قسمت مشخص شده دابل کليک کنيد.

[تصویر:  049.gif]


با اين کار اندازه اين ستون به اندازه طولاني‌ترين داده اين ستون درآمده است.‌
در قسمت Shapes برگه‌هاي Backgrounds، Border And Titles و Timeline Shapes ‌وجود دارند. اکنون برگه Timeline Shapes باز مي‌باشد.

[تصویر:  050.gif]


اگر ماوس را بر روي ميله جدا کننده مشخص شده ببريد آيکون آن به فلش دوسري تبديل مي‌شود که با بالا يا پايين کردن آن مي‌توانيد اندازه SpreadSheet را تغيير دهيد.

[تصویر:  051.gif]


اکنون SpreadSheet را مقداري کوچک کرده‌ايم و به همين دليل قسمت دياگرام بزرگتر شده و در نتيجه خود دياگرام نيز بزرگتر شده و مقداري جزئيات آن واضح‌تر شده است. از ليست بازشونده تعيين بزرگنمايي براي مشاهده بهتر دياگرام مي‌توانيد استفاده کنيد. بر روي اين ليست کليک کنيد.

[تصویر:  052.gif]


بر روي گزينه 75% کليک کنيد.

[تصویر:  053.gif]


اکنون مشاهده مي‌کنيد که داده‌هاي دياگرام قابل خواندن مي‌باشند.
شما به اين نحو مي‌توانيد به راحتي Timeline مورد نظر خود را ايجاد کنيد. درصورت نياز مي‌توانيد در قسمت SpreadSheet نام task مدت آن، زمان شروع و پايان را ويرايش کنيد يا ستوني را اضافه يا حذف کنيد.‌
در ادامه اين فصل مي‌خواهيم با پنجره
Task Pane آشنا شويم. اين پنجره بسته به اينکه شما در حال انجام چه کاري هستيد يا مي‌خواهيد چه کار کنيد گزينه‌هاي متفاوتي را نشان مي‌دهد. براي مشاهده اين پنجره سه روش وجود دارد. بر روي منوي View کليک کنيد.

[تصویر:  054.gif]


در منوي باز شده گزينه Task Pane را مشاهده مي‌کنيد و در روبروي آن کليد ميانبر آن که کليدهاي Ctrl+F1 مي‌باشد، پس با استفاده از اين کليدها مي‌توانيد اين پنجره را مشاهده کنيد. بر روي گزنيه Task Pane کليک کنيد.

[تصویر:  055.gif]


اکنون اين پنجره را در سمت راست صفحه مشاهده مي‌کنيد. در اين پنجره يکسري دياگرام با رنگهاي مختلف طراحي شده که شما به راحتي با انتخاب هر يک مي‌توانيد رنگ دياگرام خود را تغيير دهيد. اين پنجره چون براي انتخاب رنگ دياگرام مي‌باشد شما با کليک بر روي دکمه Theme نيز مي‌توانيد اين پنجره را نمايان يا پنهان کنيد. بر روي نمونه مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  056.gif]


مشاهده مي‌کنيد که رنگ دياگرام با توجه به نمونه انتخابي تغيير کرد. به نمونه‌هاي طراحي شده دقت کنيد.‌
اکنون طرحهايي را مشاهده مي‌کنيد که رنگ پشت زمينه آنها نيز تغيير داده شده است. براي مثال روي نمونه مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  057.gif]


همانطور که در قسمت عنوان اين پنجره مشاهده مي‌کنيد اين پنجره اکنون رنگ Themeها را نشان مي‌دهد. بر روي گزينه مشخص شده کليک کنيد تا جلوه‌هاي آن را نيز مشاهده کنيد.

[تصویر:  058.gif]


اکنون در ليست پايين گزينه‌هاي مختلفي را مشاهده مي‌کنيد‌. که جلوه‌هاي مختلفي به دياگرام شما مي‌دهد. براي مثال بر روي گزينه مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  059.gif]


بر روي جلوه مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  060.gif]

با فعال کردن گزينه Apply theme to new shapes در پايين اين ليست theme انتخاب شده بر روي اشکالي که به طرح اضافه مي‌شوند نيز اعمال مي‌شود.

[تصویر:  061.gif]


براي بستن اين پنجره مي‌توانيد بر روي دکمه Close آن يا روي دکمه Theme کليک کنيد. همچنين با فشردن دکمه‌هاي Ctrl+F1 مي‌توانيد اين پنجره را ببنديد.‌

[تصویر:  062.gif]


در ادامه مي‌خواهيم به بررسي مراحل ذخيره اين دياگرام بپردازيم. همانند ساير نرم‌افزارها دکمه Save که در قسمت نوار ابزار قرار دارد به راحتي اين کار را براي شما انجام مي‌دهد. بر روي منوي File کليک کنيد.

[تصویر:  063.gif]


همانطور که مشاهده مي‌کنيد دکمه‌هاي Ctrl+S نيز کليدهاي ميانبر اين دستور مي‌باشند. درصورت استفاده از دستور Save عمل ذخيره‌سازي بر روي همان فايل و در همان محل قبلي و با همان پسوند ذخيره خواهد شد.

[تصویر:  064.gif]


درصورتيکه شما بخواهيد نسخه پشتيباني از اين فايل با نام ديگر يا در مکان ديگري داشته باشيد بايد از دستور Save as استفاده کنيد. همچنين در زمانيکه بخواهيد پسوند فايل را تغيير دهيد. پس در زمانيکه بخواهيد يکي از اين سه خصوصيت تغيير کند بايد از دستور Save as استفاده کنيد. به طور مثال در زمانيکه بخواهيد اين فايل را به کس ديگري بدهيد. ممکن است آن شخص نرم‌افزار Visio را بر روي کامپيوتر خود نصب نکرده باشد در اين هنگام ضروري است که شما با فرمت ديگري فايل خود را ذخيره کنيد تا توسط کاربران ديگر قابل استفاده باشد. بر روي گزينه Save as کليک کنيد.

[تصویر:  065.gif]


در قسمت File Name مي‌توانيد نام دلخواه‌تان را تايپ کنيد. Sample1 را تايپ کنيد.
اکنون نوبت به انتخاب فرمت فايل مي‌باشد. مشاهده مي‌کنيد که به صورت پيش فرض فرمت انتخاب شده Drawing مي‌باشد. بر روي ليست بازشونده Save as type کليک کنيد.

[تصویر:  066.gif]


ساير فرمتها را مشاهده مي‌کنيد که به صورت يک الگو يا Stencil يا براي XML قابل ذخيره مي‌باشد.
اين فرمتها شامل نسخه‌هاي قديمي‌تر Visio و فرمتهاي گرافيکي مي‌باشد.
اکنون فرمتهاي مناسب براي AutoCAD، صفحات وب و Metafileها را مشاهده مي‌کنيد.
در انتهاي اين ليست انواع فرمتهاي گرافيکي مانند: gif، jpg، png، tif و bmp‌ را مشاهده مي‌کنيد. ما در اينجا فرض مي‌کنيم که فايل را به شخصي مي‌خواهيم بدهيم که بر روي کامپيوترش نرم‌افزار Visio نصب نشده است، بنابراين فرمت jpg را انتخاب مي‌‌کنيم. بر روي گزينه JPEG کليک کنيد.

[تصویر:  067.gif]


اکنون بايد محلي ذخيره‌سازي را که تعيين کنيم. بر روي گزينه My Pictures دابل کليک کنيد.‌

[تصویر:  068.gif]


بر روي دکمه Save کليک کنيد.

[تصویر:  069.gif]


در قسمت Size بر روي گزينه Custom کليک کنيد.‌

[تصویر:  070.gif]


بر روي دکمه OK کليک کنيد.

[تصویر:  071.gif]


اکنون اين فايل ذخيره شده است، براي بستن اين فايل مي‌توانيد منوي فايل را باز کنيد و بر روي گزينه Close کليک کنيد يا بر روي دکمه Close مشخص شده با فلش قرمز کليک کنيد. دقت کنيد دکمه Closeيي که بر روي نوار عنوان (Title Bar) قرار دارد و با فلش سبز رنگ مشخص شده است براي بستن نرم‌افزار مي‌باشد.‌ بر روي دکمه Close که با فلش قرمز مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  072.gif]


چون ما قبلاً بر روي اين فايل تغييراتي داده‌ايم و اين فايل را Save as کرده‌ايم، اکنون نرم‌افزار از ما سئوال مي‌کند که آيا مي‌خواهيم تغييراتي را که بر روي الگو داده‌ايم ذخيره کنيم يا خير. چون ما نمي‌خواهيم تغييري در الگو ايجاد کنيم و در ضمن فايل را با نام مورد نظرمان قبلاً ذخيره کرده‌ايم، پس بر روي دکمه No کليک کنيد.

[تصویر:  073.gif]


در ادامه مي‌خواهيم روش باز کردن فايل مورد نظرمان را با هم بررسي کنيم. مي‌توانيد بر روي دکمه Open که با فلش سبز در نوار ابزار مشخص شده کليک کنيد. روش ديگر اين است که بر روي منوي Fileکليک کنيد.

[تصویر:  074.gif]


مشاهده مي‌کنيد که گزينه‌اي با نام Open در اين ليست وجود دارد در ضمن مي‌توانيد کليد ميانبر اين دستور Ctrl+O را نيز به خاطر بسپاريد و از اين کليدها استفاده کنيد.‌‌ بر روي گزينه Open کليک کنيد.

[تصویر:  075.gif]


مشاهده که در همان مکاني هستيم که فايلمان را ذخيره کرده‌ايم ولي فايل ذخيره شده را نمي‌توانيد مشاهده کنيد، زيرا در قسمت Files of type تعيين شده تنها فايلهاي بافرمت Visio نمايش داده شوند. بر روي اين ليست بازشونده کليک کنيد.

[تصویر:  076.gif]


واضح است که براي مشاهده فايل JPEG بايد از اين ليست اين فرمت را انتخاب کنيد.
بر روي گزينه JPEG کليک کنيد.

[تصویر:  077.gif]


اکنون فايلي را که با يکديگر ذخيره کرده بوديم مشاهده مي‌کنيد، بر روي اين فايل کليک کنيد.

[تصویر:  078.gif]


واضح است که در اين مرحله بايد روي دکمه Open کليک کنيد، ولي در کنار اين دکمه مثلثي مشاهده مي‌کنيد، بر روي اين قسمت از دکمه کليک کنيد.

[تصویر:  079.gif]


مشاهده مي‌کنيد که ليستي بازشده است. از نام گزينه اول (Open Original) واضح است که با کليک بر روي اين گزينه همان فايل اصلي باز خواهد شد. با انتخاب Open as Copy يک کپي از فايل باز خواهد شد و فايل اوليه شما دست نخورده باقي خواهد ماند و تغييراتي که مي‌دهيد در يک کپي از فايل اصلي خواهد بود.‌ با کليک بر روي گزينه Open Read-Only بر روي فايل بازشده هيچ تغييري نمي‌توانيد بدهيد و فقط قادر به مشاهده داده‌ها مي‌باشيد.‌ بر روي گزينه Open Original کليک کنيد.

[تصویر:  080.gif]

مشاهده مي‌کنيد که فايل ما به صورت يک عکس در يک صفحه جديد باز شده است. روي دکمه Close پنجره کنار صفحه کليک کنيد، تا فضاي بيشتري داشته باشيم.

[تصویر:  081.gif]


در ادامه به توضيح بيشتر بزرگنمايي مي‌پردازيم. همانطور که قبلاً گفتيم با کمک ليست بازشونده مشخص شده مي‌توانيد درصد بزرگنمايي را تعيين کنيد. در ادامه روش ديگري را بررسي مي‌کنيم. منوي View را باز کنيد.

[تصویر:  082.gif]


در ليست بازشده دو گزينه در اين زمينه مشاهده مي‌کنيد گزينه Full Screen که کليد ميانبر آن F5 مي‌باشد و فايل شما را به صورت کامل بدون هيچ پنجره يا نواري نمايش مي‌دهد. منوي فرعي Zoom را باز کنيد.

[تصویر:  083.gif]


در ليست باز شده يکسري گزينه مشاهده مي‌کنيد که مشابه همان ليست بازشونده نوار ابزار مي‌باشد. در اين حالت ما بزرگنمايي بيشتري مي‌خواهيم تا نوشته‌ها واضح‌تر باشد اما اگر بزرگنمايي 100% را انتخاب کنيد زيادي بزرگ خواهد بود براي وارد کردن درصد بزرگنمايي مورد نظر بر روي گزينه Zoom کليک کنيد.

[تصویر:  084.gif]


عدد 90 را تايپ کنيد.
بر روي دکمه OK کليک کنيد.


[تصویر:  085.gif]


براي مشاهده به صورت Full Screen در ادامه دکمه F5 صفحه کليد را فشار مي‌دهيم.
براي خروج از حالت Full Screen در ادامه دکمه Esc را فشار مي‌دهيم. براي اينکه راحت‌تر بتوانيد بر روي قسمت مورد نظر از صفحه‌کاري بزرگنمايي انجام دهيم، منوي View را باز کنيد.

[تصویر:  086.gif]


بر روي گزينه Pan & Zoom Window کليک کنيد.

[تصویر:  087.gif]


در سمت راست پنجره‌اي باز شده است که قسمت مشخص شده با کادر قرمز همان مکاني از تصوير مي‌باشد که در حال مشاهده آن هستيد‌. به اين نحو به راحتي متوجه مي‌شويد که در کدام قسمت صفحه‌کاري قرار داريد. بر روي دکمه Zoom In دو بار کليک کنيد.

[تصویر:  088.gif]


با جابه‌جايي Slider مشخص شده نيز مي‌توانيد درصد بزرگنمايي را تغيير دهيد، اگر روي يکي از رئوس مستطيل قرمز کليک کرده و Drag کنيد با تغيير اندازه مستطيل درصد بزرگنمايي نيز تغيير مي‌کند.

[تصویر:  089.gif]


با کليک در داخل کادر قرمز و Drag مي‌توانيد محدوده‌اي را که مشاهده مي‌کنيد به راحتي جابه‌جا کنيد.

[تصویر:  090.gif]


اکنون مشاهده مي‌کنيد که کادر و محدوده نمايش جابه‌جا شده‌اند. اگر ماوس را به کنار لبه‌هاي اين پنجره ببريد شکل آيکون ماوس به فلش دوسر تبديل مي‌شود در اين حالت با کليک و Drag مي‌توانيد اندازه پنجره را تغيير داده بزرگ يا کوچک کنيد.‌‌
در صورتيکه اين پنجره مزاحم شماست واضح است که به‌راحتي با کليک بر روي دکمه Close مي‌توانيد آن را ببنديد، ولي ديگر از اين پنجره به راحتي نمي‌توانيد استفاده کنيد و براي هر بار استفاده بايد از منوي View اين پنجره را باز کنيد.

[تصویر:  091.gif]


براي اينکه هم دسترسي به اين پنجره آسان باشد و هم فضاي کاري شما را اشغال نکند. بر روي دکمه مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  092.gif]


اکنون اگر ماوس را بر روي عنوان اين پنجره ببريد اين پنجره باز مي‌شود و بعد از چند لحظه که ماوس خارج از محدوده پنجره باشد به طور خودکار بسته مي‌شود.
منوي View را باز کنيد.

[تصویر:  093.gif]


گزينه Shape Window براي مرئي يا نامرئي کردن پنجره Shapes در سمت چپ صفحه‌کاري مي‌باشد. بر روي گزينه Size & Position Window کليک کنيد.

[تصویر:  094.gif]


مشاهده مي‌کنيد که در گوشه پايين چپ صفحه پنجره‌اي باز شده که اندازه ، مختصات و درجه دوران شکل انتخاب شده را نمايش مي‌دهد. اين اطلاعات بسته به شکل انتخاب شده ممکن است کمتر يا بيشتر باشد. واضح است که ساير قابليتهاي اين پنجره مانند بسته شدن خودکار، دکمه Close و قابليت تغيير اندازه مانند پنجره قبلي مي‌باشد. براي اينکه اين پنجره فضاي کاري شما را اشغال نکند، بر روي دکمه مشخص شده کليک کنيد.

[تصویر:  095.gif]


منوي View را باز کنيد.
بر روي گزينه Drawing Explorer Window کليک کنيد.

[تصویر:  096.gif]


در اين پنجره مي‌توانيد به راحتي شکل مورد نظر را پيدا و انتخاب کنيد. بر روي علامت + گزينه Page1 کليک کنيد.

[تصویر:  097.gif]


بر روي علامت + گزينه Shapes کليک کنيد.

[تصویر:  098.gif]


مشاهده مي‌کنيد که در اينجا يک شکل بيشتر نداريم ولي در طرحهاي شلوغ با کمک اين پنجره به راحتي مي‌توانيد شکل مورد نظر را از داخل طرح ‌انتخاب کنيد. در يک نقطه خارج از پنجره کليک کنيد تا اين پنجره بسته شود.‌
همانطور که در ابتداي فصل گفتيم براي ايجاد يک فايل جديد، از منوي File مي‌توانيد گزينه New را انتخاب کنيد. ولي راه راحت‌تر استفاده از دکمه New نوار ابزار مي‌باشد. بر روي اين دکمه کليک کنيد.

[تصویر:  099.gif]


مشاهده مي‌کنيد که يک فايل جديد ايجاد شده است. ولي چون از هيچ دسته‌بندي و الگويي استفاده نکرده‌ايم، در قسمت Shapes هيچ الگويي نداريم که از آن کمک بگيريم و اينکه از کجا شروع کنيم بسيار سخت خواهد بود.‌ بر روي دکمه Close کليک کنيد.

[تصویر:  100.gif]

اين‌بار از دکمه New نوار ابزار استفاده مي‌کنيم، ولي روي دکمه مثلثي کنار آن کليک کنيد.

[تصویر:  101.gif]


مشاهده مي‌کنيد که در ليست بازشده همان دسته‌بندي‌ها قرار دارد. در هنگام ايجاد يک فايل ابتدا بايد بدانيد که از کدام دسته‌بندي مي‌خواهيد استفاده کنيد.‌ در ادامه مي‌خواهيم طرح داخلي يک دفتر را ايجاد کنيم.‌ بر روي گزينه Maps and Floor Plans (Metric) کليک کنيد.

[تصویر:  102.gif]


بر روي گزينه Floor Plan (Metric) کليک کنيد.

[تصویر:  103.gif]


اکنون در قسمت Shape برگه‌هايي را مشاهده مي‌کنيد. در برگه فعال الگوهاي مختلفي براي اتاق را مشاهده مي‌کنيد. با کليک و Drag مي‌توانيد هر الگو را در جاي مورد نظر خود در صفحه‌کاري قرار دهيد. در اين قسمت انواع ديوار و پنجره را مشاهده مي‌کنيد.
اکنون انواع درها را مشاهده مي‌کنيد. براي مشاهده ساير الگوها بر روي برگه Point Of Interest کليک کنيد.‌

[تصویر:  104.gif]


ممکن است در جايي از طرحتان علامات مشخصه‌‌اي بگذاريد. با کمک اين آيکونها اين کار را به راحتي مي‌توانيد انجام دهيد. به همين نحو به راحتي مي‌توانيد هر شئ مورد نظر را جستجو کنيد و فقط آنرا در صفحه‌کاري در جاي مناسب قرار دهيد.‌
روي دکمه Close نرم‌افزار کليک کنيد تا از محيط نرم‌افزار خارج شويم.‌

[تصویر:  105.gif]


شما اكنون در پايان اين بخش هستيد.
توجه کنید که شما میتواند آموزش Visio 2007 را به همراه چند بخش آموزشی دیگر که بصورت شبیه سازی شده و تعاملی درس داده شده است و رایگان نیز میباشد از لینک آموزش Visio دانلود کنید.

دانلود نرم افزار آموزشی
دانلود مستقیم - شبیه سازی شده - تعاملی - تصویری
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان


دانلود نرم افزار آموزشی برای ویندوز
دانلود نرم افزار آموزشی برای اندروید